Bedste skægshampoo 2022 – 4 lækre shampooer til dit skæg

1
Proraso Refresh Beard Wash

Derfor skal du vælge Proraso Refresh Beard Wash Der er bare et eller andet med Italien og velsoignerede mænd, der oser af stil og dufter som en million, og med denne skægshampoo fra Proraso kan du (og dit skæg) nå et lignende niveau. Her får alle skæglængder fjernet alverdens skidt, snavs og dårlige lugte med topklasse ingredienser og god samvittighed. Shampooen giver en lækker og frisk fornemmelse og flaskens dispenser gør den nem at dosere.…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Proraso Refresh Beard Wash 93 kr. Brandshop
By My Beard Beard Shampoo
L:A Bruket 218 Beard Wash Cedarwood/Rosemary/Orange
Gillette King C. Gillette Beard and Face Wash 42,86 kr. Gillette

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find din næste (og bedste) skægshampoo her hos os, hvor vi vender og drejer 4 udvalgte shampooer til skægget. Vi kigger på detaljer som duft og ingredienser, og afvejer desuden fordele og ulemper ved hvert produkt.

Dit ansigt er dagligt i kontakt med alskens skidt, snavs, mærkelige dufte og madrester, og du skulle bare lige vide, hvor mange bakterier, som faktisk bliver siddende og hygger sig i dit skæg. Derfor skal du selvfølgelig bruge skægshampoo! Vi har haft fat i 4 af slagsen, og vi kigger på, hvordan de rengører, nærer og giver dit skæg den rette pleje. I købsguiden, som følger efter gennemgangen af testens 4 skægshampooer, får du lidt ekstra viden og vejledning med. For det ultra-hurtige overblik kan du se vores sammenligningstabel af de 4 skægshampooer her.

Proraso Refresh Beard Wash – Bedst i test

Derfor skal du vælge Proraso Refresh Beard Wash

Der er bare et eller andet med Italien og velsoignerede mænd, der oser af stil og dufter som en million, og med denne skægshampoo fra Proraso kan du (og dit skæg) nå et lignende niveau. Her får alle skæglængder fjernet alverdens skidt, snavs og dårlige lugte med topklasse ingredienser og god samvittighed. Shampooen giver en lækker og frisk fornemmelse og flaskens dispenser gør den nem at dosere. Prima produkt fra et af markedets absolut bedste brands, og en overlegen vinder i denne test.

Det vi liker:
 • Dermatologisk testet
 • Vegansk og 100% cruelty free
 • Rensende og exceptionelt blødgørende – her får både hud og skæg fugt og næring i rigelige mængder
 • 83% af ingredienserne i denne skægshampoo er naturlige
Det vi ikke liker:
 • Low-foam formular – foretrækker du en skægshampoo med meget skummende effekt er denne her ikke til dig
 • Indeholder naturlige olier – sarte hudtyper skal være forsigtige med denne

By My Beard Beard Shampoo – Bedste billige

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Derfor skal du vælge By My Beard Beard Shampoo

Det behøver ikke at være dyrt at få et flot og sundt skæg, og med denne By My Beard skægshampoo kan alle budgetter være med. Det er en god skægshampoo, som renser og blødgør dit skæg, og som samtidigt forebygger kløe og irritation i din hud. Skægshampooen her har i øvrigt antibakterielle egenskaber og kan derfor også snildt anvendes i forbindelse med barbering.

Det vi liker:
 • Friskt duftende skægshampoo
 • Indeholder tea tree olie – lindrende, opfriskende og bakteriedræbende
 • Giver godt med fugt til tør hud
 • Du kan få både balsam og skægolie i samme serie
Det vi ikke liker:
 • Har for nogle en lidt skarp duft

L:A Bruket 218 Beard Wash Cedarwood/Rosemary/Orange – Bedste premium

Derfor skal du vælge L:A Bruket 218 Beard Wash Cedarwood/Rosemary/Orange

Skægshampoo til den kræsne forbruger – her får du velduftende skægpleje, der både kan lindre irriterende kløe, blødgøre og give shine med ægte barbershop finish. Det er en rigtig lækker skægshampoo som L:A Bruket her har begået, der udover at give dig et både blødt og rent skæg, også efterlader skægget aldeles velduftende og velplejet at se på. For dig med langt skæg og fuldskæg, vil shampooen her tilmed gøre det lettere for dig at rede skægget ud, skulle du have brug for det.

