Uønsket hårvækst – slip af med uønsket hårvækst

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Uønsket hårvækst kan være enormt frustrerende og tyngende for din selvtillid. Men du kan sagtens fjerne dine hår effektivt og nemt, hvis du ønsker det. I denne artikel guider vi dig i alt fra sugaring til permanent hårfjerning mm. Vi vil gerne sørge for, at du får det bedste udgangspunkt for at fjerne uønskede hår på den måde, der er bedst for netop dig.

Sådan fjerner du uønsket hårvækst i ansigtet

Det kan virkelig være en byrde for kvinder at have uønsket hårvækst i ansigtet. Uønsket hår på f. eks. benene vælger mange at undlade at fjerne, hvis det er vinter og man kan dække det med tøj. Men når der fremkommer mørke hår i en kvindes ansigt, så kan man ikke undlade hårene på grund af årstiden og det kan være svært at se bort fra dem. I dette afsnit giver vi dig vores bedste bud på, hvordan du kan fjerne uønsket hårvækst i ansigtet så let og så effektivt som muligt.

Spatel sugaring startpakke 

Sugaring er godt valg for dig, der gerne vil fjerne uønsket hårvækst i ansigtet. Denne gamle hårfjerningsmetode efterlader din hud blød og vil ikke forårsage stubbe i dit ansigt, når du fjerner hårene. Vi anbefaler, at du afprøver denne Spatels sugaring startpakke fra Hevi sugaring. I startpakken får du alt, hvad du skal bruge for at fjerne hår i ansigtet med økologisk certificeret sukkervoks. Pakken er særligt god til mindre kropsområder som armhuler, intimt og ansigtet.

Startpakken indeholder:

 • 600 g Body Sugaring
 • Spatelsæt med 10 stk
 • 100 strips
 • Powder

Hevi sugaring er et skånsomt, allergivenligt og økologisk alternativ til almindelig voks og behandling. Med denne startpakke kan du nemt og effektivt få blød og hårfri hud i ca. 4 uger. Resultatet bliver holdbart og flot, fordi hele roden af hårene trækkes op. Ved at benytte sugaring frem for at barbere dit ansigt, skåner du din hud og for et blødt ansigt. Du minimerer chancen for indgroede hår, ligesåvel som skægpest. Sugaring kan kun give dig en win win situation!

Det er let at foretage sugaring behandlinger. Du kan både opvarme Hevi sugaring voks i mikroovn, vandbad eller med Hevi varmer, som du kan købe med. Optimal arbejdstemperatur med sukker voksen er på 45-50 grader, hvilket er en behagelig temperatur. Andre voks behandlinger skal opvarmes til meget høje temperaturer, der ikke er rare for den mere tynde og sensitive hud i ansigtet.

Tips og tricks:

 • For at opnå det bedste resultat bør hårene være ca. 5 mm
 • Anvend den medfølgende Powder for at sikre, at huden er tør under behandlingen
 • Hold din hud stram, når du påfører voksen og river den af.
 • Sørg for at pleje din hud efter behandlingen med en afkølende fugtighedscreme

Permanent hårfjerning i ansigtet

Hvis du er en af de kvinder, der er træt af at fjerne med uønsket hårvækst i ansigtet, kan du vælge at få foretaget en permanent hårfjerning. Du kan på sigt spare mange penge og månedligt arbejde, hvis du vælger en permanent hårfjerning. Der er flere klinikker og virksomheder, der udbyder permanent hårfjerning. Det er en af de mest populære behandlinger hos klinikken Cerix.dk. De er en pålidelig dansk klinik, der udelukkende bruger det nyeste og bedste udstyr på markedet til deres behandlinger.

For at opnå et permanent hårfrit ansigt, skal du have foretaget 6-8 behandler. Det kan være færre eller flere behandlinger ud fra, hvor kraftig en hårvækst du har. Behandlinger tager 30-45 minutter. Der bliver ikke anvendt bedøvelse til behandlingerne. De bliver foretaget med IPL (Intenst Pulserende Lys). Lyset indstilles til at ramme pigmentet i hårsækkene. Lyset ledes på den måde ned under hudens overflade, hvorefter lyset møder håret og omdannes til varme. Det er derfor kun muligt at fjerne mørke hår med denne behandling, fordi lyse hår ikke indeholder pigment (melanin).

