Sulfatfri shampoo 2022 – Sådan finder du den bedste sulfatfri shampoo til dig

1
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Danske HairLust har med denne velduftende sulfatfrie shampoo skabt en favorit som alle hårtyper og hovedbunde vil nyde rigtig godt af. Nænsom, beroligende og genopbyggende - her får du cremen af cremen fra et af shampoo-verdenens bedste produkter!  Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo Glem alt om alle andre shampooer og få et sundt og velplejet hår med dette sulfatfrie vidunder på flaske. Her får du en super god shampoo i…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
HairLust Hair Growth & Repair Shampoo
LOOKFANTASTIC
Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo
Beautycos.dk
Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo
Salling
Davines Love Curl Cleansing Cream
Ikke på lager
Milk_Shake Integrity Nourishing Shampoo
MyHair
Maria Nila Head & Hair Heal Duo 350 ml + 300 ml
Nicehair.dk

Med eller uden sulfater? Udvid din shampoo-horisont og find ud af, hvad sulfater er, hvorfor du muligvis bør undgå dem, og hvordan du finder den bedste sulfatfri shampoo til din hårtype. 

Sulfatfrie shampooer er blevet populære, og flere af de bedste shampooer på markedet er efterhånden sulfatfrie. Hvad enten du er på udkig efter din første sulfatfri shampoo eller du allerede har undgået sulfater i din hårvask i længere tid, og nu er nysgerrig på, hvad der rører sig derude, så er du landet i det rette selskab. Vi har nemlig haft luppen fremme og kommer i denne test med et bud på 6 af de bedste sulfatfrie shampooer, du kan få fingrene i lige nu. Så hop med på vognen og bliv klogere på de sulfatfrie shampooers univers!

HairLust Hair Growth & Repair Shampoo – Bedste sulfatfrie shampoo

Danske HairLust har med denne velduftende sulfatfrie shampoo skabt en favorit som alle hårtyper og hovedbunde vil nyde rigtig godt af. Nænsom, beroligende og genopbyggende – her får du cremen af cremen fra et af shampoo-verdenens bedste produkter! 

Derfor skal du vælge HairLust Hair Growth & Repair Shampoo

Glem alt om alle andre shampooer og få et sundt og velplejet hår med dette sulfatfrie vidunder på flaske. Her får du en super god shampoo i højeste kvalitet, som styrker dit hår indefra, så det kan gro sig langt og stærkt. 

Blandt de plejende ingredienser i denne shampoo finder du blandt andet veganske mikro-proteiner fra risekstrakt, økologisk aloe vera og planteekstrakter fra blåbær og mango – ingredienser, der tilsammen sørger for, at hvert enkelte hårstrå fugtes og bringes i balance, så dit hår hverken knækker eller udtørrer. Tilmed plejes din hovedbund på bedste vis med kaffebønneolie, så der for alvor sættes gang i blodcirkulationen og dine hårrødder får næringsstoffer så det batter! Her har vi altså fat i en mildt rensende og effektivt genopbyggende shampoo, som giver alle hårtyper de absolut bedste vilkår for en sund hårvækst og en hovedbund i balance. 

Det vi liker:
 • Certificeret økologisk og vegansk
 • Certificeret klimaneutral
 • Fri for parabener og silikone
 • Døjer du med hårtab og knækkede hårstrå, er denne shampoo lige noget for dig
 • Rigtig god til skadet hår og spaltede spidser
 • God, hvis du har følsom og tør hovedbund
Det vi ikke liker:
 • Kan hos nogle have en tendens til at filtre håret en smule
 • Det anbefales, at du vasker håret af to omgange, så du kan få aktiveret skumprocessen

Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo – Bedste sulfatfrie shampoo til tørt hår

Hvordan finder du en sulfatfri shampoo, der skummer så godt op, at man skulle tro den var proppet med sulfater? Svaret er denne Bond Maintenance Shampoo fra Olaplex; shampooen, der giver liv og glade dage til selv de mest tørre hårtyper. 

Derfor skal du vælge Olaplex No. 4 Bond Maintenance Shampoo

Der er mange gode grunde til, at du skal vælge denne genopbyggende og styrkende shampoo fra Olaplex. Udover at skumme som en drøm, efterlader den dit hår gennemfugtet, fyldigt og skinnende. Med et væld af nærende og plejende ingredienser kan du nu vinke pænt farvel til kruset hår og tørre hårstrå. 

