Bedste varmecreme test 2022 – Sådan finder du den rette varmecreme til dig

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Varmecreme er kort fortalt en creme eller salve, som du kan smøre på dine muskler og led i forbindelse med smerter, ømhed eller spændinger. Men hvordan virker varmecreme egentlig? Det opvarmer og øger blodcirkulationen, og på den måde løsner den op for diverse spændinger. Derudover har varmecreme ofte en god og smertelindrende effekt ved skader eller forstrækninger, hvorfor det ofte bruges i sportens verden. Du skal blot smøre det på de pågældende steder, hvor du oplever ømme muskler eller lignende. Dette giver en dejlig varme, som virker lindrende og afslappende.

Er dine muskler og led ømme efter fysisk aktivitet eller har træningen taget ekstra hårdt på kroppen? Så tøv ikke med at anskaf dig en god varmecreme. I det følgende vil vi gennemgå fire forskellige slags produkter, som alle opfylder betingelserne for en god og effektiv varmecreme. Dette giver dig de bedste forudsætninger for at vælge den rette varmecreme i et kæmpe marked.

Avivir Aloe Vera Heat 70% (150 ml)

Bedste varmecreme til sports sammenhæng

Fordele
 • pros-icon.svg Har en behagelig aroma og virker dybdevarmende
 • pros-icon.svg Indeholder 70% økologisk aloe vera, eukalyptus, mentol, kamfer og spansk peber
 • pros-icon.svg Anvendes til både massage og i sammenhæng med sport.
 • pros-icon.svg Er biologisk let nedbrydelig og fri for både parfume, parabener og farvestoffer
 • pros-icon.svg Fremstillet med respekt for både mennesker og natur
 • pros-icon.svg Et sikkert valg til de kvalitets- og miljøbevidste

Detaljeret gennemgang

Denne beroligende og velduftende creme fra Aloe Vera har vist sig at være yderst effektiv mod led og muskler, da det virker genopbyggende og beskyttende for hudens forsvar. Den dybdevarmende lotion kan bruges til både massage og i sammenhæng med sport.

Derfor skal du vælge Avivir Aloe Vera Heat 70% (150 ml)

Avivir Aloe Vera Heat er en varmecreme, der særligt er velegnet til både massage og i sammenhæng med sport. Produktet er til dig, der ønsker en effektiv, absorberende og letfordelelig creme, som hurtigt trænger ind i huden efter påføring. Indholdets særlige kombination af 70% økologisk aloe vera, eukalyptus, mentol, kamfer og spansk peber har en dybdevarmende og afslappende virkning, og giver nyt liv til en træt og øm krop. Cremen masséres ind ved ømme, overbelastede og stive muskler og led. Hvis du ønsker ekstra varme kan gå i et varmt bad, i sauna eller ligge sig under dynen lige efter påsmøring. Mindre varmeeffekt kan imødekommes ved at blande produktet med Avivir Aloe Vera Lotion 90 inden påføring.

Specifikationer:

Mærke: Avivir
Indhold: 150 ml
Type: Massage
Indhold: Eukalyptus, mentol, kamfer og spansk peber
Konsistens: Lotion

OXD Intense Heat Cream (100 ml)

Bedste varmecreme med høj varmeintensitet

Fordele
 • pros-icon.svg Klargør musklerne ved at opvarme dem inden fysisk aktivitet
 • pros-icon.svg Er med til at nedbringe risikoen for skader og muskelsmerter
 • pros-icon.svg Mindsker stivhed i kroppen og lindrer ømhed/muskelspændinger
 • pros-icon.svg Ideel til sportsmassage
 • pros-icon.svg Kan anvendes som et varmende lag, der holder kulde væk fra musklerne i koldt vejr

Detaljeret gennemgang

Denne varmecreme er velegnet til opvarmning og præparering af muskler, for at undgå skader, når udfordringerne er fysisk krævende. Produktet er hyppigt brugt som sportsmassage, hvor det masseres forsigtigt ind i det ønskede område før aktivitet.

Derfor skal du vælge OXD Intense Heat Cream (100 ml)

OXD Intense Heat Cream er en super massage creme til opvarmning af muskler før fysisk krævende træning eller udøvelse under vanskelige forhold. Produktet bruges typisk til sportsmassage, hvor det masseres forsigtigt ind i det ønskede område før fysisk aktivitet. Cremen kan desuden bruges som et varmende lag, der holder kulde væk fra musklerne i koldt vejr. Måden hvorpå produktet virker i praksis er at du fordeler cremen på musklerne og leddene før fysisk arbejde, masserer cremen ind i huden, for derefter at lade det sidde på og trænge ind i kroppen. Grundet cremens intensitet, er det ikke anbefalelsesværdigt at bruge cremen til lange massager. Undgå desuden kontakt med øjne, slimhinder, tynd hud, sår eller rifter

Specifikationer:

Mærke: OXD
Indhold: 100 ml
Type: Massage
Indhold: Aqua, Cetearyl Alcohol, Glycerin, Methylsalicylat, Cetearyl Glucoside, Camphor, Phenoxyethanol, Vanillyl Butyl Ether, Xanthan Gum, Carbomer, Caprylyl Glycol, Sodium Hydroxide
Konsistens: Lotion

Karmameju Boost Balm 03 (90ml)

Bedste varmecreme til helkropsbehandling

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Fordele
 • pros-icon.svg Varmer muskler og led ved påføring
 • pros-icon.svg Ideel til helkropsbehandling, massage samt til brug før og efter sport.
 • pros-icon.svg Effektiv mod stoppet næse, hovedpine, hals/bryst problemer og influenza
 • pros-icon.svg Plejer tør hud, stimulerer blodcirkulationen, varmer ømme led/muskler samt lindrer trætte fødder.
 • pros-icon.svg Fri for parabener, sulfater, kunstige duft- og farvestoffer

Detaljeret gennemgang

Boost balm 03 er en energigivende blanding af kamfer, eukalyptus, enebær, mentol, frankincense og lavendel, som beroliger, renser og balancerer både kroppen og sindet. Produktet er ideel til helkropsbehandling, massage samt til brug før og efter sport.