Behandlings forløbet startes ud med en uforpligtende konsultation, hvor du kan få alt nødvendig information og svar på dine spørgsmål. Her gennemgås hele processen, så du forstår, hvordan behandlingen skal foretages.

Sådan fjerner du uønsket hårvækst på resten af kroppen

Nu har vi givet dig vores bedste bud på at fjerne uønsket hårvækst i ansigtet. Men hvordan kan du fjerne uønsket hårvækst på resten af kroppen på den nemmeste og meste effektive måde? Det guider vi dig til i dette afsnit!

Roll On Sugaring Startpakke

Sugaring er ikke bare en god metode til hårfjerning i ansigtet, det er også godt, når du skal fjerne hår fra resten af kroppen og gerne vil have hårfri hud flere uger efter behandlingen. Derfor anbefaler, at du afprøver Hevis Roll On Sugaring startpakke, der indeholder alt hvad du behøver for at fjerne hår på benene og andre store kropsområder nemt og effektivt derhjemme. Denne startpakke fra Hevi Sugaring er også økologisk certificeret og allergivenlig, så du får en skånsom hårfjerning.

Startpakken indeholder:

 • Roll On varmer
 • 2 Roll On patroner
 • 1 Powder
 • 100 Strips

Rul på og træk af? Det lyder nemt, og det bestemt også. Hevi sugaring har udviklet Roll On Sugaring til dig, der gerne vil fjerne hår på store kropsområder nemt og effektivt hjemmefra. Deres Roll On sugaring varmer er specielt udviklet til at holde den korrekte temperatur under hele behandlingen. Det tager kun 15 min. at opvarme voksen. Pakkens medfølgende Powder er et must have, fordi den sørger for at huden holder sig tør og at dine hår er synlige, når du foretager behandlingen. Når du benytter denne startpakke frem for traditionel voks eller en barbering, bliver du fri for hår på kroppen i ca. 4 uger. Desuden forebygger du indgroede hår og skægpest, når du fjerne hår med sugaring.

Et godt råd:

For at opnå det bedste resultat, bør dine hår være ca 5 mm.

Permanent hårfjerning til hele kroppen

CeriX klinik tilbyder ikke bare permanent hårfjerning til ansigtet, men faktisk også til hele kroppen. På sigt er der igen masser af tid og penge at spare, hvis du vælger at få dine hår på kroppen fjernet permanent. Det er lige så populært at få fjernet hårvækst på ben, ryg eller arme permanent. Det kan være en stort lettelse, når du har gennemgået alle behandlinger. Så behøver du ikke længere at bekymre dig om eksempelvis at barbere ben hver anden dag eller måske dagligt om sommeren.

Hver behandling af kroppen tager 30-45 minutter. Du vil opnå det færdige resultat efter 6-8 behandlinger, alt efter hvor kraftig en hårvækst du har. Behandlingen kræver ikke nogen bedøvelse. Der benytte IPL (Intenst Pulserende Lys), der går ind og destruerer hårsækkene helt, så de ikke kan blive aktive igen. Permanent hårfjerning til kroppen er for dig, der er træt af røde knopper, indgroede hår, voks og barbering. Vidste du at, at kvinder gennemsnitligt barberer sig 7.718 gange på et helt liv? Med denne behandling bliver du fri for dine hår og det endeløse arbejde en gang for alle.

Hvordan foregår permanent hårfjernelse af uønsket hårvækst?

I dette afsnit vil vi komme nærmere ind på, hvordan permanent hårfjernelse fungerer, så du får et klart overblik og kan afgøre med dig selv, om denne procedure er noget for dig.

Hvad er IPL?

IPL, også kaldt Intenst Pulserende Lys, er en laser teknologi, som anvender et bredt spektrum af lyskilder fra en xenon plasmalampe med forskellige bølgelængder. Det betyder at IPL lys kan indstilles til at behandle forskellige farveforskelle i huden, såsom melanin i forbindelse med uønsket hårvækst. Når lyset møder pigmentet, omdannes lyset til varme og hårsækken destrueres. Alt dette sker under huden overflade, og netop derfor er IPL så effektiv, når det kommer til permanent hårfjerning.

