Tørt hår → Få hjælp til bekæmpelsen og mindskningen af tørt hår

1
Hair Growth & Repair Shampoo

Med en Hair Growth & Repair Shampoo giver du dit hår de bedste betingelser for at vokse sig stærk og blive mere modstandsdygtig. Shampooen er nemlig yderst proteinrig og hjælper med at genopbygge tørt, ødelagt og tyndt hår. Derfor skal du vælge en Hair Growth & Repair Shampoo Hvis du gerne vil give dine lokker det bedste på markedet, så skal du helt sikkert overveje at investere i denne Hair Growth & Repair Shampoo fra…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Hair Growth & Repair Shampoo
Kevin Murphy Hydrate-Me Wash 171 kr. Salling
Kérastase Nutritive Bain Satin 2 Shampoo 237 kr. Parfumdreams.dk - DK
Hair Growth & Repair Conditioner
Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse 171 kr. Salling
#6 Hair Growth & Repair Shampoo For Men

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det kan være en pine at komme af med tørt hår, når man først lider af det. Heldigvis har vi her samlet nogle gode råd og tips til at forebygge tørt hår, så du hurtigt kan få flot, sundt og modstandsdygtigt hår igen. Ud over at få information om tørt hår og hvordan det forebygges, så vil vi også guide dig til en række uundværlige produkter, som du med fordel kan implementere i din daglige eller ugentlige hårpleje rutine.

Hvad skyldes tørt hår?

Helt grundlæggende skyldes tørt hår, at der er ubalance i din hovedbund. Når din hovedbund er i ubalance vil det påvirke tilførslen af næringsstoffer til håret og eventuelt resultere i, at sebum / talg produktionen ikke fungerer optimalt. Herunder kan du se, hvilke faktorer, der bl.a. skaber ubalance i hovedbunden og dermed kan være årsager til, at du er generet af tørt hår.

 • Skiftende vejrforhold kan være medvirkende til tørt hår
 • Overdreven brug af kemiske produkter giver tørt hår
 • Tørt hår efter afblegning
 • Tørt hår grundet genetiske udfordringer
 • Usund livsstil kan medføre tørt hår

Skiftende vejrforhold kan være medvirkende til tørt hår

Vejret har en stor indvirkning på dit hår, da bl.a. både frost, vind og sol kan virke udtørrende på håret. I løbet af vinteren får dit hår muligvis ikke nok pleje og næring, hvorimod dit hår om sommeren risikerer at blive glansløst og tørt grundet solens UV-stråler eller udsættelsen for for meget saltvand.

Overdreven brug af kemiske produkter giver tørt hår

Hårplejeprodukter indeholdende kemiske ingredienser kan også virke udtørrende på håret. Kemikalieholdige produkter er langt fra godt for hverken din hud eller dit hår – og du skal derfor så vidt muligt undgå plejeprodukter med kemikalier. Benyt i stedet produkter med en mere naturlig inspireret ingrediensliste.

Tørt hår efter afblegning

Hvis du har afbleget dit hår over en længere periode, så kan det være en medvirkende faktor til, at du har fået tørt hår. Afblegning slider nemlig umådelig meget på håret i længden kan dette medføre tørt og kruset hår. Du skal gerne sørge for at give dit hår optimal næring, pleje og fugt, når du udsætter det for afblegning for at undgå at ende med tørt hår. En silver shampoo er f.eks. et uundværligt produkt, når du afbleger håret, da det gendanner håret og fastholder afblegningen. Hvis du vil læse mere om fordelene ved en silver shampoo til afbleget hår, så skal du se nærmere på vores artikel om emnet .

Tørt hår grundet genetiske udfordringer

Tørt hår kan desværre godt gå i arv, så hvis dine forældre døjer med tørt, mat og glansløst hår i perioder, kan du udmærket have arvet problemet. I så fald er det ekstra vigtigt, at du benytter gode produkter til forebyggelse af tørt hår.

