Tørre hænder

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Australian Bodycare Hand Cream
TESTVINDER

Australian Bodycare Hand Cream -Fugtgivende håndcreme med australsk tea tree oil

Australian Bodycare er et mærke, der specialiserer sig i naturligt hudpleje. Deres produkter er både naturlige, veganske og sunde for huden. Mærket er kendetegnet ved indholdet af den australske tea tree oil, som også er…

Australian Bodycare Hand Cream 1

Australian Bodycare Hand Cream -Fugtgivende håndcreme med australsk tea tree oil

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Tørre hænder opstår typisk i løbet af det kolde efterår eller ved brug af for meget sæbe eller thåndsprit. I Efterårsmånederne er det især vigtigt, at have en god håndcreme i nærheden, så du kan komme de tørre hænder til livs. tørre hænder kan nemlig både gøre ondt og være en gene i hverdagen. Vi bruger også hænderne utrolig meget, og derfor er de udsatte. Vi har samlet 4 gode håndcremer, som specielt er gode til at behandle tørre hænder. Nederst i artiklen kan du også læse om, hvad du ellers kan gøre mod tørre hænder og undgå det i fremtiden.

Australian Bodycare Hand Cream -Fugtgivende håndcreme med australsk tea tree oil

Australian Bodycare Hand Cream
Fordele
 • pros-icon.svg Fugtplejer tørre og revnede hænder
 • pros-icon.svg Med opfriskende duft af tea tree oil
 • pros-icon.svg Med naturlige og veganske ingredienser

Detaljeret gennemgang

Australian Bodycare er et mærke, der specialiserer sig i naturligt hudpleje. Deres produkter er både naturlige, veganske og sunde for huden. Mærket er kendetegnet ved indholdet af den australske tea tree oil, som også er en vigtigt indgredient i denne håndecreme.

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Hand Cream

Denne håndcreme fra Australian Bodycare er for dig, der søger en fugtplejende håndcreme baserede på naturlige råvarer. Cremen er udviklet med tea tree oil, som bidrager til at pleje og nærer en tør og sprækket hud. Håndcremen trænger hurtigt ind i huden, og efterlader hænderne fugtede, helt uden at fedte. Den har en frisk og opkvikkende duft af tea tree oil, som giver den skøn følelse af velvære, når du benytter cremen.

Cremen masseres ind i hænderne, og vær særlig opmærksom på at massere den ind mellem knoerne og andre steder, hvor du oplever, at dine hænder let udtørres. Du kan anvende håndcremen 1-2 gange dagligt alt efter behov.

La Roche-Posay Cicaplast Hand Cream

Velegnet til følsomme og sprukne hænder

Fordele
 • pros-icon.svg Velegnet til meget tørre, sprukne eller revnede hænder
 • pros-icon.svg Beroligende, genopbyggende og beskyttende virkning
 • pros-icon.svg Hudens egen beskyttelsesbarriere styrkes

Detaljeret gennemgang

La Roche-Posay er et mærke, der specialiserer sig i hudpleje og makeup til sensitiv hud. Termalsk kildevand som lindrer og tilfører huden antioxidanter er kernen af deres mærke. Denne håndcreme er særligt velegnet til dig med svært tørre hænder.

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Cicaplast Hand Cream

Denne håndcreme er god til dig med en sensitiv hud præget af en svær grad af revner og sprukken hud. Cremen har en både beroligende, genopbyggende og beskyttende effekt på huden. Samtidig sørger cremen for at styrke hudens naturlige beskyttelsesbarriere så den din følsomme hud kan blive mere modstandsdygtige. Cremen er fri for parabener og parfumer, så din hud ikke tager yderligere skade.

Brug cremen dagligt efter behov. Cremen trænger hurtigt ind i huden, så du kan sagtens genoptage arbejdet og påfører så mange lag, som din hud har brug for. 

Eucerin UreaRepair Håndcreme

Til tørre/meget tørre hænder

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Tilfører huden intensiv fugt
 • pros-icon.svg Styrker hudens naturlige barriere
 • pros-icon.svg Velegnet til alle typer af tørre hænder

Detaljeret gennemgang

Eucerin et dermatologisk testet og medicinsk hudpleje mærke, der har specialiseret sig i hudpleje i mere end 100 år. Deres produkter er gode til sensitiv hud, men de kan benyttes af alle hudtyper. Denne håndcreme er god til tørre eller meget tørre hænder.

Derfor skal du vælge Eucerin UreaRepair Håndcreme

Denne håndcreme er perfekt for dig, der søger en god håndcreme til at lindre tørre hænder af alle hudtyper. Eucerin UreaRepair Hand Creme indeholder en lang række af ingredienser bl.a. Urea, Carabamid og andre naturlige fugtgivende ingredienser, som effektiv går ind og lindrer tør og irriteret hud. Cremen lindrer huden ved at tilføre intensiv fugt, som holder hele dagen. Det er let for hænderne at komme i mangel på fugt ved koldt vejr eller som følge af varme bad. Derfor er det vigtigt, at du plejer dine hænder med masser af fugt.

