fbpx
           1

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo

Denne skælshampoo er utrolig plejende shampoo, der effektivt modvirker skæl samt en tør og irriteret hovedbund. Hair Clean shampooen har fået mange anmeldelser af brugere og får generelt meget ros for dens effektivitet mod skæl og at den frisker hovedbunden op og lindrer irritabel hovedbund.

Gå til forhandler →
TESTVINDER
Pris Billigst hos
Australian Bodycare Hair Clean Shampoo 149 kr. Nicehair
Apotekets skælshampoo 37,50 kr. Apopro
Dermalog skælshampoo 101,25 kr. Apopro
Cutrin BIO+ Original Active Shampoo 107 kr. Billigvoks
Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire 149 kr. Beautycos
La Roche-Posay Kerium DS Intensiv skælshampoo 90,75 kr. Apopro
Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo 77 kr. Computersalg
Davines NaturalTech Purifying Shampoo 209 kr. Nicehair

Rigtig mange lider af tør hovedbund på et tidspunkt i deres liv. Tør hovedbund resulterer i kløe, irritation, rødme og ømhed i hovedbunden. Man vil opleve at hvide flager eller hudskaller drysser ned fra håret, når du klør i hovedbunden eller reder dit hår. Du kan også opleve sprækker og sår i hovedbunden, og i værste fald lide af hårtab.

Mange forveksler desværre tør hovedbund med skæl, som modsat er skaller der er mere fedtede og gullige. Skæl og tør hovedbund behandles på to forskellige måder, men mange hårpleje producenter er begyndt at lave produkter, som virker til begge dele. Vi har lavet en test af de bedste shampooer til skæl og tør hovedbund, hvor vi forklarer hvilke effekter hver shampoo har, så du kan finde den shampoo, som passer nøjagtig til dit problem.

Til sidst i artiklen, giver vi dig en mere grundig forklaring på forskellen mellem skæl og tør hovedbund, og hvilke ingredienser du skal gå efter.

Australian Bodycare Hair Clean Shampoo1# Australian Bodycare Hair Clean Shampoo – bedste skælshampoo

Denne skælshampoo er utrolig plejende shampoo, der effektivt modvirker skæl samt en tør og irriteret hovedbund. Hair Clean shampooen har fået mange anmeldelser af brugere og får generelt meget ros for dens effektivitet mod skæl og at den frisker hovedbunden op og lindrer irritabel hovedbund.

 • Vegansk og fri for parabener og silikone
 • Modvirker effektivt skæl samt tør og irritabel hovedbund
 • Kan fås i et sæt, til ekstra tør og irritabel hovedbund med meget skæl

Derfor skal du vælge Hair Clean fra Australian Bodycare

Hair Clean er for dig, der ønsker en skælshampoo som både er effektiv, men også er mild for hovedbunden. De aktive ingredienser er plejende og styrkende, og det giver håret et rigtig flot og glansfuldt resultat.

Skælshampoo for hele familien

Shampooen kan bruges af hele familien, da den har meget milde ingredienser og virker til alle hårtyper. Den indeholder blandt andet Tea Tree Oil, som er effektivt mod snavs og bakterier, men samtidig er blid mod håret og hovedbunden.

Shampooen indeholder desuden ingredienserne Distearyl Ether, Modificeret Guar og vandopløseligt kokosolie, som arbejder sammen for at gøre håret stærkt og modstandsdygtigt. Der er tilsat Glycerin, som sikrer at håret og hovedbunden ikke tørre ud.

Perfekt trio mod skæl

Hvis du lider af meget tør og irritabel hovedbund med meget skæl, kan du få et sæt med 3 produkter mod skæl og tør og irriteret hovedbund. Sættet indeholder Hair Clean shampooen, Hair Care balsam og en Scalp Serum. Dette sæt kan også bruges til daglig pleje af psoriasis, arp, skæleksem samt ved ømhed og urenheder i hovedbunden.

Scalp Serumen er en hovedbundskur, som du skal bruge 2-3 gange om ugen indtil problemerne i hovedbunden er løst. Shampooen og balsamen skal du bruge hver gang du skal vaske hår. Den renser håret og hovedbunden, og virker som en forebyggelse mod skæl, tør og irriteret hud. Hair Care balsam skal du bruge efter du har vasket håret, for at give det glans og gøre håret blødt, og den sørger også for at håret ikke falder sammen.