Usund livsstil kan medføre tørt hår

Hvis du ikke opretholder en sund og varieret kost og livsstil, er der en større sandsynlighed for, at du oplever problemer med håret i form af tørhed, kløe og irritation, fedtet eller skadet hår. Håret reagerer nemlig på, at det ikke får den optimale mængde af vitaminer og mineraler i hverdagen.

Behandling af tørt hår, der knækker

I dette afsnit giver vi dig nogle håndgribelige tips til forebyggelse af tørt hår, så du lettere slipper af med problemet. Hvis du fortsætter med at benytte flere af nedenstående råd i din hverdag, vil du desuden kunne mindske risikoen for, at du igen oplever tørt hår.

 • Drop den daglige hårvask – og vask håret á to omgange
 • Benyt den bedste shampoo til tørt hår
 • Benyt den bedste balsam til tørt hår
 • Benyt en god hårkur til tørt hår
 • Benyt dig af olie til tørt hår
 • Benyt kokosolie i vådt eller tørt hår
 • Brug varmebeskyttende hårprodukter
 • Undgå stramme håropsætninger
 • Sørg for at få rigeligt med vitaminer og mineraler

Drop den daglige hårvask – og vask håret á to omgange

Som beskrevet tidligere er en af årsagerne til tørt hår, at ens hovedbund er i ubalance. En af de mest gængse årsager til, at hovedbunden kommer i ubalance er, at man vasker håret for ofte. Af den grund kan du med fordel skære lidt ned på, hvor ofte du vasker dit hår – især hvis du på nuværende tidspunkt gør det næsten hver dag. Du skal nemlig gerne maksimalt vaske håret 2-3 gange om ugen.

Derudover kan du med fordel begynde at vaske håret á to omgange med shampoo, når du så vasker håret. Dette skyldes, at den første omgang med shampoo fjerner snavs og overskydende produktrester således, at den anden omgang med shampoo kan trænge dybere ned i hovedbunden og ind i håret, så det bliver plejet, næret og renset i dybden.

Benyt den bedste shampoo til tørt hår

For at få det optimale ud af din hårvask, skal du gerne benytte den bedste shampoo for dit hår. Det rigtige valg af shampoo kan desuden også være med til at mindske udviklingen af tørt hår. Hvis du er helt på bar bund i forhold til valget af shampoo, kan du herunder læse om tre fantastiske shampooer til tørt hår.

Hair Growth & Repair Shampoo – Den bedste økologiske og veganske shampoo

Med en Hair Growth & Repair Shampoo giver du dit hår de bedste betingelser for at vokse sig stærk og blive mere modstandsdygtig. Shampooen er nemlig yderst proteinrig og hjælper med at genopbygge tørt, ødelagt og tyndt hår.

Derfor skal du vælge en Hair Growth & Repair Shampoo

Hvis du gerne vil give dine lokker det bedste på markedet, så skal du helt sikkert overveje at investere i denne Hair Growth & Repair Shampoo fra HairLust. Shampooen giver dig både sundere og mere modstandsdygtige lokker, hvilket hjælper med at forebygge og mindske risikoen for tørt, skadet, fedtet og tyndt hår. Ingredienslisten består bl.a. af veganske mikro proteiner, risekstrakt, aloe vera, blåbær- og mangoekstrakt. Alle disse ingredienser sørger for at styrke hårrødderne, hvilket kan være med til at forlænge hårets livscyklus. Samtidig forhindrer planteekstrakterne håret i at udtørre, mens de virker plejende og beskyttende. Aloe vera har desuden antibakterielle egenskaber, hvilket gør shampoo ideel til brug på selv en sart og irriteret hovedbund.

Det vi liker:
 • Opbygning af veganske og økologiske ingredienser for en naturlig shampoo
 • Shampooen genopbygger og styrker håret indefra
 • Modvirker en sart og irriteret hovedbund

Kevin Murphy Hydrate-Me Wash – Den bedste sulfat- og parabenefri shampoo

En Kevin Murphy Hydrate-Me Wash shampoo er yderst mild mod håret og er særligt velegnet til normalt eller tørt hår. Med denne shampoo vil du få optimal fugt og næring til dit hår uden at udsætte kroppen eller håret for sulfater eller parabener.

