Store porer

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Store porer er modtagelige over for hudorme og skaber på ingen måde en attraktiv og sund hud. Når dine porer er store, så er de mere åbne for skidt, sved og døde hudceller. Men den gode nyhed er, at du sagtens kan reducere både størrelsen og synligheden af dine porer med de rette råd. Vi giver dig vores bedste bud på at slippe af med store porer i denne artikel. Snart vil ikke skulle bekymre dig om store porer eller irriterende hudorme!

Hvad er porer?

Et god udgangspunkt for at reducere dine porer og mindske forekomsten af hudorme er at vide, hvad porer egentlig er.

Der findes to forskellige typer af porer; Der er dem, der omkranser dine små hår og hårsække, også kaldt follikler. Og så er der de porer, der transporterer sved. Det er den første slags, der kan skabe gener i form af små sorte prikker på ansigtshuden. Dette skyldes at hårsækkene i din hud bliver tilstoppede med hudens egne naturlige olier, der kaldes sebum. Sebum er ikke som sådan dårligt for huden, da det sørger for at fugte huden. Men sebum kan tilstoppe dine porer døde hudceller og skidt klumpes sammen i hårsækkene. Herefter bliver de tilstoppede porer til komedoner, der i åben tilstand bliver til store sorte porer og i lukket tilstand bliver til hvide hudorme. Hvis der går betændelse i komedonerne, vil de kunne udvikle sig til urenheder eller endda akne.

Behandling af store porer

Der er mange ting du kan gøre for at forbedre din hud og mindske store porer. Dog må du starte med at acceptere, at du ikke kan fjerne porer. Dine porer har som beskrevet i afsnittet ovenfor en vigtigt funktion for din hud. Der findes simpelthen ikke hud uden porer. Men store og synlige porer er irriterende. Derfor giver vi dig vores bedste bud på at mindske dem.

Rens din hud dagligt

Det er vigtigt, at du får renset din hud både morgen og aften. På den måde hjælper du huden til at udskille olier, keratin og døde hudceller. Disse ting fører dig hudorme og større porer, derfor er det essentielt, at du får renset din hud.

Vi anbefaler at du benytter en god dybderensende ansigtsvask. Det kunne blandt andet være Murad Blemish Control Clarifying Cleanser. Denne ansigtsvask hjælper til at holde din hud ren og klar. Kliniske resultater har påvist, at produktet reducerer 99,9% af hudens overflade bakterier på mindre end et minut. Ansigtsvasken virker effektivt mod store porer, fedtet hud og akne. Og så kommer den i en fin rejsestørrelse, så let kan tage den med dig, når du er på farten eller ude at rejse.

Et andet godt produkt til at rense din hud med er Clinique Blackhead Solutions 7 Day Deep Pore Cleanse & Scrub. Denne ansigtsvask renser og skrubber din hud, hvilket virker effektivt, når det kommer til at reducere store porer og hudorme. Vasken kan bruges som en daglig vask og eksfoliering. Men den kan også benyttes som en dybderensende maske 1-2 gange ugentligt. Produktet reducere og mindsker synligheden af store porer og hudorme. På den måde vil du opleve, at din hud bliver mere ensartet og klar. Den kontrollerer desuden overskydende olie og forebygger fremtidige hudorme. Du kan få en sund og ren hud med denne ansigtsvask, uanset din hudtype.

Peel din hud

Udover at rense din hud er det også vigtigt, at den bliver eksfolieret, også kaldet peelet. Men det er vigtigt, at du ikke går efter peeling med mekaniske skrubbekorn. Hvis du lider af andre urenheder, kan skrubbe kornene gøre, at du ender med at sprede bakterier rundt i dit ansigt. Dette vil skabe flere problemer. Vi anbefaler derfor, at du bruger en eksfoliering med enzymer og frugtsyre, der går ind og virker i porerne.

Vi anbefaler Murad Hydration AHA/BHA Exfoliating Cleanser, der er en eksfolierende ansigtsvask. Den indeholder en masse super effektive ingredienser, blandt andet salicylsyre, mælkesyre og glykolsyre. Bindeværget styrkes og derfor hjælper denne peel også på en slap hud. Dine døde hudceller vil fjernes, dine porer mindskes og selve dit ansigt vil se forfrisket ud efter behandling med dette produkt.