Det er en yderst effektiv repair shampoo, som efter blot en enkelt hårvask viser sine egenskaber; du får en sundere hovedbund og du beriges med et ultra-blødt og fyldigt hår, der stråler af glans og velvære. Alt i alt en super god shampoo, der med imponerende resultater giver dig sunde og stærke lokker uanset hårtype.

Det vi liker:
 • Denne shampoo er meget drøj i brug
 • Vegansk og fri for parabener
 • Rigtig god til solskadet hår
 • God til farvet og behandlet hår
 • God til fedtet hår
Det vi ikke liker:
 • Prisen – denne shampoo ligger i den høje ende af skalaen

Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo – Bedste sulfatfrie shampoo til tyndt hår

Har du tyndt og fint hår, som er hurtigt til at klaske sammen og se livløst ud, så skal du se nærmere på denne shampoo fra Kevin Murphy. Den giver nemlig godt med fylde og tæthed til dine hårstrå, og så sørger den såmænd også for at holde din hovedbund i balance. 

Derfor skal du vælge Kevin Murphy Plumping Wash Shampoo

Giv dit hår en omgang kærlig pleje og super flot fylde med Kevin Murphys Plumping Wash. Her får du en genopbyggende og volumegivende shampoo, som med blandt andet aloe vera, nældeekstrakt og ingefærrod stimulerer dine hårsække og får din hårpragt til at skinne flot. Det er desuden en fugtgivende shampoo uden fede olier, som blødgør i dybden fra rod til spids uden at tynge håret det mindste. 

Døjer du med knækkede hårstrå eller spontant hårtab på grund af en pludseligt opstået ubalance, er dette lille mirakel fra Kevin Murphy et godt bud på en shampoo, du kan give plads på badeværelseshylden. Den er ligeledes god til dig, som under og/eller efter din graviditet er blevet efterladt med en udtyndende hårpragt, der trænger til at blive genopbygget. 

Det vi liker:
 • Giver luft og løft til fladt hår
 • Drøj i brug
 • Fri for parabener
 • Emballagen består af 100% genbrugsplast – godt for samvittigheden
 • God til alle hårtyper, men særligt god til skrøbeligt hår
Det vi ikke liker:
 • Duften kan for nogle være en smule intens
 • Det kan være nødvendigt at vaske håret to gange i træk for at opnå optimal effekt

Davines Love Curl Cleansing Cream – Bedste sulfatfrie shampoo til krøller

Krøllet hår vil elske denne sulfatfrie Cleansing Cream fra Davines! Den er nemlig intet mindre end fantastisk til at få styr på uregerlige krøller og samtidigt holde på spændstigheden, så håret falder blødt og naturligt med et sundt og velplejet look.

Derfor skal du vælge Davines Love Curl Cleansing Cream

En rensende og plejende shampoo, som ikke vasker alle de naturlige olier ud af dit hår og din hovedbund? – Davines Love Curl Cleansing Cream er gaven, som du skal give dig selv, så du kan få et glansfuldt hår og en hovedbund i balance. Det er en lækker shampoo, der i perfekt tilpassede mængder fugter og styrker elasticiteten i dine bølgede lokker uden at tynge dem. Det betyder også, at typer med fint krøl og let ‘englehår’ kan få samling på øverste etage, så håret bliver flot, medgørligt og silkeblødt. 

Lad dig i øvrigt ikke narre af, at denne 2-i-1 shampoo ikke skummer op som de fleste, for den gør virkelig et fremragende stykke arbejde for krøllede hårtyper. Døjer du oven i købet med lidt tørre og spaltede spidser her og der, er den ligeledes rigtig god.

Det vi liker:
 • Fri for parabener
 • Også god til tykt og kraftigt hår
 • Shampoo og conditioner i ét
 • God til at tæmme proptrækkerkrøller
Det vi ikke liker:
 • Ikke så drøj i brug – du skal bruge en lidt større klat her end du skal ved andre shampooer

Milk_Shake Integrity Nourishing Shampoo – Bedste sulfatfrie shampoo til skadet hår

Typer med træt og skadet hår kan klappe i hænderne over denne super fugtgivende og sulfatfri shampoo fra Milk_Shake. Den udglatter og får styr på kruset hår og flyvske flimser, og så giver den bare en eminent god pleje og nyt liv til skrøbelige og ødelagte hårlokker.

Derfor skal du vælge Milk_Shake Integrity Nourishing Shampoo

Føles dit hår dødt og livløst og er dine spidser altid sammenfiltrede? Så er denne nærende og sulfatfri shampoo måske noget for dig! Rig på økologisk Muru Muru smør og ekstrakter fra kokosnød og argan, får du her et let og velduftende hårplejeprodukt i topklasse. Shampooen plejer og fugter uden at gøre håret tungt og klasket, og med sit indhold af a vitamin genopbygger den effektivt hårets elasticitet.