Indholdet i Eucerin håndcreme er dermatologisk og medicinsk bevist, at det leverer både øjeblikkelig lindring og intens fugtgivelse til meget tørre hænder, selv når du gentager håndvasken. Cremen styrker hudens naturlige beskyttelsesbarriere og gør huden elastisk i op til 48 timer. Den er velegnet til alle hudtyper herunder hud, der er præget af forhold som diabetes.

Masser en lille mængde af cremen ind i huden indtil den er absorberet. Herefter kan du smøre flere lag på alt efter dine behov.

Guide

Hvad kan man gøre mod ekstremt tørre hænder?

Vi har samlet nogle gode tiltag for dig, der døjer med tørre og måske sprækkede hænder.

Smør dine hænder med en fed creme

Hav altid en håndcreme med i tasken (du kan sagtens finde i rejsestørrelser til håndtasken). Smør godt med creme på hver gang du har vasket dine hænder eller hvis oplever, at de er ved at blive tørre. Påfør cremen på håndryggen, og start med at smøre ud her. På den måde kan du undgå at skulle døje med fedtede fingre.

Brug handsker

Handsker beskytter huden mod at udtørrer, når du bevæger dig ud i koldt vejr med vind, regn og slud. Hvis du er meget aktiv eller dyrker udendørs sport, vil det bedste være at finde handsker, der kan suge sveden eller have flere pat at skifte med. Det er altid bedst, hvis du kan holde dine hænder tørre, når du bevæger dig ud i kulde.

Det kan også være en god ide at benytte et par rengøringshandsker, når du gør rent. På den måde beskytter du huden mod parfume og kemikalier, der kan være hårde mod huden. Samtidig mindsker du også hændernes kontakt med vand, som virker udtørrende.

Brug en skånsom håndsæbe

Hvis du gerne vil afhjælpe ekstremt tørre hænder og ikke ønsker at lægge håndvasken på hylden, kan vi anbefale, at du investerer i en skånsom sæbe. Det er vigtigt, at du vælger en mild og fugtende sæbe, når dine hænder er blevet ekstremt tørre. Hvis du bruger en for kraftig sæbe, risikerer du at udtørre dine allerede tørre hænder yderligere.

Undgå lange og varme bade

Når temperaturen falder og vinteren banker på døren, er der ikke noget bedre end et langt og varm karbad eller brusebad. Men kombinationen af den varme vand og sæbe i badet udtørrer din hud, fordi det naturlige lag af fugt og fedt på huden bliver opløst. Derfor er du nødt til at forkorte eller reducere antallet af lange bad i vintermånederne, hvis ikke dine hænder skal tørre ud og i værste fald begynde at sprække.

Brug koldt vand, når du vasker hænder

Vand udtørrer dine hænder, og dette gælder især, når det kommer til varmt vand. Derfor kan det anbefales, at du vasker dine hænder med koldt vand om vinteren. Du kan også vælge at spritte hænderne af som et alternativ til håndvasken.

Hjemmelavet natmaske til hænderne

Smør hænderne ind i en fed creme, gerne en med en stor mængde af lanolin i eller brug fed  fodcreme til sprækkede hæle. Gå i seng med fedtede hænder og tag evt. et par bomuldshandsker udenover, så du skaber en form for maske til dine hænder. På den måde vil dine hænder kunne suge en masse fugt, fedt og næring hen over natten.

Brug en skrubbecreme eller lav din egen hjemmelavet eksfolierende kur

Hænderne har godt af at blive skrubbet fri for døde hudceller, og når hænderne er eksfolierende vil det blive lettere for de fede cremer at trænge dybt ind under huden. Dette skyldes, at cremen ikke skal arbejde sig igennem et lag af død hud, inden den kan trænge ind. Du kan finde mange forskellige skrubbecremer til hænderne, men du kan også sagtens lave din egen. Nedenfor finder du en effektiv opskrift på hjemmelavet kur til hænderne.

Du skal bruge:

 • 2-3 spsk. malet kaffe
 • 2-3 spsk. brun farin
 • 6 spsk. af valgfri olie (du kan bruge mandelolie, avocadoolie, kokosolie eller almindelig solsikkeolie)

Bland alle ingredienserne godt sammen og sørg for at rør i blandingen med finger inden brug, så du sikrer dig at olien er fordelt. Masser derefter dine hænder med ca. en teske af blandingen. Vær især grundig omkring dine knurrer og fingre. Herefter skyller du skrubben af med lunkent vand og for tørret dine hænder. Så er det en god ide at påfører et tykt lag af en fed creme, som nu får lov at trænge dybt ind i huden.

Find den bedste håndcreme til dig

Er du i tvivl om hvilken håndcreme du skal vælge i det store udvalg af forskellige cremer fra forskellige mærker? Vi har har skrevet en artikel, der både indeholder en guide og test af håndcremer. Vi har dække alle forskellige hudtyper og behov, når vi leder efter den rigtige håndcreme til at bekæmpe tør hud.

Hvis du gerne vil finde den bedste håndcreme for dig, kan du med fordel læse vores håndcreme test, hvor vi tester 6 forskellige håndcremer og guider dig mod det bedste valg.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×