Tykkere hår – Sådan kan du nemt få tykkere hår! (Guide)

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det kan være virkelig træls at have tyndt hår, da håret ofte ser fladt og kedeligt ud. Der er dog beklageligvis ikke særlig meget at gøre ved tyndt hår som sådan, da det er en genetisk ting. Du kan således ikke have den helt store indvirkning på tyndt hår, da det ikke er muligt at få tykkere hår. Du kan dog heldigvis tage forskellige tiltag, der får dit hår til at se tykkere ud, selvom det i grunden slet ikke er blevet tykkere.

Forskel på tyndt hår og tynd hårvækst

Der er dog en forskel på, om du har tyndt hår fordi dit hår bare er tyndt eller om din hårvækst er tynd. Selvom man ikke kan gøre alverden for at fikse det første problem, så kan man dog udmærket komme sin hårvækst til hjælp, hvis den er for tynd og man føler, at man ligefrem mister håret. For at komme de bare plamager til livs, så kan du med fordel investere i en række af produkter, der hjælper til et sundere hår. F.eks. har mærket Australian Bodycare udviklet en unik serie bestående af både en shampoo, en serum og en spray, der alle hjælper dig til et sundere hår, så du mindsker hårtab.

Hair Loss produkterne fra Australian Bodycare indeholder Tea Tree Oil, der modvirker bakterier, og Capilia Longa, der modvirker hårtab. Derudover indeholder seriens serum biotin, der er et vandopløseligt B-vitamin, så du kan få et sundere hår fremover.

Hvorfor får man tynd hår?

Reelt ‘får’ du ikke tyndt hår, da det primært er en genetisk ting enten at have tykt eller tyndt hår. Du kan dog udmærket få tyndere hår eller have hår, der ser ud til at være fladt og tyndt fordi du behandler det forkert. De mest hyppige grunde til at håret ser tyndt ud er f.eks.:

 • Dårlig hårpleje og brugen af ‘forkerte’ eller kemikalie holdige produkter
 • For mange farvebehandlinger, der i længden har slidt på dit hår
 • Dårlig livsstil med for lidt vitaminer, mineraler og motion, der er nødvendige for et velplejet hår
 • Hormonelle forstyrrelser, såsom graviditet, pubertet og stress kan medvirke til tyndt hår

11 tips til at få tykkere og længere hår

 1. Vask ikke håret for ofte og vælg en særlig shampoo til at få tykkere hår
 2. Øg blodcirkulationen i din hovedbund via hovedbundsmassage
 3. Brug gerne kosttilskud – forsøg dig f.eks. med vitaminer til håret
 4. Red håret mere forsigtigt, så du ikke hiver for mange hår ud undervejs
 5. Plej håret med de rigtige produkter
 6. Undgå stylingredskaber ved for høj varme
 7. Undgå at gå med håret for stramt opsat til hverdag
 8. Plej dine spidser – få klippet håret regelmæssigt
 9. Benyt UV-beskyttende produkter i sommermånederne
 10. God mentalitet og livsstil hjælper på hårets udseende
 11. Plej hovedbunden regelmæssigt

Vask ikke håret for ofte og vælg en særlig shampoo til at få tykkere hår

En af de værste ting, som du kan gøre mod dit hår er at vaske det for ofte. Det er simpelthen med til at slide på håret i en sådan grad, at det på ingen måde gavner. Du vil således både risikere at få fedtet, slidt og tørt hår, hvis du vasker det oftere end 2-3 gange om ugen. For megen hårvask kan også være en af årsagerne til, at dit hår føles eller ser tyndt ud. Hvis du gerne vil undgå, at dit hår ser tyndt ud, så vil vi anbefale dig at skære ned på hårvasken, hvis du vasker oftere end 2-3 gange om ugen, samt benytte dig af en god shampoo, der kan være med til at styrke dit hår.

Hvis du ikke er helt sikker på, hvad det egentlig vil sige at vælge en god shampoo til dit hår, så kan du med fordel starte ud med at se nærmere på Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner fra HairLust. Produkterne indeholder effektive veganske mikro-proteiner fra bl.a. risekstrakt, der er med til at styrke håret indefra og forlænger hårets livscyklus. Planteekstrakter fra blåbær- og mangoekstrat, samt den økologiske aloe vera i produktet forhindrer desuden dit hår i at udtørre og virker både plejende, beskyttende og antibakterielt. Hair Growth & Repair Shampoo & Conditioner sættet er desuden også særdeles god til sarte eller irriterede hovedbunde.

