top coat – Bedste top coat 2022
BEDSTE I TEST
CND Vinylux Gel like Effect Top coat
Der er næsten ikke noget værre, end at kæmpe med tørre og flossede negle i dagligdagen. For at komme uden om dette problem, kræver det, at du styrker negle og neglebånd, så de er sunde. Kun på den måde kan du komme flossede og flækkede negle til livs.
Heldigvis er du kommet til det rette sted, da vi i denne artikel guider dig til, hvordan du bekæmper tørre negle, så de i stedet bliver smukke og modstandsdygtige.
Læs vores 10 gode råd til at bekæmpe alt fra flossede og tørre negle til negle med begyndende riller. Hvis du følger vores råd, vil du med garanti opleve en forbedring af din negle-situation.
Det vigtigste du bør gøre, når du oplever flossede negle, er at pleje dem med olie. Det skyldes, at flækkede negle og flossede neglebånd er et tegn på, at dine negle er for tørre. Du skal således sørge for at tilføre neglene en optimal mængde fugt og næring.
Der findes en lang række gode negleolier på markedet, så det bør ikke være svært for dig at finde et optimalt plejende produkt. Vi kan anbefale en variant med keratin, da det styrker yderligere.
I starten kan du med fordel smøre produktet på hver dag, og så senere gå over til et par gange om ugen. Dette garanterer sunde negle, der bedre kan stå imod.
Ud over at benytte negleolie, bør du også investere i en række beskyttende produkter, der indeholder vitaminer og mineraler. Dette kan være med til at sørge for, at neglene vokser, samt at du får stærke negle, der er mere modstandsdygtige (og dermed ikke har så nemt ved at knække).
De beskyttende produkter kan både være nogle, som du smører direkte på de skrøbelige negle eller hvor du skal smøre hænderne. Uanset hvad du vælger, er det dog vigtigt, at produktet ikke kommer til at udtørre neglene.
Hvis du er knap så god til at huske at pleje dine negle, kan du med fordel indtage et kosttilskud, der netop giver dine negle de næringsstoffer, som de har brug for. Dette vil føre til pæne negle, som kan vokse hurtigere.
Ser du ikke de store resultater, bør du prioritere råd 1 og 2, da det så er et tegn på, at dine negle og neglebånd har brug for yderligere pleje for at komme sig.
Tynde og svage negle kan være et tegn på, at du ikke spiser en særlig varieret kost, da neglene netop ikke får de næringsstoffer, som de behøver for at vokse sig stærke. Et godt sted at starte er således at spise sundere i hverdagen og sørge for at få en varieret kost. Dette gælder også, selvom du benytter plejende produkter og eventuelt tager et kosttilskud.
Mange mennesker tror, at man blot skal skubbe neglebåndene på plads med neglen. Men du bør være meget skånsom, når du har med neglebåndet at gøre. Det skyldes, at neglebåndene er et beskyttende “lag” mellem negl og huden. Du skal derfor ikke pille for meget ved dem.
Skal de endelig skubbes ned, skal du så vidt muligt benytte en neglepind, der er udviklet til formålet. Derudover er det bedst at gøre det efter du har været i bad, så din hud er mere fleksibel.
Neglelak er ikke særlig godt for dine negle – ej heller hvis du benytter en skånsom eller plejende neglelak (selvom de naturligvis er bedre end de helt billige varianter). Af den grund bør du holde brugen af neglelak på et minimum. Gerne kun i forbindelse med særlige lejligheder. Dette gælder både for hænder og fødder.
Derudover skal du passe på, hvilken type neglelakfjerner du benytter. Det kan med fordel være en plejende én af slagsen, som f.eks. indeholder keratin og olier, så den styrker neglene ved brug. Derudover skal du helst vælge en neglelakfjerner som ikke indeholder acetone, da acetone er særlig skrap mod hud og negle.
De fleste af os drømmer nok om lange negle, men sandheden er, at de fleste negle har bedst af at være korte. Dette mindsker risikoen for, at dine negle flækker, og så skal du ikke hele tiden kæmpe med, at nogle af dine negle er længere end andre.
Vi vil derfor anbefale dig at klippe dine negle regelmæssigt og file dem ned, så de har en fin men kort længde. Over tid kan du så se, om de kan blive en smule længere, uden at det gør den store forskel.
Vær dog forsigtig, når du klipper neglene. Dette gælder både hænder og tånegle. Du risikerer nemlig at rive i neglen, hvis du gør det for voldsomt.
Du skal aldrig, og vi mener virkelig ALDRIG, hive, rive eller bide i dine negle eller huden i området. Dette gælder, uanset om de netop er flækkede, flosser i siden etc. I stedet bør du altid have en neglefil i tasken, så du kan rette op på skaden. Og er der tale om hud, bør du klippe så langt ned, som du kan.
Vi kan anbefale, at du benytter handsker, når du gør rent i huset. Dette gælder både i forbindelse med opvask, rengøring af køkken og badeværelset, gulvvask etc. Handskerne skal gerne frem hver gang du arbejder med vand eller diverse rengøringsmidler.
Men hvorfor? Jo, vand er med til at tørre negle og din hud ud, hvilket netop kan føre til et begyndende problem med ødelagte og flossede negle. Derudover vil de fleste rengøringsmidler indeholde nogle kemikalier, som du helst skal beskytte hud og negle fra, hvis du vil have, at de forbliver sunde og stærke.
Du bør altid tørre dine hænder, så de er helt tørre, når du har været i bad, vasket hænder e.l. For som nævnt i ovenstående punkt, kan vandet være med til at give dig tørre negle. Og er der hele tiden vand, som tørrer ind på neglene, kan det resultere i tynde negle, der flosser. Så lad ikke dine hænder lufttørre, hvis du kan undgå det.
Den helt store årsag til, at ens negle flosser, er, at de simpelthen er for tørre. Dermed bliver de mere skrøbelige, hvilket netop leder til, at de nemmere flækker. Du bekæmper således bedst flossede negle ved at sikre næring, fugt og pleje til neglepladen.
Derudover skal du sørge for ikke at være for hård ved dine negle eller bruge dem til at åbne f.eks. dåsesodavand, da det blot slider unødvendigt på dem.
Du skal være lidt ekstra opmærksom, hvis du har tydelige riller på neglene. Det er forskelligt, hvad årsagen er til rillerne. I nogle tilfælde er det blot et tegn på aldring, mens det for andre har rod i en lidelse. Er dine riller meget markante, kan du derfor gå til din læge for at høre, om der skal tages nogle tiltag, men ofte skal der kun det, hvis du også har andre symptomer.