Alle produkterne er 100% veganske, og indeholder ikke silikone og parabener.


#2 Apotekets skælshampoo – allergivenlig skælshampoo

Denne skælshampoo er god til både at forebygge og fjerne skæl, og så dæmper den kløe i hovedbunden. Apotekets produkter er effektive, skånsomme og fri for parabener og parfume.

 • Skånsom og fri for parabener og parfume
 • Både forebygger og fjerner skæl
 • Astma-Allergi-deklaret

Derfor skal du vælge denne effektive skælshampoo

Denne shampoo er til dig der leder efter en god skælshampoo, som du kun skal bruge 1-3 gange om ugen. Til bekæmpelse og forebyggelse af dannelsen af skæl i hovedbunden og til at give velplejet, er shampooen tilsat salicylsyre og piroctone. Skælshampooen er desuden Astma-Allergi-deklaret.

Sådan bruger du skælshampooen

Hvis du ønsker at behandle skæl, anbefales det at du bruger den 2-3 gange om ugen, men hvis du ønsker at forebygge skæl, skal du blot bruge shampooen en gang om ugen.

Massér shampooen grundigt ind i håret og hovedbunden. Lad den virke i 3-5 minutter og skyl derefter det grundigt ud af håret.


Dermalog skælshampoo#3 Dermalog skælshampoo – god til hele familien

Denne skælshampoo er en utrolig effektiv håndkøbs-shampoo, som er blevet anbefalet af hudlægerne på grund af shampooens effekt uden unødvendig brug af skadelige stoffer.  Dermalog er skånsomme produkter, som kan bruges af hele familien. Produkterne er både gode for dig og din hud samt for miljøet.

 • Dobbeltaktiv skælshampoo der mindsker skældannelsen i hårbunden
 • Indeholder Glycerin, som modvirker kløe, udtørring og irritation
 • Anbefales af hudlæger

Derfor skal du vælge Dermalogs skælshampoo

Shampooen er for dig, der leder efter en effektiv skælshampoo, der udelukkende indeholder miljøvenlige og biologisk nedbrydelige stoffer. Den er desuden til dig, der ønsker en skælshampoo som også modvirker eksem og psoriasis i hovedbunden.

Ingredienser med triple aktion

Demalog skælshampoo indeholder for det første, Climbazole, som modvirker skælsvamp i hovedbunden. Så indeholder den Zinc Pyrithione, som modvirker skælsvamp og mange forskellige bakterier samt Glycerin, som modvirker kløe, udtørring og irritation i hovedbunden.

Shampooen anvendes dagligt i den første uge, og derefter skal den bruges 1-2 gange om ugen.


Cutrin BIO+ Original Active Shampoo#4 Cutrin BIO+ Original Active Shampoo – god til fedtet hovedbund

Denne skælshampoo er rigtig effektiv og intens, og fjerner synlige skæl fra hår og hovedbund og lindrer kløe. Alle Cutrin BIOs produkter er lavet med rene ingredienser og er specialiseret i behandling af problemer med hår og hovedbund.

 • Effektiv og intens formel
 • Fjerner synlige skæl
 • Modvirker fedtet hovedbund

Derfor skal du vælge Cutrin BIO+ skælshampooen

Denne shampoo er velegnet til dig, der ønsker en utrolig effektiv skælshampoo, som udover at fjerne skæl og lindre kløe, også modvirker fedtet hovedbund og skaber balance i huden. Piroctone Olamine er tilsat i shampooen for at regulere talgproduktionen og reducerer kløe og rødme. Den indeholder desuden enebærsekstrakt, som beroliger hovedbunden.

Anvendelse af skælshampooen

Det anbefales at bruge shampooen i en periode på 3-4 uger, da den er en meget aktiv behandling. Hvis du dog ikke har opnået det ønskede resultat efter den periode, kan du fortsætte behandlingen til det har virket.

Du bruger shampooen ved at fordele den i vådt hår og massere hovedbunden med cirkulære bevægelser. Skyl derefter håret grundigt, så alt shampoo er skyllet ud.


Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire #5 Kérastase Specifique Bain Anti-Pelliculaire – hurtigt virkende skælshampoo

Denne lækre, luksuriøse skælshampoo er god til at modvirke både fedtet og tør skæl. Shampooen får ros for at vise utrolige hurtige resultater og være yderst effektiv mod irritation og kløe i hovedbunden.

