Vandfast Mascara – Find den bedste vandfast mascara til dig (2022)

1
#1 Maybelline Lash Sensational WP Mascara

Lash Sensational WP Mascara fra Maybelline er en sort og vandfast mascara, der sikrer dig lange og adskilte vipper. Den bløde og kurvede børste kan nemt ramme både små og store vipper, så alle dine vipper bliver dækket med mascara. Dette giver en flot vifteeffekt, der sikrer optimal definition og fylde. Du behøver desuden ikke være nervøs for, at mascaraen tværer ud eller klumper under brug. Selvom Maybellines Lash Sensational WP Mascara er vandfast, så…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
#1 Maybelline Lash Sensational WP Mascara 59 kr. Well
#2 Nilens Jord Waterproof Mascara 149,23 kr. Well
#3 L'Oreal Volume Million Lash Waterproof Mascara
#4 Clinique Lash Power Mascara 104,28 kr. Clinique DE
#5 YSL Volume Effet Faux Cils Waterproof Mascara 210 kr. Bangerhead DK
#6 Max Factor False Lash Effect Mascara 57 kr. Deloox
#7 Youngblood Mineral Waterproof Full Volume Mascara
#8 Lancôme Hypnôse Drama Waterproof Mascara 194 kr. Bangerhead DK
#9 NYX Prof. Makeup Worth The Hype Waterproof Mascara 59 kr. Bangerhead DK
#10 Max Factor False Lash Effect Voluptuous Mascara 59 kr. MyHair
#11 Max Factor Masterpiece Waterproof Mascara 51 kr. Deloox

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Det kan være svært at finde frem til den helt rigtige type mascara, så derfor har vi her samlet vores bud på nogle af de bedste vandfaste mascara. Du kan derfor med fordel se nærmere på nedenstående liste, hvis du vil guides til en god vandfast mascara, der bedst muligt understøtter dine behov for fylde, volumen og længde.

Samtlige af de nedenstående mascara har desuden klaret sig godt i vandfast mascara tests. Du kan derfor være sikker på, at de kan holde til alt det, du bliver udført for i løbet af dagen – uanset om det gælder regn, sved eller gråd.

#1 Maybelline Lash Sensational WP Mascara – En god vandfast mascara

Lash Sensational WP Mascara fra Maybelline er en sort og vandfast mascara, der sikrer dig lange og adskilte vipper. Den bløde og kurvede børste kan nemt ramme både små og store vipper, så alle dine vipper bliver dækket med mascara. Dette giver en flot vifteeffekt, der sikrer optimal definition og fylde.

Du behøver desuden ikke være nervøs for, at mascaraen tværer ud eller klumper under brug. Selvom Maybellines Lash Sensational WP Mascara er vandfast, så kan du udmærket fjerne produktet med en makeupfjerner uden problemer.

#2 Nilens Jord Waterproof Mascara – En vandfast mascara uden parabener

Nilens Jord er banebrydende med deres vandfaste mascara, da denne mascara lever op til de strikse krav for allergi certificering. Det betyder, at mascaraen er allergivenlig og f.eks. udmærket kan benyttes af personer med nikkelallergi. Mascaraen indeholder bl.a. plantebaseret carnaubavoks, der er med til at sikre volumen og hjælper med at adskille vipperne.

Selve mascara børsten er designet på en sådan måde, at den får ram på selv de små og inderste vipper, så du får intense og sorte vipper hver eneste dag. Som en ekstra bonus er denne variant også parfume- og parabenefri.

#3 L’Oreal Volume Million Lash Waterproof Mascara – En billig kvalitets mascara

Hvem siger, at man skal give alverden for en god mascara? I hvert fald ikke L’Oreal, der her har udviklet en kvalitets mascara, som dog stadig er billig. Der er altså ingen undskyldning for ikke at investere i en L’Oreal Volume Million Lash Waterproof Mascara. Produktet sikrer dig dramatiske vipper, da en kombination af både korte og lange børster gør det muligt at ramme alle vipperne, samt adskille dem, så de ikke klumper sammen.

Derudover dækker mascaraen vipperne hurtigt og jævnt, så du altid får et flot resultat på ingen tid. Du kan med fordel tage denne vandfaste mascara med hvorend du går, da den har en god udholdenhed, selv i vådt vejr, sikrer en flot indramning af øjnene.