Øg blodcirkulationen i din hovedbund via hovedbundsmassage

Det kan virke en smule underligt, at man skal massere sin hovedbund for at få flottere og ‘tykkere’ hår, men det kan faktisk have en stor indvirkning. Du er nemlig med til at øge blodcirkulationen i hovedbunden, når du masserer den, hvilket aktiverer celledannelsen. På den måde styrker du hovedbunden og dens eget forsvar, hvilket bl.a. kan give dig følelsen af et tykkere hår i længden.

Du kan med fordel massere din hovedbund med dine fingerspidser et par gange om ugen. Dette kan sagtens ske i forbindelse med hårvask, hvor du vasker shampoo ind i hovedbunden med fingrene i cirklende bevægelser, men det kan også ske uden for badet, når du end har tid til det. Du kan også investere i en særlig hårbørste, der er egnet til at stimulere hovedbunden (se et eksempel på en sådan børste under punktet: ‘red håret mere forsigtigt’).

Brug gerne kosttilskud – forsøg dig f.eks. med vitaminer til håret

En af årsagerne til tyndt og slidt hår er, at ens livsstil simpelthen ikke er optimal for kroppen. Når det er tilfældet, vil kroppen reagere, hvilket bl.a. kan resultere i skadet hår. Af den grund har de rigtige vitaminer og mineraler en umådelig afgørende rolle for din sundhed og din krops udstråling. Du kan derfor komme rigtig langt i forhold til at få tykkere og stærkere hår ved at indtage de rigtige vitaminer og mineraler. Det kan dog være svært at omlægge hele ens kost og livsstil fra den ene dag til den anden. Af den grund kan du med fordel investere i kosttilskud for at snyde en smule, men du må dog endelig huske, at kosttilskud aldrig er en erstatning for en varieret kost, men nærmere end måde, hvorpå du kan supplere kosten.

En af de helt store ting på markedet netop nu er forskellige kosttilskuds ‘gummies’. De kan hjælpe på mange skønhedsproblemer, da de indeholder en hel række af gode vitaminer – og så kan du altid vælge den type, der bedst muligt understøtter dit ‘problem’, såsom tyndt hår. Hvis du er interesseret i at prøve vingummi-kosttilskud, så kan du med fordel investere i Hair Growth Formula Gummies fra HairLust. Du kan få dem med et lavt kalorieindhold, god smag og så er de rige på både vitaminer og mineraler. Hair Growth Formula Gummies indeholder således både Biotin, Zink, Folsyre, B5, B6 og B12, der alle hjælper med at vedligeholde og styrke håret indefra og ud. Du vil derfor opnå et mere modstandsdygtigt hår, hvilket i længden vil sikre dig en flottere og tykkere hårpragt. Som en ekstra bonus er Hair Growth Formula Gummies fra HairLust veganske, så de kan praktisk talt benyttes af alle, der vil have stærkere hår.

Red håret mere forsigtigt, så du ikke hiver for mange hår ud undervejs

Du er selv med til at slide unødvendigt meget på dit hår, hvis du står og hiver dig selv hårdt i håret hver eneste gang du reder det. Du skal derfor først og fremmest undgå at børste dit hår alt for voldsomt eller for ofte. Derudover skal du gerne investere i en god hårbørste, der nemt kan børste knuder ud i skrøbeligt hår – og helst uden at slide alt for meget på hovedbunden. Du kan med fordel huske at børste dit hår før du går i bad, da du i så fald får fjernet alle de værste knuder inden du gør håret vådt.

Noget af det allerværste du kan gøre er at børste dit hår direkte efter en hårvask. Børstningen af vådt hår kan nemlig i den grad slide på dit hår, da det våde hår er mere følsomt end når det er tørt. En god løsning er at investere i en særlig børste til vådt hår, som f.eks. Detangle Wet Brush fra HairLust. En Detangle Wet Brush hjælper dig med at børste håret på en skånsom måde – uanset om du bruger den i vådt eller tørt hår. Du kan derfor få bugt med samtlige knuder i dit våde hår ved at bruge denne børste variant uden at slide for meget på håret. Børstehovedet er desuden let at holde på, da Wet Brushes er designet efter et ergonomisk design.