 • Virker både på tør og fedtet skæl
 • Få hurtige resultater
 • Renser hovedbunden for urenheder

Derfor skal du vælge denne luksuriøse skælshampoo fra Kérastase

Shampooen er til dig, der gerne vil have en lækker og effektiv shampoo, der viser hurtige resultater. Skælshampooen eksfoliere og renser hovedbunden med aktive ingredienser som Salicylsyre og Zync Pyrithion. De aktive ingredienser i shampooen er i stand til at ødelægge aggressorerne, der opstår i hovedbunden og dermed eliminere mikro-orginismer.

Renser for urenheder

Salicylsyren hjælper også til at reducerer tydelige hudskaller og skabe en beskyttende barriere til at indkapsle fugten i hovedbunden. Syren er også med til rense hovedbunden for urenheder.

Shampooen sikrer desuden 8 ugers ‘anti-relapse action’, så du er sikker på skællen ikke vender tilbage efter 8 ugers brug. Det er klinisk testet af Kérastase på 43 mennesker.

Shampooen anvendes i vådt hår og skylles grundigt ud efter brug. Hvis du har meget skæl, kan du vaske håret to gange med shampooen.


La Roche-Posay Kerium DS Intensiv skælshampoo#6 La Roche-Posay Kerium DS Intensiv skælshampoo – god til sensitiv hovedbund

Denne skælshampoo er intens virkende og fjerner hurtigt vedvarende skæl og kløe. La Roche-Posay Kerium er en hårplejeserie, der er udviklet til pleje af sensitiv hud, hår og hovedbund. Alle produkterne i Kerium-serien indeholder nøje udvalgte ingredienser, som er testet effektive og ikke irriterer hovedbunden.

 • Reducerer vedvarende eller tilbagevendende skæl
 • Beroliger hovedbunden
 • Renser hår og hovedbund med mikro-eksfollierende effekt.

Derfor skal du bruge denne Kerium DS skælshampoo

Denne shampoo er velegnet til voksne med en sensitiv hovedbund der døjer med vedvarende, eller tilbagevendende skæl. Udover at reducere skæl, beroliger den hovedbunden samt renser håret og hovedbunden.

Mikro-eksfolierrende effekt

Skælshampooen er beriget med mikro-eksfolierende LHA, som fjerner det løse skæl. Root Targeting-teknologien, som er anvendt, er med til at levere en rensende sammensætning til hovedbunden og talgkirtlernes hårsække, og derved bliver skælproblemet angrebet ved kilden.

Shampooen fjerner døde hudceller og urenheder og er samtidig med til at opfriske håret og hovedbunden. PP-vitamin neutraliserer kløen samt sørger for en sund hovedbund.

Anvendes som kurbehandling

Skælshampooen benyttes 2 gange om igen i en periode på 3 uger. Resultatet er allerede synligt efter første behandling, hvor hovedbunden er blevet beroliget, skæl er reduceret samt kløen er neutraliseret.

3 uger efter vil hovedbunden være langvarig fri for skæl og shampooen har modvirket tilbagefald af skæl i op til 6 uger efter sidste behandling.


Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo#7 Goldwell Dualsenses Scalp Specialist Anti-Dandruff Shampoo – god til dig med hovedbundsproblemer

Kæmper du med hovedbundsproblemer, så er denne shampoo lige noget for dig. Shampooen får meget ros af anmeldere på Amazon.com for dens effektivitet mod skæl og kløende hovedbund samtidig med selve shampooen føles let og er drøj i brug.

 • God til følsom hovedbund eller hovedbundsproblemer
 • Regulerer hovedbundens funktion
 • Reducerer overophobning af døde hudceller

Derfor skal du vælge skælshampooen fra Goldwell Dualsenses

Skælshampooen er velegnet til dig med følsom hovedbund eller som lider af hovedbundsproblemer. Shampooen bekæmper og forhindrer effektivt skæl ved regelmæssig brug.

Regulerer hovedbundens funktion

Denne shampoo indeholder en formel der består af, blandt andet, Octopirox og Zink Pyrithione, som regulerer hovedbundens funktion. Dette er med til at reducere overophobning af døde hudceller.

Du anvender shampooen ved at fordele den i vådt hår. Så skummer du den godt op, og hvis ikke du synes den skummer nok, så kan du anvende shampooen 2 gange. Derefter skal den skylles grundigt ud.  For at opnå det bedste resultat, skal du bruge shampooen regelmæssigt.