Det vi liker:
 • Økologisk skægshampoo med desinficerende egenskaber
 • Nærer, beroliger og giver fugt med naturlige olier
 • God til at neutralisere skarpe dufte i skægget
 • Drøj i brug
Det vi ikke liker:
 • Indeholder rene æteriske olier og kan derfor være krads ved sensitive hudtyper

Gillette King C. Gillette Beard and Face Wash – med ansigtsvask

Gillette King C. Beard and Face Wash

Skæg eller stride skægstubbe – denne velduftende shampoo renser og blødgør upåklageligt. Den efterlader både dig og dit skæg med friskhed og barber-vibes som kun Gillette kan. Den skummer dejligt op og fjerner skånsomt (men særdeles effektivt) lugt og farve fra madrester og diverse. Foruden at dæmpe skæl, vil den være lækker og beroligende til dig, som døjer med rødme og irriteret hud i ansigtet.

Det vi liker:
 • Kombineret shampoo til både skægget og ansigtet
 • God hvis du døjer med skæl i skægget
 • Indeholder kokosvand, argan-, og avocadoolie – en premium kombo som nærer og plejer alle typer af skæg og hår
 • Barberer du også hovedet/er du skaldet kan du snildt bruge denne shampoo til at vaske dig med
Det vi ikke liker:
 • Bryder du dig ikke om klassisk-maskuline dufte skal du holde dig fra denne skægshampoo
 • Godt nok kan den anvendes i hele ansigtet, men den er nu bedst til skægget

Sådan vælger du den bedste skægshampoo

Hvad enten du har skægstubbe, fuldskæg eller er et sted midt imellem, så er der ikke noget bedre end et flot og velplejet skæg, der dufter som om du virkelig har styr på sagerne. Men hvorfor er det så lige, at du ikke bare kan bruge en almindelig hårshampoo?

Det er der såmænd et par årsager til, og i det følgende kommer vi ind på skægshampooens fordele, virkning, og anvendelse, så du ved lige præcis, hvorfor du skal afsted efter en shampoo specielt lavet til skæg!

Skægshampoo Vs. almindelig shampoo

Mange mænd giver skægget en tur med den almindelige shampoo (eller sæbe) nu de alligevel er i badet. Og det er der som heller ikke noget i vejen for. For nogle fungerer det – men for de fleste er det faktisk ikke særligt hensigtsmæssigt for hverken skægget eller huden. Udover at være i kontakt med diverse skidt, mad, drikke og eventuelt røg i løbet af dagen, er skæghår bare af en anderledes støbning end håret på hovedet er. Vasker du skægget med en hårshampoo, risikerer du at udtørre hud og skæg. Dette kan i værste tilfælde føre til skæl og udslæt.

Med andre ord, for at holde skægget sundt og soigneret, kræver det særlig næring og pleje. Har du langt fuldskæg, der kræver en gennemredning af og til, er en shampoo specielt udviklet til skæg i øvrigt ikke sådan at kimse ad. Ligesom med en god shampoo til håret, vil en skægshampoo bare lige gøre det dér ekstra for dit skæg.

Husk i øvrigt på, at en skægshampoo er formuleret til netop at tackle skæg-specifikke udfordringer som en almindelig hårshampoo ikke er – og det gælder altså hvad enten du har overskæg, skægstubbe eller et full grown fuldskæg. Hyppig vask med en skægshampoo vil derudover være med til at forebygge tilstoppede porer og andre ophobninger i huden under skægget.

Sådan bruger du en skægshampoo

Det kræver heldigvis ikke den store videnskab at holde skægget rent og sundt. Hvad enten du er garvet eller ny i faget når det gælder skægpleje, kan du med fordel følge disse 5 trin når du vasker dit skæg:

 1. Gør skægget vådt med lunkent vand.
 2. Tag lidt shampoo i håndfladerne – pas på med mængden, du skal ofte bruge mindre end du tror.
 3. Brug fingerspidserne til at fordele med.
 4. Vask ved forsigtigt at gnubbe fingerspidserne i skægget – brug gerne cirkulære bevægelser mens du gør dette. Har du langt skæg skal du være ekstra opmærksom på også at få vasket længderne.
 5. Skyl grundigt med masser af vand og kram skægget tørt med et håndklæde eller lad det lufttørre

FAQ

Hvilken skægshampoo er bedst i test?

Den bedste skægshampoo i vores test er Proraso Refresh Beard Wash! Her får du usammenlignelig italiensk kvalitet og resultatet er et ultra-blødt, flot og velplejet skæg.

Kan skægshampoo forebygge skæl?

En skægshampoo kan være med til at forebygge milde former for skæl og kløe i skægget og huden omkring. En skægshampoo fugter og plejer, og er derfor med til at opretholde balancen i både skæg og hud.