Bedste skyllefarve test 2022 – 3 populære skyllefarver til dit hår + guide til at farve håret

1
Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut

Derfor skal du vælge Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut Sanotint #52 er til alle med lysebrunt til mellem-mørkt hår, som trænger til et nuanceboost i hårpragten. Den giver håret et virkeligt flot og glansfuldt udseende, og vil snildt kunne friske brunlige hårfarver op mellem frisørbesøg. Nok er dens holdbarhed en anelse kort, men til gengæld undgår du kemiske stoffer i hår og hovedbund. For en skyllefarve at være, dækker denne formular i øvrigt grå hår…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut 96,83 kr. PillolaStore
Fanola Farveændring Hårfarve og skyllefarve Hair Color No. 5,6 Lysebrun Rød 36 kr. Deloox
Milk_shake Direct Colour Silver 88 kr. Brandshop

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Find den bedste skyllefarve her, hvor vi tester 3 semi permanente hårfarver! Vi kigger på parametre som kemiske stoffer og holdbarhed, når vi med fordele og ulemper in mente bedømmer vores 3 testvindere.

Leger du med tanken om at prøve en ny farvenuance i dit hår eller vil du bare have frisket hårfarven op? Du ved at en skyllefarve muligvis er svaret. Men den skal være god, og det er her, du kommer lidt i tvivl. Heldigvis for dig har vi afprøvet 3 af markedets bedste skyllefarver og vi fortæller dig alt om dem i denne artikel.

Vi følger op med en købsguide, hvor vi uddyber, hvad en skyllefarve er, hvad den kan (og ikke kan) og så giver vi dig et par farve-tips-og-tricks, så du kan få det bedste ud af at farve dit hår med en skyllefarve. Testens 3 farver har vi desuden opstillet i en sammenligningstabel som du kan se nærmere på her.

Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut – Bedst i test

Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut

Derfor skal du vælge Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut

Sanotint #52 er til alle med lysebrunt til mellem-mørkt hår, som trænger til et nuanceboost i hårpragten. Den giver håret et virkeligt flot og glansfuldt udseende, og vil snildt kunne friske brunlige hårfarver op mellem frisørbesøg. Nok er dens holdbarhed en anelse kort, men til gengæld undgår du kemiske stoffer i hår og hovedbund. For en skyllefarve at være, dækker denne formular i øvrigt grå hår overraskende godt, og det er vi ret imponerede over. En lækker og skånsom model, der farver hår på den helt naturlige måde.

Det vi liker:
 • Plantebaseret og mild skyllefarve uden ammoniak, parabener og oxiderende stoffer
 • Hårfarven skal ikke blandes op inden brug – lige til at gå i gang med
 • Kan dække grå hår med op til 20%
 • Opfrisker hårets farve
 • Shampoo og conditioner medfølger
Det vi ikke liker:
 • Giver mere highlights og spil i forskellige mørke nuancer end den farvedækker håret
 • Hvor andre skyllefarver holder op til 15 hårvaske får du kun mellem 5 og 6 med denne

Fanola Farveændring Hårfarve og skyllefarve Hair Color No. 5,6 Lysebrun Rød – Bedste billige

Fanola Farveændring Hårfarve og skyllefarve Hair Color No. 5,6 Lysebrun Rød

Derfor skal du vælge Fanola Farveændring Hårfarve og skyllefarve Hair Color No. 5,6 Lysebrun Rød

Fanola dækker grimme udgroninger i lyst hår og skænker nyt liv til din naturlige hårfarve – og denne rødbrune sag er blot én af deres mange varianter.

Udover sin gode farve-perfomance giver denne lille tube håret glans og godt med pleje efter farvning. Det er en effektiv skyllefarve til håret, som er særligt god til at opfriske farvet hår, og som bare gør det lidt bedre end de fleste i sin klasse. Og så kan endda blandes med Fanolas andre farver – lækkert!

Det vi liker:
 • Skyllefarve der dækker grå hår med op til 100% – og som holder farven godt!
 • Beskytter dit hår og din hovedbund med Ginkgo Biloba
 • Fås i mange farver og nuancer – hele 104 forskellige findes der
 • Opfrisker farvens intensitet i både naturligt og farvet hår – og holder farven i op til 15 hårvaske
Det vi ikke liker:
 • Indeholder ammoniak – er måske mere en toningsfarve end en skyllefarve
 • Det anbefales at have erfaring med hjemmefarvning for at bruge denne

Milk_shake Direct Colour Silver – Bedste premium

Milk_shake Direct Colour Silver

Derfor skal du vælge Milk_shake Direct Colour Silver

En favorit hos mange frisører og med en holdbarhed på op til 10 omgange med shampooen – her kommer skyllefarven, der både opfrisker farvens intensitet og fjerner uønskede skær.

Den er velegnet til kemisk behandlet hår og nem at tone efter behov med Milk_shakes Whipped Cream formular. Farvepigmenterne i denne skyllefarve er milde og den er desuden helt fri for ammoniak og oxiderende stoffer.

Det vi liker:
 • Semi permanent hårfarve der fader naturligt som du vasker det – din hårfarve får ikke et slidt og udvasket look
 • Farver dit hår med et flot koldt skær – perfekt til lyst hår med kolde toner
 • Reducerer gult skær i lysnet hår
 • Plejer og efterlader håret med glans og blødhed
Det vi ikke liker:
 • Indeholder silikone

Sådan vælger du den bedste skyllefarve til dit hår

Inden du vælger skyllefarve er der et par ting, du skal vide. Vi guider dig her, så du er godt klædt på til både at købe- og farve hår derhjemme.

