Tørre læber

1
Clarins Hydra-Essentiel Moisture Replenishing Læbebalsam

Dette er en lækker fugtende læbepomade fra Clarins. Clarins er et fransk luksus brand, der levere produkter af høj kvalitet med stilrent design. Brandet startede med at sælge til Europa, men nu de distribuerer de til mere end 130 lande verden over. Få bløde lyserøde læber med denne læbepomade fra Clarins.  Derfor skal du vælge ClarinsHydra-Essentiel Moisture Replenishing Læbebalsam Leder du efter den perfekte læbepomade til dine tørre og sprukne læber? Så skal du prøve…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Clarins Hydra-Essentiel Moisture Replenishing Læbebalsam 99 kr. Nicehair.dk
La Roche-Posay Cicaplast Lips 39,85 kr. PillolaStore
Decubal Lips & Dry Spots Balm
Eucerin Lip Active SPF 15

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Tørre læber kan ramme både, når vinterens kulde tager fat, men solen kan også gøre vores læber tørre og endda sprukne på en varm sommerdag. Uanset årstiden er tørre læber aldrig rart. Det kan være smertefuldt og forstyrrende at have tørre læber. Det er derfor et held, at der er så mange ting, som du selv kan gøre for at få bløde læber igen. Vi guider til bløde læber året rundt og tester de bedste læbepomader i denne artikel. Tørre læber vil aldrig være en bekymring hos dig igen.

Hvordan slipper man af med tørre læber?

Tørre og sprukne læber kan være enormt frustrerende og generende. Læberne bliver mere følsomme og ser ikke lige så indbydende ud. I værste tilfælde kan læberne også komme til at blive dækket af hård hud eller bløde. Læs med i dette afsnit, hvis du gerne vil komme din tørre læber til livs og få bløde læber året rundt.

Drik nok vand

Den mest almindelig årsag til tørre læber er dehydrering. Det er derfor vigtigt for dine læber, at du får drukket godt med vand gennem dagen. Læberne er nok den første del af kroppen der rammes, hvis du ikke får drukket nok vand. Det kan være en god idé, at du anskaffer dig en lækker drikkedunk, som du med glæder hiver frem fra tasken. På den måde bliver det lettere at huske at få drukket nok vand gennem dagen.

Træk vejret gennem næsen

Hvis du lider af enten tørre, røde eller sviende læber, så anbefaler vi at du prøver at trækker vejret mere gennem næsen. Tørre læber kan sagtens skyldes, at du har en vane med at trække vejret gennem munden. Den øgede luft omkring læberne, vil fremme udtørringen af læberne. At trække vejret gennem næsen frem for gennem munden, er noget som man lige skal vænne sig til. Men hvis du aktivt prøver på at ændre din vane, vil du hurtigt opleve, at dine læber vil føles mindre tørre.

At fugte dine læber med din tunge kan også gøre dine læber mere tørre. Dette skyldes at spyt er fedtopløseligt, hvilket vil sige at læbernes naturlige fugt fjernes. Dette fedtlag kan gendannes med tid, men hvis du gerne vil hjælpe dine læber hurtigere på vej, så kan du benytte en læbepomade.

Husk solbeskyttelse til læberne

Den hud vi har på læberne er ekstremt tynd, så det er ekstra vigtigt, at du bruger solbeskyttelse til dine læber. Dette gælder først og fremmest, fordi UV-stråler kan være en direkte årsag til sprukne læber og tørre læber. Men det er især vigtigt, at du beskytter din hud, fordi læbernes tynde hud er ekstra udsat, når det kommer til hudkræft.

Beskyt derfor dine læber med en læbepomade med solfaktor 15. Husk at være opmærksom på, at læbepomaden skal beskytte mod både UVA og UVB stråler. Benyt læbepomade med solbeskyttelse flere gange dagligt, også når det er overskyet.

Undgå irritation på læberne

Vi anbefaler, at du går efter en læbepomade uden smagsstoffer, farvestoffer eller parfume. Disse ting kan skabe yderligere irritation på læberne. Det vil betyde at læberne på trods af fugten i læbepomaden, hurtigt vil blive udtørrede igen. Det betyder, at du vil skulle smøre læbepomaden på igen og igen, uden at læberne forbliver bløde, som du ønsker.

Irritationen kan gøre dine læber ekstra tørre, sprukne eller overfølsomme. Hvis du gerne vil have en god duft, så anbefaler vi, at du i stedet tygger på tyggegummi med god smag og samtidig smøre dine læber med en læbepomade uden ingredienser, der kan forårsage yderligere irritation af dine læber.

Det er altid en god ide at undgå ingredienser som menthol, eucalyptus, kamfer, citrus, pebermynte og andre duftstoffer bør aldrig indgå i din læbepomade, hvis du i forvejen har tørre læber.

Beskyt læberne om natten

Hvis du har en tendens til at få tørre og sprukne læber, så anbefaler vi at du smøre et ekstra tykt lag af en god læbepomade på læberne, inden du går i seng. Undgå at spise eller drikke om natten, så holder læbepomaden sig på læberne i længere tid.

Test af de bedste læbepomader

Clarins Hydra-Essentiel Moisture Replenishing Læbebalsam – Bedste læbepomade til tørre læber

Dette er en lækker fugtende læbepomade fra Clarins. Clarins er et fransk luksus brand, der levere produkter af høj kvalitet med stilrent design. Brandet startede med at sælge til Europa, men nu de distribuerer de til mere end 130 lande verden over. Få bløde lyserøde læber med denne læbepomade fra Clarins. 