Davines NaturalTech Purifying Shampoo#8 Davines NaturalTech Purifying Shampoo – god til tør eller fedtet hovedbund

Denne shampoo er god til dig med en tør eller fedtet hovedbund med skæl. Anmeldere på Amazon er begejstret for produktet da den efterlader hovedbunden i balance og fjerner eksem og kløe efter få gange brug.

 • Har anti-bakteriel virkning
 • Efterlader dig med en sund hovedbund i balance
 • Giver fugt til håret

Derfor skal du vælge Davines skælshampoo

Denne skælshampoo er god til dig med en tør eller fedtet hovedbund med skæl, og som drømmer om en sund hovedbund i balance.

Anti-bakteriel virkning

Med ingrediensen Phytoceuticals, som er fra mælkebøtter, har shampooen en anti-bakteriel virkning, som sørger for at din hovedbund efterlades renset, sund og frisk. Shampooen indeholder også Selenium Disulfid, som er et anti-skæl virkestof. Shampooen er altså rigtig god til dig med en irritabel hovedbund og samtidig ønsker at fugte håret.

Purifying Shampoo skal masseres godt ind i hovedbunden, og lade virke i et par minutter. I første omgang skal behandlingen ske to gange om ugen i 3 uger, og derefter skal den bruges en gang om ugen i 2 måneder.


Skæl eller tør hovedbund?

Skæl er døde hudceller, som kroppen skiller sig af med, når der bliver produceret nye hudceller. Det er helt normalt og ganske ufarligt, men man kan dog være uheldig at få udskilt så meget skæl i perioder, at det bliver en belastning. Det er cirka hver 5. Dansker der bliver udsat for skæl, og det er hovedsageligt mænd, på grund af deres høje testosteronniveau.

Skæl skyldes ikke tør hovedbund, men i stedet er det typisk på grund af gærsvamp, som kaldes Pityrosporum ovale, og findes i hovedbunden på alle voksne mennesker. Skæl forekommer når der bliver udviklet en overvækst af særsvampen, som så resulterer i en øget produktion af hudceller i hårbunden.

En af de mere atypiske årsager til skæl, kan være psoriasis i hovedbunden og skæleksem, også kaldet seboriosk eksem. Psoriasis er en meget normal hudsygdom, som findes i mange former. Sygdommen er kronisk og arveligt. Normalt giver det fedtede og skællede plamager forskellige steder på kroppen, og det er forskelligt hvor kraftig sygdommen er, fra person til person.

Skæleksem er en lidelse, som mange mennesker har uden de ved det, da det ofte ligner almindeligt skæl. Skæleksem forekommer som talgkirtler, typisk i hovedbunden og ansigtet. Denne sygdom er også kronisk, og kan holdes nede ved at undgå stress og leve en sund livsstil.

Tør hovedbund, derimod, kan skyldes af flere forskellige årsager. De mest almindelige årsager er, blandt andet, dehydrering af huden, grundet at man ikke drikker nok væske i løbet af dagen. Mangel på vitaminer og mineraler i kosten, eller underproduktion af talg, kaldet sebum, i hovedbunden kan også resultere i tør hovedbund. Skiftende temperaturer og luftfugtighed, kan også have en påvirkning. Hvis du lider af allergi eller bare ikke kan tåle specifikke produkter, kan disse også være med til at irritere din hud og dermed udtørre din hovedbund.

Hvor hurtigt virker skælshampoo?

Det er meget forskelligt hvor hurtigt skælshampoo virker fra produkt til produkt. Det er nemlig også forskelligt hvor ofte shampooen skal bruges, da nogle skælshampoo skal anvendes ved hver hårvask, og andre skal bruges som en behandling og derfor kun skal bruges 1-3 gange om ugen i en begrænset periode. Hold derfor øje med hvad der står på produktet før du køber en skælshampoo, og hvis du ønsker resultater her og nu, så gå efter en der er beskrevet som intens virkende.

Effektive ingredienser til behandling af skæl og tør hovedbund

Der findes rigtig mange forskellige produkter mod skæl og tør hovedbund, og det kan være svært at finde ud af hvad der virker bedst. De produkter vi har testet, indeholder forskellige effektive ingredienser, så vi giver dig her en beskrivelse af hvilke ingredienser, der er de mest effektive og hvad der passer til dit problem.

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.