Brug ansigtsmaske

Hvis du gerne vil reducere synligheden af hudens porer, så kan vil vi råde dig til at prøve en ansigtsmaske. Det skal selvfølgelig være en maske, der renser dine porer i dybden og modvirker bakterier. En anden god egenskab du kan kigge efter er evnen til at reducere overskydende olie eller fedt på hudens overflade.

Vi anbefaler den lækre lermaske Decléor Rosemary Black Clay Mask. Det er en maske, der kan bruges af alle hudtyper med urenheder. Masken består af hele 98% naturlige ingredienser. Masken reducerer synlige porer, hudorme og generelt set uren hud ved hjælp af blandt andet rosmarinolie, salicylsyre og sort ler. Masken renser din hud i dybden, så den kommer til at fremstå sundere og med flot glød. Den har en skøn konsistens, der gør den let at anvende. Den glider nemt på din hud og den kan ligeledes fjernes meget let. Frisk huden op og få mindre porer med dette vidunder af en maske.

Brug ikke cremer som er for fede til din hud

Store porer kommer ofte som resultat af hudplejeprodukter med et for højt indhold af olie. Et højt indhold af olie kan ellers være virkelig godt for din hud, hvis den er tør. Men hvis du har en enten fedtet eller kombineret hud, så vil den store mængde af olie ikke kunne absorberes og blive til overskydende olie på hudens overflade. Det er derfor super vigtigt at både din dagcreme og natcreme ikke er for fede i forhold til din hudtype.

Hvor er hudorme placerede?

Hudorme kan forekomme flere forskellige steder, både på kroppen og i ansigtet. Der kan være stor forskel på, hvor skrøbelig din hud er på de forskellige steder.  Hvis dine hudorme forekommer i dit ansigt, så er det klart at du skal være en smule mere påpasselig med at fjerne dem, da din hud er tyndere her i forhold til på kroppen. Tilgengæld er der flere former for strips og masker, der er bedst egnet til brug i ansigtet, så på den måde vil det ofte være lettere at fjerne hudorme i dit ansigt.

Hudorme på næsen

Hudorme forekommer oftest på næsen, så det er vigtigt at du ved, hvordan du kommer af med hudorme på dette område. At rense din hud dagligt er essentielt, men det er også en god ide at benytte peels og ansigtsmasker, der er rettede imod at fjerne hudorme og mindske dine porer. Husk at skylle din hud med varmt vand, inden du lægger en ansigtsmaske. Det åbner porerne op, så de effektivt kan blive renset i dybden. Det er bedre at benytte en maske frem for strips på din næse, da du undgår at irritere eventuelle urenheder og skabe flere udbrud.

Hudorme på ryggen

Det er helt almindeligt at få hudorme på ryggen. Dette skyldes blandt andet, at mange har en højere talgproduktion på ryggen i forhold til resten af kroppen og ansigtet. Det er bare rimelig nitte, at man ikke selv kan se hudormene eller fjerne dem uden besvær. Vi anbefaler, at du eksfolierer din hud med en børste eller henvender dig til en kosmetolog, der kan rense din ryg fri for hudorme.

Hudorme i ørerne

Ligesom det kan være svært at fjerne hudorme på ryggen, kan det også være svært at fjerne hudorme, der sidder inde i vores ørere. Men sagen er den, at hudormene ofte forekommer i vores øre.

Et godt tip er at vaske dine øre med din daglige ansigtsvask. Du kan også søge hjælp hos en veninde/søster ved en hjemmespa eller opsøge en kosmetolog, der kan fjerne hudormene for dig. Det samme gælder, hvis du får hudorme i din næse.

Hudormefjernere

Man kan også benytte værktøjer til at fjerne hudorme med, hvis man vil gøre det effektivt derhjemme. Med disse værktøjer kan du fjerne hudorme, uden at gøre huden uren eller efterlade den med ar, som ofte vil ske, hvis du bare benytter dine fingre. For det meste kan hudormefjernere bruges til både sorte hudorme, hvide hudorme og bumser. Hvis du er interesseret i at fjerne dine hudorme på bedste vis i eget hjem, så skal du prøve en hudormefjerner. Du kan læse meget mere om disse værktøjere i vores artikel om hudormefjernere; https://skoenhedsguiden.dk/hudormefjerner/

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×