Derfor skal du vælge ClarinsHydra-Essentiel Moisture Replenishing Læbebalsam

Leder du efter den perfekte læbepomade til dine tørre og sprukne læber? Så skal du prøve ClarinsHydra-Essentiel Moisture Replenishing Læbebalsam. Den sørger både for at reparere og genopbygge tørre og sprukne læber. Læbepomaden indeholder blå lotus, der gennemfugter læberne og tilfører dem intens næring. Desuden indeholder den kakao ekstrakt, der booster hudens naturlige fugtindhold.

Med en behagelig smeltende konsistens, hjælper denne læbebalsam med at hele og forbedre tørre læber, uanset sæson. Læbepomaden har en skrå spids, der gør applikationen hurtig og nem. Derudover er balsammen velegnet til alle hudtyper og dermatologisk testet. Den efterlader dine læber bløde, beroligede og med en naturlig lyserød farve. 

Det vi liker:
 • Genopbygger tørre og skadede læber
 • Giver intens næring og fugt til læberne
 • Dermatologisk testet

La Roche-Posay Cicaplast Lips – Nærende og plejende læbepomade til meget tørre læber

La Roche-Posay er et dermatologisk hudpleje brand med en mission om at skubbe til grænserne for, hvad der er muligt inden for hudpleje. De tror på at den rigtige hudpleje kan ændre menneskers liv. Denne læbepomade fra La Roche-Posay er særligt god til dig med meget tørre læber.

Derfor skal du vælge La Roche-Posay Cicaplast Lips

Døjer du med meget tørre og måske endda irriterede læber? Så anbefaler vi denne effektive læbepomade fra La Roche-Posay. Med denne læbepomade, kan du hurtigt genopbygge dine læbers naturlige barriere. Læbepomaden virker meget beroligende på irriterede læber og samtidig giver den gode pleje til tørre og sprukne læber. 

Cicaplast Lips efterlader læberne bløde og med genvundet elasticitet. Læbepomaden kan anvendes af både børn og voksne. Den påføres dagligt alt efter behov. 

Det vi liker:
 • Velegnet til meget tørre læber
 • Giver elasticitet og blødhed
 • Kan bruges af både børn og voksne

Decubal Lips & Dry Spots Balm – Læbepomade til sprukne læber

Denne læbepomade er særligt effektiv, når det kommer til at hele sprukne læber. Den er fra brandet Decubal, der blev grundlagt i samarbejde med hudlæger i skandinavien i 1974. De udvikler produkter til tør og sensibel hud med brug for ekstra pleje.

Derfor skal du vælge Decubal Lips & Dry Spots Balm

Hvis du døjer med sprukne læber, så skal du prøve denne læbepomade. Den giver målrettet og effektiv pleje til sensitive og sprukne læber. Balsammen kan bruges direkte på læberne, hvor du har problemer. Du vil på kort tid kunne opleve, at dine læber heler og blive mere bløde. 

Læbepomaden indeholder blandt andet det naturlige fedt lanolin, der hurtigt trænger ind i huden og blødgøre den. Samtidig indeholder den bivoks, der hjælper til en hurtig genopbygning af huden. Læbepomaden kan bruges af hele familien og på en sensitiv hud, da den er helt fri for både farvestoffer, parfume og parabener. 

OBS: Bør ikke anvendes af børn under 3 år.

Det vi liker:
 • Effektiv pleje af sprukne læber
 • Indeholder det naturlige fedt lanolin og bivoks
 • Uden farvestoffer, parfume og parabener

Eucerin Lip Active SPF 15 – Læbepomade til ekstremt tørre læber

Denne læbepomade er velegnet til sarte og ekstremt tørre læber. Eucerin er et tysk hudpleje brand, der har udviklet innovative dermatologiske produkter i mere end 100 år. De er kendte for at benytte særlige naturlige ingredienser i deres formularer.

Derfor skal du vælge Eucerin Lip Active SPF 15

Denne læbepomade er for dig, der døjer med ekstremt tørre læber med brug for ekstra beskyttelse. Læbepomaden indeholder blandt andet dexpanthenol og E vitamin, der lindrer, fugter og beskytter dine læber mod frie radikaler, UV-stråler og lavt væskeniveau. E vitamin hjælper derudover med at reparere og genopbygge huden naturligt.

Desuden indeholder den SPF15, der beskytter huden mod solens skadelige stråler, der ikke bare kan udtørre dine læber, men også forårsage hudkræft. Hav altid denne læbepomade på dig, så du kan benytte den efter behov.

Det vi liker:
 • Beskytter dine læber mod solen, frie radikaler og lavt væskeniveau
 • Indeholder E vitamin, der lindrer og reparerer
 • Med SPF15

Hvorfor får man tørre læber?

I dette afsnit forklarer vi kort, hvorfor man egentlig for tørre læber til at starte med.

Huden på vore læber er meget tynd. Vores læber er naturligt røde, fordi den tynde hud gør blodkarrene under huden synlige. Den tynde hud er mere sart og sensitiv i forhold til resten af huden på kroppen og ansigtet. Derfor har huden på læberne brug for ekstra pleje.

Dehydrering er en af de hyppigste årsager til tørre læber. Hvis ikke du drikker nok vand, vil det hurtigt gå ud over dine læber. Du kan også opleve at dine læber vil blive mere tørre, hvis du er syg, tager medicin eller har allergi.

Vejret spiller også en vigtigt rolle. Det kan både være lange perioder med kulde, blæst eller høj sol, der kan give tørre læber. Uanset årstiden kan dine læber have brug for ekstra pleje. Hvis ikke de får den nødvendige pleje hverken indefra eller udefra, så vil de blive tørre og sprukne.