#4 Clinique Lash Power Mascara – En mascara, der holder i 24 timer

Uanset om du kæmper med regn, sved, høj luftfugtighed eller eventuelt tårer i løbet af dagen, så kan en Clinique Lash Power Mascara sørge for, at din mascara sidder perfekt hele dagen. Mascaraen er vandfast og beriget med en innovativ termisk sensitiv teknologi, der gør, at mascaraen kan forblive flot og velholdt i hele 24 timer. Produktet er desuden også gnidnings- og udtværingssikker.

Du får altså en umådelig langvarig og holdbar mascara med en Clinique Lash Power Mascara. Produktet kan dog nemt fjernes med varmt vand uden, at du skal gnide øjnene for meget. En Clinique Lash Power Mascara er desuden testet af øjenlæger, så du kan benytte dig af den på daglig basis med ro i maven.

#5 YSL Volume Effet Faux Cils Waterproof Mascara – Vandfast mascara til sarte øjne, som beskytter og forstærker

Med en YSL Volume Effet Faux Cils Waterproof Mascara får du en god og vandfast mascara, der sikrer maksimal volumen til alle dine øjenvipper. Produktet fanger nemlig selv de små øjenvipper og giver dem en pæn og klassisk sort farve. Denne mascara fra YSL holder desuden i op til 24 timer, så du altid har et frisk look. En Volume Effet Faux Cils Waterproof Mascara indeholder bl.a. nylonfibre, hvilket er med til at give maksimal volumen.

Samtidig giver mascaraens intense pigmenter en dyb sort farve. Med daglig brug af denne mascara vil dine vipper desuden blive styrket og beskytte, da formularen indeholder B5-vitamin.

#6 Max Factor False Lash Effect Mascara – En brun vandfast mascara

Du kan naturligvis også få flotte mascaraer i andre farver end sort. F.eks. kan du købe Max Factors False Lash Effect Mascara i en brunlig-sort farve, så den ikke virker helt så mørk. En False Lash Effect Mascara sørger desuden for at fordoble dine vippers volumen, så det næsten ligner, at du har falske øjenvipper på.

Mascaraens børste fanger hver eneste øjenvippe og giver ikke kun fylde, men også længde til hver og en. Du behøver på ingen måde bekymre dig om, at dine vipper klumper sammen selvom de bliver både længere og fyldigere, da mascara børsten nok skal sørge for at holde dine vipper adskilt fra hinanden.

#7 Youngblood Mineral Waterproof Full Volume Mascara – En plejende og vandfast mascara

Hvis du vil være sikker på, at du giver dine øjenvipper noget af det bedste, så skal du se nærmere på denne Mineral Waterproof Full Volume Mascara fra Youngblood. Mascaraen er både plejende, vandfast og volumegivende, så du vil i den grad blive glad for at bruge denne variant til daglig.

Først og fremmest gør mascaraen det muligt at fange samtlige vipper, da dens unikke børstehoved fanger vipper i alle størrelser helt fra vipperoden til spidsen.Dette resulterer i et intenst resultat og så ser dine vipper også mere voluminøse ud. Youngblood Mineral Waterproof Full Volume Mascara er parabene-, talkum- og oliefri og giver optimal pleje til dine vipper, så de ikke lider under brugen af mascara hver dag.

#8 Lancôme Hypnôse Drama Waterproof Mascara – En mascara med maksimal og dramatisk volumen

Kan du ikke få nok volumen til dine øjenvipper? Og går du altid efter et dramatisk look? I så fald skal du investere i Lancômes Hypnôse Drama Waterproof Mascara. Denne sorte og vandfaste mascara giver nemlig øjeblikkelig store og dramatiske øjenvipper til selv de mest kedelige og almindelige øjenvipper. Dette er bl.a. muligt via den store S-formede børste og den gode formel.

Mascaraens formel indeholder bl.a. intense farvepigmenter, der dækker samtlige vipper til fulde og desuden giver sensuel fylde og maksimal volumen. Mascaraen kan holde i op til 24 timer uden at blive trist og kedelig at se på – og så kan den udmærket benyttes af folk med sarte øjne. Mascaraen går også udmærket i spænd med kontaktlinser.