Denne sulfatfri shampoo fra Milk_Shake er genial til skadet hår, men formår i det hele taget at regenerere stort set alle hårtyper – også dem med tyndt og fint hår – uden at tynge et eneste hårstrå. Den giver desuden godt med løft og volume, så dit hår efterlades silkeblødt og fyldigt efter hver hårvask. Opholder du dig i øvrigt meget i sol og saltvand, som resulterer i stride og tørre hårstrå, så redder denne sulfatfri shampoo din dag! 

Det vi liker:
 • Certificeret økologisk
 • Fri for parabener
 • God til farvet og behandlet hår
 • God til prisen – denne sulfatfri shampoo er billigere end de fleste!
 • Kan anvendes i hairextensions
Det vi ikke liker:
 • Har du kraftigt og samtidigt meget dehydreret hår, er denne shampoo ikke nødvendigvis den bedste til dig

Maria Nila Head & Hair Heal Duo 350 ml + 300 ml – bedste sulfatfrie shampoo til sart hovedbund

Leder du efter hele pakken, ja så får du den altså her med denne flotte duo fra Maria Nila. Velduftende og effektiv – denne sulfatfri shampoo + balsam både renser, plejer og styrker din hovedbund, så dit hår kan gro sig stærkt og glansfuldt.

Derfor skal du vælge Maria Nila Head & Hair Heal Duo

Hvad enten du døjer med irriteret hovedbund på grund skældannelse eller en uges ferie med nonstop sol, salt- eller klorvand, så kan du trygt pleje håret med denne yderst effektive kombo fra svenske Maria Nila. Både shampoo og balsam har nærende og regenererende egenskaber, som efterlader dig med et synligt stærkere og sundere hår.

Opbygningen af både e vitamin, apigenin og peptider er desuden super stimulanser til dine hårsække, så knækkede hårstrå og hårtab mindskes, og både hovedbund og hår bringes i balance.

Derudover indeholder produkterne Piroctone Olamine, som er konge-ingrediensen over dem alle, når det kommer til skælforebyggelse. Det er altså svært at gå galt i byen med denne sulfatfri shampoo + balsam duo, som plejer og genopbygger alle ubalancerede hårtyper med flotte resultater. 

Det vi liker:
 • Veganvenlig og parabenefri
 • Har anti-inflammatoriske egenskaber
 • God til skællende, tør og kløende hovedbund
 • Modvirker hårtab
Det vi ikke liker:
 • Prisen – denne sulfatfri shampoo + balsam duo hører ikke til de billige rækker

Sådan vælger du den bedste sulfatfrie shampoo

Som det er med shampooer, bør du naturligvis overveje din hårtype og dine behov inden du hiver pengepungen frem. Når det gælder en shampoo uden sulfat, er det altid godt at huske på, at uanset hvad din hårtype har brug for, vil en sulfatfri shampoo altid være mildere og mere nænsom mod både hovedbund og hår.

Der findes efterhånden sulfatfrie shampooer til alle hårtyper, og det er derfor blevet noget nemmere at vælge en som kan opfylde alle behov.

Inden du beslutter dig for, hvilken sulfatfri shampoo, du vil på jagt efter, vil vi lige fortælle dig lidt om, hvad sulfater er for noget, og hvad de gør i din shampoo og for dit hår. Vi vil også komme ind på, hvilke hårtyper som sulfatfri hårvask vil være særligt godt for – altsammen så du er fuldt klædt på til at vælge din næste sulfatfri shampoo uden nogen slinger i valsen.

Hvad er sulfat?

Du kender sikkert godt navnet, men det er ikke sikkert, at du kender til stoffets præcise effekt. Der findes forskellige typer af sulfater, og de mest velkendte er Sodium Laureth Sulfat (SLES) og Sodium Lauryl Sulfat (SLS). Disse sulfater er stoffer, der fungerer som rensemiddel i sæber, shampooer og andre typer af renseprodukter.

Et sulfat har nemlig den egenskab, at det kan rense huden og håret for både olie og snavs. Dette sikrer en effektiv og dybdegående rens, men det er desværre også lige netop dét, der gør sulfat til en ingrediens, du i en vis grad skal undgå i dine krops- og hårplejeprodukter, da det kan være en noget skrap omgang for både hår og hud.