Før behandlingen

Du starter ud med en uforpligtende konsultation, hvor hele processen gennemgås og du kan få besvaret alle de spørgsmål, som du måtte have. Herefter kommer du til en forundersøgelse hos en af deres kosmetiske sygeplejersker, der foretager en grundig undersøgelse af din hårvækst, hud og eventuelle allergier. CreiX behandler er uddannede i permanent hårfjernelse med laser og de er registerede i Styrelse for Patientsikkerhed. Efter forundersøgelse har du en betænkningstid på minimum 48 timer, før du kan få foretaget behandlingen. 3 uger inden behandlingen må du ikke solbade eller anvende selvbruner. Du kan behandles hele håret, hvis du kun opholder dig i Danmark og benytter solfaktor.

Selve behandlingen

Behandlingen foretages med IPL (Intenst Pulserende Lys). Lyset fra laseren ledes ned i hårsækkene, hvor det afgiver sin energi til pigmentet i håret og hårroden. Lysenergien omdannes til varme, hvorved hårsækken destrueres. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at denne hårfjernings metode ikke kan bruges til at fjerne lyse hår. Det betyder også at en lysere hud vil gøre behandlingen mere effektiv, da en mørk hud med meget pigment, vil gøre at laseren ikke ledes 100% ned i hårsækken.

Hvilke fordele er der ved sugaring?

Sugaring er en nem og effektiv metode, hvorpå du kan fjerne dine hår. Men ved at bruge denne metode, kan du også nyde godt af en masse andre fordele på det behandlede område. Jo flere behandlinger du laver med sugaring, jo flere fordele vil du opleve ved denne hårfjernings metode. Læs med nedenfor om de fantastiske fordele ved sugaring.

Skånsom for huden

Sugaring er langt mere skånsom for huden end barbering eller traditionel voksning. Ingredienser består hovedsageligt af vand og glukose, hvilket betyder at du kan gå udenom en lang række af skadelige kemikalier, der kan få din hud i ubalance. Sugar paste er meget let og fint, så du kan med ro i maven fjerne din hår. Ved sugaring rives voksen af MED hårenes groretning, hvilket giver færre indgroede hår og mindre irritation. Det betyder at selv du med en meget sensitiv hud kan benytte sugaring uden problemer.

Vedvarende behandling

Dine hår vokser ud i 3 forskellige faser, derfor vil du efter første behandling opleve, at de nye hår måske allerede kan ses efter et par uger. Dog vil hårsækkene være tomme efter 2-3 behandlinger og så kan der gå op til 6 uger, før hårene vil blive synlige igen. Men alle kroppe er forskellige, så dette kan selvfølgelig variere.

Mindre vedligeholdelse

Sugaring behandling kræver langt mindre vedligeholdelse end den mest udbredte hårfjerningsmetode; barbering. Ved barbering skære du hårene af og de vokser allerede ud i løbet af et par dage. Men hvis du vælger en sugaring behandling, så vil du kunne være hårfri i 4-6 uger ad gangen. Dette skyldes at sugaring ligesom ved voksning trækker hårene ud med roden. Med sugaring slipper du for den daglige og endeløse kamp mod dine hår.

Efter hver behandling vil dine hår blive mere og mere fine. Og hårsækkene vil med tiden reduceres. Det vil sige, at du  kan få langt mere langvarige resultater med sugaring i forhold til barbering og andre hårfjerningsmetoder.

Flottere hud på det behandlede område

Når du behandler med sugaring, fjerner du døde hudceller, imens du fjerner hårene. Det betyder at din hud bliver blødere og smukkere øjeblikkeligt efter behandlingen. Din hud kommer til at stråle og blive revitaliseret i takt med at du fjerne hårene. Samtidig rives hårene af MED deres groretning ved sugaring teknikken. Dette resulterer i at mange hår fjernes i deres tidlige vækstfase. Det reducerer mængden af knækkede og indgroede hår ved hårfjerningen. Desuden minimerer sugaring skægpest. Du kan læse meget mere om sugaring og denne tekniks mange fordele i vores artikel; Sugaring.

Andre metoder til at fjerne uønsket hårvækst derhjemme

Sugaring og permanent hårfjerning er effektive og på mange måder gode hårfjerningsmetoder. Men hvis du foretrækker at benytte dig af en anden metode, så er er der flere metoder på listen. Læs med nedenfor for at finde ud af mere om andre hårfjerningsmetoder.

Shaver og trimmer

Dette er nok den mest udbredte, nemmeste og hurtigste måde at fjerne dine hår på. Men det er til gengæld ikke en særlig holdbar form for hårfjerning. Du vil skulle fortsætte med denne metode ca hver anden dag, men denne metode har også sine fordele, der gør at den stadig er den foretrukne metode hos danske kvinder. Hvis du gerne vil fjerne barbere eller trimme dine hår, vil vi anbefale at afprøve produkterne herunder.