#9 NYX Prof. Makeup Worth The Hype Waterproof Mascara – En let og fyldig mascara

Hvis du ikke helt bryder dig om de lidt tunge mascara, men stadig gerne vil have optimal fylde, så kan en Prof. Makeup Worth The Hype Waterproof Mascara fra mærket NYX være din redning. Denne mascara er nemlig sort og vandfast, hvortil den får dine vipper til at se både mørkere og mere fyldige ud.

Formlen er dog yderst let og tynd, så mascaraen ikke føles tung at have på, men derimod behagelig at gå med hele dagen. Kombinationen af et stort børstehoved og en smallere spids gør det muligt at nå selv de mindste vipper i øjenkrogen. Det giver et særdeles forførende look og hvis du ønsker endnu mere volumen og længde, så kan du altid bygge flere lag på. Mascaraen kan desuden modstå både regn, sved og tårer og så skal du ikke på noget tidspunkt bekymre dig om, at den klumper.

#10 Max Factor False Lash Effect Voluptuous Mascara – En mascara, der giver maksimalt løft til vipperne

Max Factor sniger sig ind på endnu en plads på denne liste med deres False Lash Effect Voluptuous Mascara. Denne variant er naturligvis også vandtæt og så giver den et maksimalt løft til dine vipper. Faktisk kan dine vipper få op til 5 gange mere volumen end vipper uden mascara.

Det giver dig store og fyldige vipper, der holder hele dagen. En Max Factor False Lash Effect Voluptuous Mascara påføres med en stor børste, men denne kan nu også udmærket få fat på de små vippehår grundet dens krogede opbygning. Børsten sørger desuden også for at separere vipperne under påføring, så de ikke klumper sammen. Ved at investere i en False Lash Effect Voluptuous Mascara fra Max Factor behøver du ikke længere sukke efter kunstige vipper, da dine egne vipper kan få samme udtryk og volumen.

#11 Max Factor Masterpiece Waterproof Mascara – Den mest optimale vandfaste mascara

Max Factors klassiker Masterpiece Waterproof Mascara kan klart anbefales til alle, der leder efter en ny og god vandfast mascara. Produktets unikke børste sørger for at give fylde og længde til samtlige vipper samtidig med, at den sikrer en adskillelse af vipperne, så de ikke klumper sammen.

Mascaraen hjælper således til at definere dine vipper, så de ser flotte og uimodståelige ud – men dog samtidig uden, at de virker for voldsomme. En Masterpiece Waterproof Mascara er altså yderst god til hverdagsbrug, hvor vipperne skal være pæne, men ikke for aggressive.

Sådan lægger du den perfekte mascara

Hvis du gerne vil være helt sikker på, at din mascara sidder flot gennem hele dagen, så kan du med fordel følge nedenstående guide, når du skal påføre mascaraen.

 1. Start ud med at bruge en øjenvippebukker, så du kan få flotte og bukkede vipper før du påføre mascaraen – det er desuden bedre at gøre dette FØR du påfører mascara, da dine vipper lettere knækker ved brug af en øjenvippebukker, når der er mascara på øjenvipperne
 2. Børst vipperne med en tør mascarabørste e.l. På den måde mindsker du risikoen for, at dine øjenvipper klumper sammen
 3. Start ud med at lægge mascara på de nederste vipper. Hvis du ofte rammer huden med mascaraen, kan du med fordel lægge en ske eller et stykke papir under de nederste øjenvipper
 4. Påfør nu mascara til de øverste vipper ved at zig-zagge børsten henover øjenvipperne. Du skal gerne se nedad, mens du påfører mascaraen, så du ikke rammer øjenlåget. Nogle personer oplever et bedre resultat ved at påføre mascara på både inder- og ydersiden af vipperne (især folk med lyse vipper)
 5. Gentag gerne denne proces et par gange, så du både får fyldige og lange øjenvipper
 6. Hvis du misser nogle mindre vipper, kan du altid vende børsten lodret, så spidsen af børsten kan fange dem

Hvor mange lag mascara skal jeg lægge?