Hvad er forskellen på en skyllefarve og en permanent hårfarve?

Ja, hvad er skyllefarve egentlig for en størrelse?

I modsætning til permanente hårfarver (herunder også toningsfarve), er en skyllefarve en midlertidig hårfarve, der kan vaskes ud. Den går således ikke ind og kemisk behandler hårstråene og åbner hårets skællag som en permanent farve gør. I stedet lægger en skyllefarve sig på ovenpå håret, og vil gradvist forsvinde efter nogle hårvaske. Dette kan variere alt efter produkt, men man kan som udgangspunkt antage, at en skyllefarve forsvinder helt efter omkring 10 hårvaske.

Skyllefarve uden ammoniak og blegemidler

En almindelig permanent hårfarve indeholder ammoniak og blegemidler, der vil have en permanent effekt på din hårfarve. Vær omhyggelig med at tjekke de virksomme stoffer i en skyllefarve, da enkelte produkter faktisk godt kan indeholde små doser af ammoniak og/eller blegemidler. Og hvis de gør, vil være sværere at vaske ud. Dette vil oftest ingen negativ effekt have, hvis du bruger en skyllefarve i samme nuance som din naturlige hårfarve. Er dit hår allerede kemisk behandlet, kan det give uventede resultater.

Skyllefarve og grå hår

Det er de færreste skyllefarver, der kan dække gråt hår 100%. Hører din hårfarve til de lysere af slagsen, som for eksempel blond hår (i en lys nuance), kan du være heldig at din skyllefarve rent faktisk farver håret og dækker helt. Ligesom hårtyper, er der stor forskel på, hvordan grå hår er; nogle er fine og porøse og andre er stride og kraftige. Og mens førstnævnte vil være mere modtagelige overfor skyllefarver, gælder det modsatte hos sidstnævnte. Af samme årsager kan det være en god idé at teste på en separat hårtot først.

Hvad kan en skyllefarve ikke

Fordi en skyllefarve ikke er en permanent hårfarve, kan den ikke ændre hårets naturlige farve. Du kan derfor ikke lysne dit hår eller skifte hårfarve med en skyllefarve. Du vil således ikke få nogen effekt, hvis du farver dit mørke hår med en lysebrun farve. Netop fordi en skyllefarve er semi permanent, vil de bedste resultater opnås, hvis du holder dig tæt på den farvenuance, du allerede har i håret. Er dit hår afbleget, og uden der efterfølgende er lagt farve i, vil du naturligvis kunne se din skyllefarve noget tydeligere, men dette forlænger ikke farvens holdbarhed.

Sådan skal du farve håret med en skyllefarve

Det gode ved hårfarve-pakker er, at der stort set altid følger en instruktion med – og at denne også altid er relativt nem at gå til. Men der er også bare lige de der ekstra gode råd, som giver dig bedre forudsætninger for, at din skyllefarve bliver flottere og holder bedre.

OBS. Som det er med alle hårfarver bør du også teste skyllefarven inden du kommer den i håret. Kom en lille klat af farven på huden bag dit ene øre og lad det sidde i 24 timer inden du vasker det af.

1. Forberedelse – vask håret og undlad balsam

Medmindre andet er anført på din skyllefarve, skal den som udgangspunkt påføres i tørt og rent hår. Sørg for at bruge en clarifying shampoo, der renser i dybden.

Undgå at vaske håret med en shampoo, der indeholder silikone.

Skal din skyllefarve påføres i tørt hår, anbefaler vi, at du vasker og tørrer håret dagen før – helst om aftenen inden sengetid. Undgå balsam, da det lægger en hinde på håret og kan gøre det sværere for skyllefarven at lægge sig.

2. Brug vaseline i din hårkant

Læg vaseline hele vejen rundt i din hårkant og på ørene, så du undgår en farvekrans og pletter hist og her. Alternativt kan du bruge en fed creme.

3. Inddel håret i sektioner med hårklemmer eller krokodillenæb

Endnu et vigtigt trin er at du inddeler hele håret i sektioner. Har du stort og kraftigt hår er mindre (og flere) sektioner bedst. Brug hårklemmer eller krokodillenæb til at holde sektionerne adskilte med. Start med en midterskilning og inddel derefter som det er nemmest for dig. Det er vigtigt, at du starter med at lægge farven i nakken og arbejder dig frem, så du når håret nær ansigtet som det sidste.

Larven farven sidde i det anviste antal minutter.

4. Plej dit farvede hår med eddike og vand

For fuldt udbytte af din nye hårfarve kan du bruge en eddike/vand blanding så snart du har skyllet farven ud. Brug ½ dele hvid eddike og ½ dele vand; hæld blandingen i håret og fordel med fingre eller en bredtandet kam. Lad blandingen sidde i nogle minutter inden du skyller ud og vasker som anvist.

Eddike hæver pH-værdien i håret og vil give farven mere klarhed og skarphed.

For det bedste resultat bør du undgå at vaske håret i en uge efter du har farvet det. Brug i stedet en god tørshampoo.

Tip

Har du langt hår, vil det stort set altid være nødvendigt at bruge to pakker skyllefarve – husk det.

FAQ

Hvilken er den bedste skyllefarve i test?

Den bedste skyllefarve i test er Sanotint Reflex #52 Dark Chestnut! Her er en plantebaseret skyllefarve til håret, der er lige så effektiv som den er skånsom, og det vinder den overlegent på!

Hvordan får man en semi permanent hårfarve til at holde bedre?

Du kan forlænge holdbarheden på en semi permanent hårfarve ved at erstatte et par hårvaske med en tørshampoo, undgå varme stylingredskaber og shampooer med sulfater og andre clarifying ingredienser.