Derfor skal du vælge en Kevin Murphy Hydrate-Me Wash

Hvis du har brug for en ekstra skånsom shampoo, så kan du med fordel se nærmere på denne Hydrate-Me Wash fra mærket Kevin Murphy. Shampooen renser effektivt håret for urenheder og produktrester uden at udtørre hovedbunden. Den tilfører desuden både fugt og næring til håret grundet opbygningen af bl.a. natlys olie og shea butter. Dit hår bliver således efterladt silkeblødt og velduftende. Produkter er fri for både sulfater og parabener og er mærkets emballage er produceret af genbrugsplast.

Det vi liker:
 • Sulfatfri og parabenefri shampoo, der passer til flere hårtyper
 • Tilfører optimal fugt og næring til håret for at mindske risikoen for tørt hår
 • Emballage af 100% genbrugsplast

Kérastase Nutritive Bain Satin 2 Shampoo – En shampoo til tørt og sensitivt hår

En Kérastase Nutritive Bain Satin 2 Shampoo blødgør og nærer håret optimalt fra rod til spids på en skånsom måde, der beskytter tørt og sensibelt hår. Shampooen hjælper desuden med at beskytte håret mod fremtidig udtørring.

Derfor skal du vælge en Kérastase Nutritive Bain Satin 2 Shampoo

Har du tørt og sensitivt hår? I så fald skal du investere i en Kérastase Nutritive Bain Satin 2 Shampoo. Produktet består bl.a. af en opbygning af proteiner, lipider og iris ekstrakt, der sørger for at blødgøre håret, samt tilføre det optimal næring. Ingredienserne hjælper desuden også med at opretholde og forbedre den naturlige olieproduktion i håret. Ved at benytte denne shampoo kan du få et sundt og glansfuldt hår fra rod til spids.

Det vi liker:
 • Plejer og beskytter tørt og sensitivt hår
 • Forbedrer og opretholder hårets naturlige produktion af olie
 • Modvirker eventuel udtørring af håret

Benyt den bedste balsam til tørt hår

Du kan også med fordel investere i en god balsam for at mindske tørt og kruset hår, da balsam er med til at tilføje fugt og næring til håret. Herunder finder du nogle af de bedste balsamer til tørt hår.

Hair Growth & Repair Conditioner – Den bedste økologiske og veganske balsam

Med en Hair Growth & Repair Conditioner får du modstykket til den optimale shampoo fra HairLust. Balsamen er fuld af proteiner, der genopbygger tørt, ødelagt og tyndt hår, så det bliver mere fyldigt, modstandsdygtigt og sundere.

Derfor skal du vælge en Hair Growth & Repair Conditioner

Du kan på ingen måde gå galt i byen med en Hair Growth & Repair Conditioner fra HairLust – og især ikke, hvis du benytter den i kombination med den matchende shampoo. Balsamen har dog en lidt anden opbygning end seriens shampoo, da den bl.a. indeholder økologisk aloe vera og kakaosmør. Disse ingredienser sørger for at give fugt og næring til håret. Balsamen er dog også rig på veganske mikro proteiner, der hjælper med at genopbygge hårets og hårrøddernes proteiner, så de bliver styrket indefra. Dette er bl.a. med til at forlænge hårets livscyklus og forbedre væksten, hvilket sikrer fylde og længde.

Det vi liker:
 • Sikrer modstandsdygtigt hår, der ikke risikerer at knække
 • Tilfører håret optimal fugt og næring grundet de veganske mikro proteiner

Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse – Den bedste sulfat- og parabenefri balsam

Ved at investere i en Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse får du en yderst fugtgivende balsam, der tilfører dit hår en optimal mængde af fugt og næring. Balsamen efterlader håret blødt, velplejet og velduftende.