Det er helt op til dig selv, hvor mange lag mascara du vil lægge. Du får det bedste resultat ved at påføre et par lag, men du skal heller ikke gentage processen 500 gange. Hvis du påfører for meget mascara vil du nemlig bare risikere, at dine vipper klumper. Det kan også til tider se lidt for voldsomt ud, hvis man har smurt for meget mascara på vipperne, da de i så fald bliver meget tunge. Hvis du gerne vil have ekstreme voluminøse vipper, så skal du hellere investere i en særlig mascara med fokus på dette område frem for at lægge for mange lag af din normale mascara.

Skal jeg bruge mere end én mascara?

Du kan udmærket benytte mere end én mascara – især hvis du gerne vil have både fylde og længde. Det er ikke alle mascara, der giver begge dele, og derfor kan du udmærket kombinere brugen af to mascara. Dette kan især være et godt trick til særlige lejligheder, hvor dine vipper gerne skal se ud af lidt ekstra end de gør i hverdagen.

Du kan også med fordel påføre et par lag med din almindelige mascara og så lægge et par lag med en vandfast mascara ovenpå. På den måde får du en god kombination af begge mascaras egenskaber – og din makeup vil holde gennem hele dagen, selv hvis du sveder, græder eller går rundt i regnvejr.

Hvordan fjerner man vandfast mascara?

Flere og flere makeupfjernere kan udmærket fjerne selv vandfast mascara, så du behøver ikke gå i panik om, hvordan du fjerner din vandfaste makeup. Du skal dog stadig dobbelttjekke, om din makeupfjerner nu også kan fjerne vandfast mascara, da den kan komme til at slide meget på dine øjenvipper, hvis den ikke kan fjerne det. I så fald risikerer du bare at stå op gnide på øjnene, hvilket skader på området omkring dine øjne og dine øjenvipper.

Hvis du er på jagt efter en skånsom øjenmakeupfjerner, vil vi anbefale dig at investere i en Beauté Pacifique Eye Makeup Remover. Produktet fjerne nemlig selv genstridige produkter, såsom en vandfast mascara, uden at irritere huden undervejs. Beauté Pacifique Eye Makeup Remover indeholder nemlig bl.a. lakridsrodsekstrakt, der modvirker rødme og hudirritation, hvilket er en klar fordel i et så sart område som omkring øjnene. Makeupfjerneren indeholder desuden ikke nogen former for olie, hvilket også gør produktet velegnet til brug for folk med kontaktlinser. Som en ekstra bonus er denne makeupfjerner også fri for parfume.

9 gode råd til de perfekte øjenvipper

 1. Plej dine vipper med en god olie med jævne mellemrum
 2. Gnub ikke for meget på vipperne eller øjenlåget, når du fjerner din mascara
 3. Fjern al mascara og makeup før du går i seng
 4. Læg gerne flere lag mascara – også af forskellige varianter
 5. Investér i en ny mascara ca. hver tredje til sjette måned (alt efter hvor meget du bruger den) – selv hvis den ikke er helt opbrugt
 6. Brug både en øjenvippebukker og en ren børste til at krølle og skille øjenvipperne ad – men brug dem altid FØR du lægger mascara
 7. Gå gerne uden mascara nogle dagen i løbet af måneden
 8. Læg ikke et nyt lag mascara ovenpå det gamle efter flere timer
 9. Investér i en god mascara, der bedst muligt understøtter dine behov (længde, fylde, vandfast etc.)

Er du lidt nysgerrig om, hvordan du kan pleje dine øjenvipper med olie for at få de perfekte øjenvipper? I så fald kan du med fordel læse vores artikel om ricinusolie, da lige netop denne olie har fantastiske egenskaber for både hud og hår. Du finder artiklen her.

Du kan naturligvis også benytte dig af en øjenserum for at give dine øjenvipper de bedste betingelser for vækst og pleje. Heldigvis har vi også skrevet en guide til de bedste øjenvippeserummer.

Vil du hellere investere i en almindelig mascara?

Som skrevet tidligere, kan det være en fordel at kombinere en vandfast mascara med en almindelig mascara for at få det optimale udbytte af begge varianter. Hvis du også er på jagt efter en ny almindelig mascara, så kan du finde inspiration til valget af denne i vores guide til de bedste mascara. På den måde er du sikker på at få bestilt en ordentlig variant hjem.