Bedste skægolie 2022 – hold dit skæg nærende og beskyttet

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Leder du efter den bedste skægolie, men er du ikke sikker på, hvor du skal starte? Så er du kommet til det rette sted. Den bedste skægolie gør underværker for enhver behåret mand – lige fra din lokale, velplejede barista til en ven, der er mere Castaway-agtig – uanset længden, stilen eller strukturen af hans ansigtspleje.

Når du skal købe din egen skægolie, kan der være mange variabler at tage hensyn til. Nedenfor har vi beskrevet en række skægolier, der har fået vores godkendelsesstempel, til ethvert budget, smag og stil. Skægolie er især lettere og absorberes lettere end f.eks. solsikkeolie, så vi vil ikke anbefale at forsøge at slå to fluer med et smæk.

Guide

Købsguide

Skægolie er som en naturlig balsam til dit hår i ansigtet. Den holder det blødt og hydreret, præcis som du ønsker for ikke at få et ustyrligt skæg, der forårsager brud eller danner måtter i ansigtet!

Mange mennesker bruger shampoo hver dag, fordi de føler, at det er nødvendigt, når deres hår bliver for beskidt, men dette er ikke altid sandt med alle typer olier, især hvis man har mellemlange lokker, som ikke har brug for meget ekstra opmærksomhed sammenlignet med andre længder, da disse har tendens til at levere nok volumen uden at være fedtet eller tungest omkring kinderne.

Hvor langt skal skægget være for at bruge skægolie?

I teorien kan du anvende skægolie på alle længder af skægstubbe eller endda bruge den som et serum på dit nybarberede ansigt (selvom vi anbefaler, at du bruger et ordentligt hudserum, hvis du vil gøre det).

For at opnå maksimal effekt og minimal fedtethed foreslår vi dog, at du anvender den, når dit skæg er begyndt at blive tykt nok til at dække huden under skægget – et sted omkring centimetergrænsen. Ved denne længde vil dit skæg blive tykt nok til, at det kan se lidt … uplejet ud, hvis det ikke bliver plejet. Det vil også virke til din fordel – forskere fra University of Queensland talte med 919 kvinder og fandt en direkte sammenhæng mellem fertilitet og ansigtsbehåring.

Vil skægolie få skægget til at gro?

Basen i enhver god skægolie er den perfekte blanding af naturlige ingredienser som kokosolie, olivenolie eller solsikkeolie med andre vitaminer som arganolie og jojobaolie. Disse bekæmper svamp, der potentielt kan ødelægge din ansigtshårvækst, samtidig med at de fremmer en sundere hud under det!

Sådan bruger du skægolie

  1. Vask dit ansigt og skæg i lunkent vand, og dup det tørt med et håndklæde. Det gør det lettere for olien at trænge ordentligt ind.
  2. Tilføj 2-3 dråber af Njord Beard Oil i hånden, og gnid dine hænder sammen. Mængden af skægolie afhænger af størrelsen på dit skæg – så prøv dig frem.
  3. Kør dine hænder og fingre gennem skægget i den retning, som det vokser i.
  4. Massér derefter olien godt ind i skæg og hud.
  5. Brug til sidst en kam til at fordele olien ordentligt i skægget – og samtidig få det til at se velplejet og trimmet ud.

 FAQ

Hvilken skægolie er bedst i test?

Skægolie fra danske Njord er den bedste i test. Den er udviklet til at nære og beskytte dit skæg.

Hvorfor skal du bruge skægolie?

Hold dit skæg blødt og glansfuldt, samtidig med at beskytte og nære det med skægolie. Skægolie er en gave til enhver mand med skæg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×