Det er blandt andet også sulfater, der får sæben i badet eller tandpastaen til at skumme. Af samme årsag undgår mange at bruge en helt sulfatfri shampoo, ganske enkelt fordi den ikke skummer, og derfor ikke giver følelsen af en god hårvask. Dertil kan vi imidlertid tilføje, at flere og flere producenter efterhånden formår at få deres sulfatfrie shampooer til at skumme godt op, samtidigt med, at de er helt fri for skadelige SLS og SLES sulfater. Her er Olaplexs No. 4 Bond Maintenance Shampoo fra vores liste en af dem, som bruger en naturlig type af sulfat, der nænsomt men effektivt kan både skumme og rengøre dit hår.

Forskellen på SLS, SLES og SLSA

Det kan være forvirrende at finde hoved og hale i, hvilke SL-sulfater, du skal holde dig fra, og hvilke du sagtens kan vaske dine lokker med uden at risikere udtørring og ubalance. Som allerede nævnt er det altid en god idé at undgå større mængder af både Sodium Laureth Sulfat (SLES) og Sodium Lauryl Sulfat (SLS) i dine hårprodukter.

SLSA – Sodium Lauryl Sulfoacetate – et naturligt rensende og skummende sulfat

Til gengæld er Sodium Lauryl Sulfoacetate (SLSA) helt og aldeles harmløs.

Det er så også her at forvirringen kan opstå, da navnet til forveksling minder om både Sodium Laureth Sulfat (SLES) og Sodium Lauryl Sulfat (SLS).

Mens både SLS og SLES er laboratoriefremstillede, er Sodium Lauryl Sulfoacetate et stof bestående af naturlig kokosnød- og palmeolie. Det har samme effektive rensende, skummende og antibakterielle egenskaber som SLS og SLES, og er derfor en yndet ingrediens i hud- og hårplejeprodukter, som prioriterer en skånsom men effektiv ingrediensliste.

Er sulfater farlige?

Nej, sulfater er i bund og grund ikke farlige, men de kan være generende for både hud og hår – særligt, hvis du bruger produkter indeholdende sulfater dagligt eller flere gange om ugen. I værste tilfælde kan de resultere i allergiske udbrud eller ekstrem udtørring af hud, hår, og hovedbund. I denne sammenhæng er det er værd at nævne, at selvom du gennem længere tid har brugt hårprodukter med sulfater, er der stadig risiko for, at din hovedbund (og hud mere generelt) pludselig reagerer på dem, eller at du udvikler allergi.

Da det kan være svært at vurdere præcis hvor meget sulfat, der er i en shampoo, anbefaler vi, at du helt undgår produkter indeholdende SLS og SLES  – så er du på den sikre side.

Sulfat skaber ubalance i håret og hovedbunden

Netop fordi sulfater går ind og renser i dybden, så nedbryder og udvasker stoffet også nogle af de naturlige proteiner og olier, der eksisterer i vores hår og hovedbund. Sulfater kan dermed også påvirke hovedbundens produktion af talg, så denne enten får en over- eller underproduktion, og kan resultere i en fedtet eller tør, kløende og/eller skællende hovedbund.

Sulfat slider på håret

Fordi SLS og SLES sulfater renser hår og hovedbund i dybden, slider de af samme grund ret kraftigt på hårstråene. Dette kan resultere i, at håret ser tørt, tyndt og kedeligt ud.

I værste fald – hvis du ikke er opmærksom på at få genoprettet en eventuel ubalance i hovedbunden grundet brugen af produkter med SLS og SLES sulfater – kan det slide så voldsomt på håret og hovedbunden, at hårstråene ganske enkelt falder ud.

Sulfat nedbryder farvepigmenterne i håret

Har du farvet hår, bør du ligeledes undgå SLS og SLES sulfater i både shampoo og balsam. Sulfater nedbryder nemlig farvepigmenterne i håret og din hårfarve vil derfor hurtigere falme. En shampoo uden sulfat vil derimod ofte have plejende egenskaber, så farven i dit hår styrkes og holder længere. Sulfatfrie shampooer kan desuden også hjælpe på andre hårbehandlinger som for eksempel permanente krøller. Her vil en shampoo uden sulfat nære og holde på spændstigheden i dine krøller, samtidigt med, at behandlingen, ligesom ved farvet hår, holder- og ser flottere ud i længere tid.