Derfor skal du vælge en Kevin Murphy Hydrate-Me Rinse

Er du på jagt efter en god sulfat- og parabenefri balsam? I så fald kan du udmærket se nærmere på en Hydrate-Me Rinse fra Kevin Murphy, da denne balsam netop er fri for sulfater og parabener. Produktet hjælper dig med at reparere spaltede spidser og fungerer særligt godt i tørt eller normalt hår. Balsamen består, ligesom shampooen i serien, af natlys olie og shea butter, så dit hår får optimal fugt og næring hver gang du vasket det. Emballagen er produceret af genbrugsplast.

Det vi liker:
 • Optimal tilføring af fugt og næring til håret
 • Reparerer effektivt spaltede spidser
 • Emballagen er produceret af 100% genbrugsplast

Benyt en god hårkur til tørt hår

Tørt hår kan også vidne om, at dit hår ikke får optimal pleje, fugt eller næring. Af den grund kan du med fordel overveje at benytte en hårkur med jævne mellemrum, gerne et par gange om måneden, som en kur mod tørt hår for netop at tilføre ekstra fugt og næring til dit hår. En hårmaske kan ofte gå ind og pleje håret og hovedbunden mere i dybden end en shampoo og en balsam i hverdagen, så du undgår tørt og kruset hår. Du skal dog ikke overforbruge hårkuren, selvom du lider af tørt hår, da det i stedet kan resultere i en fedtet hovedbund, hvilket du højst sandsynligt gerne vil undgå.

Vi kan anbefale dig at investere i en Protein Reconstructor Hair Mask eller Hair Growth & Protection Hair Mask fra HairLust, hvis du er på bar bund over, hvilken hårkur du skal vælge. Begge hårkure er økologiske og veganske og har en god og proteinrig opbygning. Med en Protein Reconstructor Hair Mask får du en god behandling af kemisk skadet, glansløst og fint hår. Hårmasken genopbygger nøgleproteiner, såsom kollagen og keratin, i dine hårsække, hvilket er med til at forbedre hårets elasticitet, styrke og sundhed. Hair Growth & Protection Hair Mask er derimod yderst god til dig, der har tørt, ødelagt eller tyndt hår og har brug for ekstra meget fugt til håret. Denne hårmaske har antioxidante, fugtgivende, styrkende og nærende egenskaber grundet opbygningen af aloe vera, acai og havre. På den måde hjælper produktet dig med at gendanne håret og forlænge dets livscyklus.

Benyt dig af olie til tørt hår

Olie kan også være en oplagt måde at tilføje fugt til håret, samt give det næring og efterlade det beskyttet. Du kan med fordel investere i en Hair Strengthening & Protection Hair Oil fra HairLust, hvis du vil have en både næringsrig og styrkende hårolie, der opretholder en god fugtbalance. Hårolien består af økologiske olier, såsom kokos-, argan- og abrikoskerneolie – og så den velegnet til alle hårtyper. Som en ekstra bonus er en Hair Strengthening & Protection Hair Oil naturligt UV- og varmebeskyttende, så den er ideel til brug om sommeren.

Hvis du vil se flere bud på gode hårolier, kan du læse mere i vores guide til de bedste hårolier her.

Benyt kokosolie i vådt eller tørt hår

Kokosolie er praktisk talt uundværlig i bekæmpelsen af skadet og tørt hår. Kokosolie er naturligt og har antibakterielle og antimikrobielle egenskaber, der bevirker forskellige hovedbundsproblemer. Derudover hjælper kokosolie med at gendanne hårets egen produktion af proteiner og fugtbalance. Kokosolie er desuden multifunktionelt og du kan derfor ofte købe produktet til brug i både køkkenet og din skønhedsrutine.

Vil du vide mere om fordelen ved kokosolie og hvilke produkter du skal gå efter? I så fald kan du læse mere i vores guide til brugen af kokosolie her.

Brug varmebeskyttende hårprodukter

Dit hår kan blive særligt medtaget, hvis du benytter dig af varme stylingredskaber i hverdagen. Af den grund skal du gerne holde brugen af stylingredskaber på et minimum, hvis du først oplever tørt hår, samt investere i hårplejeprodukter, der virker varmebeskyttende. På den måde kan du nemlig beskytte dit hår mod slitagen og varmen fra dine stylingprodukter.