En anden fordel ved at vælge en Detangle Wet Brush er, at dens børstepigge er med til at give hovedbunden en blid massage, når du børster håret. På den måde får du stimuleret blodcirkulationen i hovedbunden på en god måde (Se punktet ‘øg blodcirkulationen i hovedbunden’, hvis du vil vide mere om, hvorfor dette hjælper dig til et tykkere hår). Uanset hvor glad du er for din eksisterende børste, så vil vi klart anbefale dig at investere i en Detangle Wet Brush alligevel, da den virkelig børster håret effektivt og skånsomt. Du kan altid benytte de to børster i kombination, så du har én til vådt hår og én til tørt hår.

Plej håret med de rigtige produkter

De fleste af os bruger et hav af hårprodukter til hverdag eller når vi skal gejles lidt op, men der er desværre mange, der benytter kemikalieholdige eller ‘dårlige’ produkter, der på ingen måde gavner håret. F.eks. skal håret gerne have mikro-proteiner for at blive tykkere og stærkere, men det er langt fra alle hårprodukter, der indeholder gode proteiner. Du skal derfor være opmærksom på, at du plejer dit hår med de rigtige produkter og sikrer dig, at håret får både fugt, pleje og beskyttelse, så det bedre kan stå imod verdens strabadser.

Du skal desuden heller ikke overdrive brugen af plejeprodukter. Dit hår skal trods alt også have mulighed for en naturlig vækst – og den kan blive hæmmet, hvis du benytter alt for mange produkter.

Hårolie eller hårmaske?

Håret skal dog naturligvis have lidt hjælp til at opnå den rette næring, pleje og beskyttelse og derfor kan du udmærket benytte dig af nogle hårprodukter (igen, så længe det ikke er et overdrevet forbrug). Hvis du ønsker at beskytte og pleje dit hår, så kan du med fordel investere i HairLusts Hair Strengthening & Protection Hair Oil. Olien er yderst næringsrig og indeholder bl.a. økologisk kokos-, argan- og abrikoskerneolie, der trænger godt ind i håret og styrker dets sundhed og fugtbalance. Produktet er velegnet til alle hårtyper og virker både UV- og varmebeskyttende.

Hvis du ikke er helt vild med hårolie, så kan du i stedet vælge en Hair Growth & Protection Hair Mask fra HairLust. Hårmasken giver næring og fugt til håret og er særligt god til behandling af tørt, ødelagt eller tyndt hår. Produktet indeholder aktive veganske mikro-proteiner og økologiske planteekstrakter. Disse planteekstrakter fra bl.a. aloe vera acai og havre sikrer dig en hårmaske med antioxidante, fugtgivende og nærende egenskaber, der hjælper dit hår med at blive stærkere. Dit hår bliver derfor både sundere og mere modstandsdygtigt med denne kur.

Undgå stylingredskaber ved for høj varme

Der er heldigvis flere og flere stylingredskaber der virker optimalt på et lavt eller middel varmeniveau, men der er stadig mange personer, der slider unødvendigt meget på deres hår ved at benytte stylingredskaber ved alt for høj varme. Faktisk burde du helt undgå at bruge stylingredskaber i hverdagen, hvis du gerne vil have tykkere hår, men for nogle er deres føntørrer, glattejern eller krøllejern en vigtig del af deres rutine. Hvis du er typen, der nægter at droppe dit stylingredskab for at få tykkere hår, så skal du i det mindste stoppe med at benytte det ved så høj en varme.

Du skal derfor investere i redskaber, der udmærket virker ved lav eller middel varme, så du kan benytte disse frem for et højt varmeniveau. Og hold derudover føntørring, glatning eller krølning ved et minimum, når du har mulighed for det.

Det helt optimale er at lade håret lufttørre. På den måde tørre det helt naturligt og bliver således ikke slidt af stylingprodukter. Du kan dog til nød tørre det blidt med et håndklæde, hvis du ikke har tid til at vente på, at håret tørrer helt af sig selv.