Sulfatfri shampoo til krøllet hår

Hvis du har naturlige krøller, er det en rigtig god idé at bruge en sulfatfri shampoo. Krøllet hår har nemlig brug for en hel del fugt, så hårstråene ikke åbner sig og giver et flyvsk og fehår-lignende look. En sulfatfri shampoo vil, modsat en shampoo med sulfater, holde langt bedre på fugten i håret, hvilket vil gøre dine krøller mere modstandsdygtige og få dem til at falde flottere.

Sulfatfri shampoo til fint og skrøbeligt hår

Det giver lidt sig selv: hvis dit hår er fint og skrøbeligt, så har det brug for en mild og nænsom pleje. Derfor er det oplagt at bruge en sulfatfri shampoo, hvis du har fint og skrøbeligt hår – eller bare har en sensitiv hud og/eller en svag hårvækst.

Andre sulfater du skal undgå

Kært barn har mange navne og at holde styr på, hvad en shampoo uden sulfat ikke skal indeholde, kan være lidt af en mission. For overblikkets skyld har vi lavet en liste med de sulfater som du – udover de allerede nævnte SLS og SLES sulfater – bør styre udenom, hvis du vil slå et kærligt slag for din hovedbund og dit hårs velbefindende.

Denne liste tæller de mere kradsbørstige typer af sulfater, og du bør derfor undgå disse uanset hvilket hud- og hårplejeprodukter, der er tale om.

 • Sodium Lauryl Ether Sulfate
 • TEA-dodecylbenzenesulfonate
 • ATEA Lauryl Sulfate
 • Sodium Alkylbenzene Sulfonate
 • Ammonium eller Sodium Xylene Sulfonat
 • Natrium Laureth/Lauryl Sulfat

Sulfatfri og silikonefri shampoo

Hvad så med silikone i en shampoo? Foruden sulfater og parabener, undgår flere og flere producenter at anvende silikone i deres hårplejeprodukter.

Silikone er ikke farligt, og der findes ingen dokumenterede beviser for, at silikone i hårplejeprodukter kan være skadelige. Til gengæld kan silikone lægge sig som en hinde på håret og forhindre sæbens andre egenskaber i at trænge ned i dybden. Indeholder din shampoo store mængder af silikone, får du ikke optimal pleje, fugt eller næring, selvom shampooens opbygning og ingredienser er gode.

Sulfatfri og parabenefri shampoo

Sulfater og parabener er på ingen måde en hensigtsmæssig kombination i hverken det ene eller det andet hud- eller hårplejeprodukt, så er det sagt. Vi vil til enhver tid anbefale, at du helt undgår et produkt, hvis det indeholder både SLS/SLES sulfater og parabener. Det er så at sige bare dobbelt-op på risikoen for allergi og/eller ekstrem udtørring af hud og hår. Og som om det ikke var nok, er nogle parabener endda også hormonforstyrrende.

Hvordan får man et sundt hår?

Der er mange måder at få et sundt hår på, og én af dem er at bruge en shampoo uden skrappe ingredienser som SLS og SLES sulfater. Dertil kommer en sund og varieret kost og en shampoo, der passer til din hårtype. Vi vil dog ikke komme nærmere ind på, hvordan din kost har indflydelse på hårpragten, men til gengæld kan vi nævne et par af de vitaminer, som kan bidrage særligt positivt til et sundt og stærkt hår:

 • Biotin/B7 vitamin – sørger for at kroppen optager næringsstoffer gennem maden; dit hår får næring og hårvæksten øges
 • C Vitamin – øger kroppens kollagenproduktion og er dermed afgørende for en sund hårvækst
 • E Vitamin – beskytter og kroppens (og hårets) celler, så de ikke nedbrydes

Tip

Giv dig selv en omgang hovedbundsmassage 1 – 2 gange dagligt. Det stimulerer nemlig blodcirkulationen så hårrødderne får ilt og bliver stærkere – og nye hår får de bedste vilkår for at gro.

FAQ

Hvilken er den bedste sulfatfri shampoo?

Den bedste sulfatfri shampoo i vores test er HairLust Hair Growth & Repair Shampoo! Det er en multifunktionel shampoo, som giver alle hårtyper og hovedbunde de absolut bedste forudsætninger for en sund hårvækst.

Hvad er sulfater i shampoo?

Sulfater er de tilsætningsstoffer i en shampoo, som renser hår og hovedbund for snavs og fedt. Sulfater sørger derudover for, at din shampoo får en skummende effekt.

Hvad må der ikke være i shampoo?

Der er ikke som sådan regler for, hvad der ikke må være i en shampoo, men det er altid godt at undgå parabener, parfumer og SL-sulfater. På den måde er du sikret en nænsom pleje af både hår og hovedbund.