Du kan med fordel overveje at investere i en Kérastase Couture Styling L’incroyable Blowdry, hvis du ikke er villig til at lægge dit stylingprodukt helt væk. Denne lotion til håret kan benyttes af alle hårtyper og hjælper med at give glans og varmebeskytte håret for op mod 230 grader. Kérastase Couture Styling L’incroyable Blowdry indeholder bl.a. bivoks og elastiske polymerer og er både en let og cremet lotion. Produktet har desuden en memory effekt, hvilket resulterer i, at den hjælper med at holde din frisure i gennem hele dagen – uanset om det gælder krøller, bølger, volume eller glat hår. Som en ekstra bonus har denne lotion en 96 timers anti-frizz effekt, så du undgår tørt og kruset hår.

Undgå stramme håropsætninger

Dit hår har ikke godt af at være opsat i stramme håropsætninger hver eneste dag – og hvis du allerede lider af problemer med håret, skal du faktisk helst undgå at have håret stramt sat op. Dette gælder både for spænder, elastikker og andet hårpynt. Hvis du har brug for at få håret væk fra dit ansigt, kan du med fordel overveje en løs knold eller hestehale i stedet for.

Sørg for at få rigeligt med vitaminer og mineraler

Mineraler og vitaminer er essentielle for din krop – også for dit hår. Af den grund kan du med fordel undersøge, om du mangler nogle vitaminer eller mineraler i din dagligdag, der kan være skyld i glansløst og tørt hår. Når du lider af tørt hår kan du med fordel gå efter gode fedtsyrer fra f.eks. laks, avocado og mandler, omega 3, samt B- og A-vitaminer o.l. Du kan udmærket tage flere af disse gennem kosttilskud, så længe det ikke træder i stedet for en varieret kost.

Tørt hår hos mænd

Det er naturligvis ikke kun kvinder, der bliver ramt af tørt hår, da mænd lige så vel kan blive ramt af tørt hår. Der er heldigvis også gode produkter på markedet til forebyggelse af tørt hår hos mænd, der tager højde for de mandlige hårsække og hårstrå. Hvis du ikke ved, hvilken type shampoo, der kan hjælpe med at forebygge tørt hår hos mænd, så kan du med fordel investere i den nedenstående shampoo.

#6 Hair Growth & Repair Shampoo For Men – Den bedste shampoo til tørt hår for mænd

Med en Hair Growth & Repair Shampoo For Men forebygger du tørt og tyndt hår, da shampooen er yderst genopbyggende og styrkende. Shampooen kan desuden også genoprette hovedbundens naturlige balance og mindske risikoen for hårtab.

Derfor skal du vælge en Hair Growth & Repair Shampoo For Men

Hvis du leder efter den bedste shampoo til mænd, der skal forebygge og mindske risikoen for hårtab og tørt hår, så skal du se nærmere på denne Hair Growth & Repair Shampoo For Men fra HairLust. Shampooens ingrediensliste tæller bl.a. en lang række af veganske mikro proteiner fra planter og ris, økologisk grøn mynte og olivenbladsekstrakt, der tilsammen gendanner og styrker håret, forlænger hårets livscyklus og virker plejende. Shampooen kan desuden benyttes selv hvis du lider af en irriteret, kløende, fedtet eller tør hovedbund, da den virker beroligende og genopretter hovedbundens naturlige balance. Som en ekstra bonus er Hair Growth & Repair Shampoo For Men både økologisk og vegansk.

Det vi liker:
 • Shampoo der modvirker tyndt hår og hårtab
 • Hjælper med at genoprette hovedbundens naturlige balance
 • Proteinrige ingredienser hjælper med at styrke håret indefra

Shampoo til fedtet hovedbund og tørt hår

Hvis du lider af en fedtet hovedbund kan dette være en af årsagerne til, at dit hår føles umådelig tørt. En fedtet hovedbund betyder nemlig, at din hovedbund er i ubalance og for at mindske udtørringen af dit hår, skal du genoprette hovedbundens balance. Du kan læse meget om problemet og hvordan du forebygger en fedtet hovedbund i vores artikel om emnet.