Undgå at gå med håret for stramt opsat til hverdag

Dit hår kan også blive slidt af at være opsat i en stram elastik eller med dårlige hårnåle. Det er derfor en god ide at have håret helt løst eller opsat i en løs knude eller hestehale, hvis det absolut skal væk fra ansigtet. Undgå gerne elastikker, hårclips og bånd med metal, da disse strammer for meget om håret – og det kan være med til at knække dine hårstrå i længden.

Plej dine spidser – få klippet håret regelmæssigt

Du har sikkert hørt det før, men for at få et flot og velplejet hår, så er det vigtigt, at man får det klippet regelmæssigt. Dette gælder også, når du vil have tykkere eller længere hår, da en tur til frisøren virkelig opfrisker dit hår. Derudover kan frisøren hjælpe dig med at vælge de rigtige produkter til dit hår, hvis du er meget i tvivl om, hvad der passer til dig.

Benyt UV-beskyttende produkter i sommermånederne

Den skarpe sol i sommermånederne angriber ikke kun din hud, men også dit hår. Her kan du risikere, at dit hår ser mat og udtørret ud, hvis ikke du benytter hårprodukter med UV-beskyttelse i sommerperioden og når du er på ferie i udlandet. Husk dog altid, at produkterne stadig skal indeholde nærende og fugtgivende ingredienser samtidig med, at de beskytter mod solens stråler.

God mentalitet og livsstil hjælper på hårets udseende

Vi har allerede nævnt dette en smule i punktet om kosttilskud, men det er en så vigtigt pointe, at vi gerne vil understrege den igen. En god livsstil hjælper utroligt meget på din velvære og på din krops reaktion. En god mentalitet og livsstil kan derfor hjælpe på dit hårs udseende og få det til at se tykkere ud. Du skal derfor f.eks. for alt i verden undgå at være alt for stresset over en længere periode, da dette har en indvirkning på både din mentalitet og din krop. Dyrk også meget gerne motion og hold dig i gang på en positiv måde, da dette vil have en god indvirkning på din krops reaktion.

Plej hovedbunden regelmæssigt

Det er ikke kun håret, der skal have pleje for at blive stærkere og give indtrykket af et tykkere hår. Faktisk er det umådelig vigtigt, at du også tager vare på din hovedbund og plejer denne regelmæssigt. Dette kan bl.a. være med hovedbundsmassage, som beskrevet tidligere, men det kan også være ved brug af en hovedbundsbehandling. Her kan du med fordel se nærmere på det økologiske og veganske produkt Scalp Follicle Treatment & Volumizer fra mærket HairLust. Denne hovedbundsbehandling er en leave-in variant, der sikrer fugt og pleje til din hovedbund. Derudover hjælper bl.a. indholdet af økologisk mynte med at stimulere blodcirkulationen i hovedbunden, så hårrødderne får bedre betingelser for en øget hårvækst. Som en ekstra bonus giver Scalp Follicle Treatment & Volumizer også en smule volume til håret.

Før og efter billeder fra HairLust

Hvis du gerne vil se nogle eksempler på, hvordan dit hår kan se ud efter, at det er blevet sundere, stærkere, tykkere og længere ved at følge de ovenstående tips, så kan du med fordel lægge vejen forbi hjemmesiden thehairlust.com. HairLust har nemlig samlet en række før og efter billeder af personer, der har fulgt rådene til en bedre hårpleje. Du kan derfor få nogle klare beviser for, at tiltagene virker ved at klikke ind forbi hjemmesiden og se før og efter billederne.

EKSTRA: Tykkere hår til mænd

Det er naturligvis ikke kun kvinder, der gerne vil have stærkere og tykkere hår. Flere mænd oplever problemer med hårtab og tyndt hår i løbet af deres liv, men heldigvis er der midler til at afhjælpe problemet. Hvis du lider af hårtab eller tyndt hår som mand, så kan du med fordel investere i HairLusts Hair Growth Formula Gummies Men. Disse vingummier er veganske og består af en kraftig dosis af bl.a. Folsyre, Selen, Biotin og Zink, der bidrager til vedligeholdelsen af et normalt hår. Produktet her er særligt udviklet til mænd, da de bedst muligt understøtter mænds hårsække og hovedbunde. Af den grund er Hair Growth Formula Gummies Men et fabelagtigt middel mod hårtab og tyndt hår til mænd.