Plej din hud med gode produkter

Dette er en sampak med 3 produkter, der alle arbejder på at minimere irritation, kløe, indgroede hår og knopper ved intimbarbering. Så hvis du døjer med dette, så er den pakke absolut uundværlig for dig. Sampakken indeholder Australian Bodycare Intim Wash er en vaskegelé der modvirker irritation, indgroede hår, røde knopper mm. efter barbering. Australian Bodycare Intim Shave er en barbergel, der beroliger huden og forebygger irritation, samt andre følgevirkninger ved intimbarbering. Og sidst men ikke mindst indeholder pakken Australian Bodycare Intim Balm, der lindrer og beroliger din hud efter intimbarberingen.

Brug en Ladyshaver

Dette er en effektiv og letanvendelig barbermaskine til kvinder. Den kan barbere eller trimmer hår på hele kroppen. Klingen tilpasser sig din krops konturer, så barberingen kan foretages let og problemløst. Denne Ladyshaver er batteridrevet og kan bruges på både våd og tør hud, samt med barberskum. Der medfølger en afstands-kam, en hætte og børste.

Epilator

En epilator er en hårfjernings maskine der trækker hårene ud med roden. Det tager lidt længere tid og er ikke helt smertefrit. Men ligesom ved voks, opnår du et flot resultat, der holder flere uger efter behandlingen. Vi kan varmt anbefale Panasonic Epilator (ES-EL2A-A503). Denne epilator er ideel for både våd- og tørepilering. Ved brug af denne epilator kan du efterfølgende nyde blød hud i ca 4 uger. Epilatoren er vandtæt, så du kan også benytte den i karbad.

Creme mod uønsket hårvækst

Du kan også benytte en creme til at fjerne uønsket hårvækst. Detter er en hurtig og effektiv måde at fjerne uønsket hårvækst på kroppen. Hanne Bang Hair Removal Cream Body et lækkert produkt af høj kvalitet til hårfjernelse. Pakken indeholder både en hårfjerningscreme og en efterbehandling gel. Cremen opløser din hårvækst lige under hudoverfladen og efterlader huden silkeblød. Du kan nyde en blød krop fri for hår i 1-2 uger ved denne hårfjerningsmetode.

Undgå røde knopper efter hårfjerning

Røde knopper kan være en frustrerende og bøvlet følge af hårfjerning, specielt hvis du barberer. I dette afsnit har vi lavet en lille step-by-step guide for dig, der gerne vil undgå røde knopper.

 1. Eksfolier din krop, inden du påbegynder hårfjerningen. Du vil helst undgå at barbere en hud med døde hudceller, sved og snavs. Det kan sprede bakterier og irriterer huden, hvilket leder til røde knopper, udslæt og skægpest.
 2. Skyl dig med varmt vand, inden du begynder hårfjerningen. Det blødgøre din hår, gør barberingen nemmere og resulterer i mindre irritation af huden.
 3. Anvend ALTID barbercreme, gel eller skum, når du barbere dig. Dette mindsker irritationen ved barbering.
 4. Sørg for at pleje din hud efter hårfjerningen, uanset hvilken metode du benytter. Det er vigtigt at huden bliver afkølet, lindret og beroliget.

FAQ

I dette afsnit besvare vi ofte stillede spørgsmål om hår fjerning af uønsket hårvækst, så du kan danne dig et klart overblik og træffe de bedste beslutninger for dig.

Guide

Hvad kan jeg gøre mod uønsket hårvækst?

Der er mange forskellige metoder til at fjerne uønsket hårvækst. Det er kun dig, der kan beslutte, hvad der er bedst for dig. Læs hele artiklen for at finde din foretrukne metode.

Gør det ondt at få permanent hårfjerning?

Nogle synes at det niver lidt, imens andre mærker en kortvarig varme. Det er dog ikke svært at holde ud, og behandlingen er hurtigt overstået.

Hvor ofte skal man have IPL laser?

Du kan forvente 6-8 behandlinger med IPL, hvor der gennemsnitligt bliver et behandlingsinterval på 2-4 uger.

Er sugaring bedre en traditionel voks?

Det er op til dig at afgøre, hvilken metode der er bedst. Men sugaring er en mere skånsom metode, hvor der for de fleste vil være flere fordele.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×