Derfor skal du vælge Karmameju Boost Balm 03 (90ml)

Varmecreme Karmameju Boost Balm 03 er en super skøn salve, som er ideel til helkropsbehandling, massage samt til brug før og efter sport. Den er beriget med rene æteriske olier, som reducerer ubehag og irritationer i kroppen. Indholdet af kamfer og eukalyptus letter hovedpine, hoste, feber og tilstoppet næse, mens frankincense og lavendel beroliger sindet og vejrtrækningen. Derudover er salven rigtig god til at lette spændinger, løsne musklerne, lindre smerter og dulme vokseværk hos børn og unge. Karmameju Boost Balm giver en varmende effekt til krop og sjæl, og hjælper os med at komme igennem dårlige dage. Du kan med ro i sindet nyde godt af alle dens fordele, og iøvrigt er produktet planteolie-baseret, 100% naturlige og helt uden konservering.

Specifikationer:

Mærke: Karmameju
Indhold: 90 ml
Type: Massage
Indhold:  Kamfer, eukalyptus, enebær, mentol, morgenfrueolie, hybenkerneolie, arganolie, E-vitamin, sheasmør (ØKO), frankincense og lavendel
Konsistens: Balsam

Guide

Sådan vælger du den bedste varmecreme

Hvad indeholder varmecreme?

De aktive stoffer i en varmecreme kan variere meget fra produkt til produkt, men nogle af de hyppigst anvendte ingredienser er eksempelvis:

 • Aloe Vera
 • Kamfer
 • Menthol
 • Mineralske råvarer
 • vegetabilske olier

Disse  aktive ingredienser i varmecremen går ind og varmer musklerne op og øger din blodcirkulation. Der er et stort marked for varmecreme, da ømhed i muskler og led er noget, der rammer mange danskere på forskellige tidspunkter i livet. Varmecreme findes som mange forskellige varianter, alt efter formål. Du kan for eksempel både vælge det, der hedder muskelsalve, muskelgel, massageolie, massagecreme, varmecreme med kamfer, osv. Det er dog alle sammen mere eller mindre ord med samme betydning.

Hvad bruges varmecreme til?

Varmecreme kan anvendes i mange situationer og til forskellige formål, og det er derfor altid en god idé, at have en tube varmecreme stående i skabet. Men hvornår kan du egentligt bruge varmecreme? Alle mennesker har behov for at få god hvile, også når det kommer til vores muskler og led – ellers bliver de bare overbelastede i takt med hverdagens mange gøremål. Det handler om sund fornuft i hverdagen, og når kroppen melder signaler om ømhed og smerter, så skal man tage det alvorligt. Her kommer varmecreme ind i billedet.  Du kan nemlig bruge varmecreme hvis ønsker at varme dine muskler op før du skal være aktiv, men også efter fysisk udfoldelse generelt, for at forebygge ømhed, smerter og eventuelle skader.

Du kan eksempelvis bruge cremen på lægmusklerne før en gåtur, når det er koldt udenfor eller til at smidiggøre og varme musklerne op før sportsmatch. Når dine muskler eller led er ømme, skal du blot påføre cremen på det pågældende område, for derefter hurtigt at føle lindring af smerterne.

Hvordan (og hvor længe) virker varmecreme?

En god varmecreme er et mirakelmiddel mod smertende muskler og led. De aktive ingredienser som det pågældende produkt indeholder, har til opgave, at opvarme dine muskler samt øge blodcirkulationen. I det øjeblik din blodcirkulation øges, så fjernes affaldsstoffer hurtigere fra dine muskler. Varmen du oplever, når cremen trænger ind til dine muskler, får dig til at opleve en afslappende og lindrende følelse. Hvis du døjer med spændt nakke eller ondt i ryggen eller lænden, så kan det være en god idé at putte et lag varmecreme på de ramte områder, for således at spænde op for dine muskler eller myoser.

Det er meget forskellige fra produkt til produkt, hvilken effekt du kan forvente dig af den pågældende varmecreme. Men som oftest vil du kunne begynde at mærke en lindring 20-30 minutter efter, at du har påført cremen. Varigheden for hvor længe cremen virker på det lindrende område vil typisk være mellem 4-8 timer, alt efter hvilket produkt du investerer i. Du bør altid følge produktets anvisninger omkring brug og fremgangsmåde, for på den måde at sikre dig, at du bruger den rette mængde creme på rigtig vis. Her står det ofte også beskrevet hvor ofte du må bruge cremen samt hvor lang tids effekt, du kan forvente dig af det pågældende produkt.

FAQ

Hvad er varmecreme?

En varmecreme er en creme eller salve, der indeholder aktive ingredienser, som trænger dybt ind i ømme/spændte muskler og led. Det gælder både de akutte muskelsmerter såvel som de kroniske smerter, uagtet om det er i en let, middel eller svær grad.

Hvordan bruger man varmecreme?

Varmecremen smøres direkte på huden på de ømme muskler. Smør f.eks. varmecremen på trætte og ømme muskler efter træning. Varmecreme kan også lindre ved f.eks. nakkesmerter og ømme skuldre.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×