Varmepude bedst i test 2022 – 4 varmepuder til at lindre ømme muskler

Af Mari BAdge
Mari

Mari er også en af skribenterne hos Skoenhedsguiden.dk. Som barn og teenager døjede hun meget med allergier og hudeksem, og skulle altid passe på med, hvad hun smurte på kroppen,...

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Leder du efter den bedste varmepude, er det her du skal læse med! Vi tester 4 fantastiske varmepuder – afvejer deres fordele og ulemper og kigger på, hvordan de egner sig til forskellige behov.

Ud med de gammeldags varmepuder og ind med de nye (og elektriske)! Er du i tvivl om, hvilken du skal vælge, så kan vi godt forstå dig! Vi har i denne varmepude test fat i 4 af de bedste varmepuder, du kan købe dig til lige nu. Vi undersøger på kryds og tværs og ser på, hvordan de passer til forskellige områder som ryg, lænd, nakke og skuldre. I købsguiden, der følger efter gennemgangen af vores 4 udkårne varmepuder, kan du blive klogere på varmepude-universet. Her kommer vi blandt andet ind på, hvordan forskellige varmepuder fungerer, hvordan du vælger den rette til dig, og måske vigtigst af alt, hvordan du bruger en varmepude sikkert. Vil du have et hurtigt kig på varmepudernes overordnede specifikationer, kan du klikke dig ind på vores sammenligningstabel her.

Beurer HK48

Bedst i test

Fordele
  • pros-icon.svg Ultra-blød varmepude i åndbart Øko Tex stof
  • pros-icon.svg Med en ‘hurtig opvarmning’ funktion og 3 forskellige temperaturindstillinger
  • pros-icon.svg Solid pude der kan holde til lidt af hvert
  • pros-icon.svg Aftageligt og vaskbart betræk
  • pros-icon.svg Indbygget beskyttelse mod overophedning

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer HK48

Du får det næsten ikke bedre end med denne plysbløde og ret så effektive Beurer HK48 varmepude. Puden er nem at indstille temperaturen på, og så slukker den i øvrigt af sig selv efter 90 minutter. Med sine 30 cm x 40 cm passer den størrelsesmæssigt til både sofahjørnet og til lænestolen. Har du ondt i de nedre regioner af ryggen er denne varmepude intet mindre end genial at læne sig op ad. Den lindrer effektivt både ømme muskler og menstruationssmerter – dejligt! Her har vi fat i en simpel varmepude som er ligeså god til at lindre moderate smerter, som den er til at varme sig på i de kolde vintermåneder. En elektrisk varmepude i velkendt Beurer kvalitet, og en klar favorit i denne varmepude test.

Fordele
  • pros-icon.svg Elektrisk varmepude i blødt polyester
  • pros-icon.svg Puden slukker automatisk efter 90 minutter
  • pros-icon.svg Vaskbart betræk og aftagelig regulator
  • pros-icon.svg God til kolde fødder

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge OBH Nordica Relief 4010

Er du i humør til en elektrisk varmepude, men knap så meget til at spendere, så er denne grå OBH model til dig! Det er en enkel men effektiv varmepude, der både varmer, lindrer lette smerter, og er nem at rengøre. Puden er super blød, og er grundet dens flade udformning, nem både at lægge under ryggen, sætte fødderne på eller lægge ovenpå maven. Fordi den er flad og nem at folde på kryds og tværs, er den eksempelvis perfekt til at bruge i vuggen eller tremmesengen, når du skal putte den mindste. Det er en billig varmepude, der bestemt gør arbejdet, og som i det hele taget bare er rigtig god til prisen.

Beurer HK125

Bedste premium

Fordele
  • pros-icon.svg Varmepude i Øko Tex certificeret, blød fleece – skånsom mod huden
  • pros-icon.svg Selve puden kan vaskes på skåneprogram
  • pros-icon.svg Med 6 forskellige varmeindstillinger – det er mange for en varmepude

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer HK125

Er du ude efter en varmepude, som kan dække større områder af kroppen, så er det denne Beurer HK-model du skal have fat i. Denne varmepude fra Beurer lindrer smerter og afspænder effektivt dine muskler, og den gør det ret hurtigt. Den dækker både lænd og øvre ryg hos standard voksenstørrelser, så du ikke behøver at flytte den op og ned for at få dækket hele rygpartiet. Og lægger du den på tværs, når den sideflankerne! Pudens smarte sensorsystem sørger desuden for, at du aldrig får for meget varme, og at puden derudover autoslukker efter 90 minutter. En perfekt varmepude til ryggen og til alle typer, der har brug for en blød og varm hyggepude om vinteren.

Beurer HK54

Bedste til nakke og skuldre

Fordele
  • pros-icon.svg Vaskbar varmepude i blød fleece
  • pros-icon.svg Aftagelig ledning – du kan nemt vaske varmepuden ved 30 grader
  • pros-icon.svg Udstyret med samme sikkerhedssystem som alle Beurer HK-modeller – overopheder ikke og har autosluk

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Beurer HK54

Døjer du helt specifikt med skuldre og nakke, så er dette Beurer HK design din redning! Mere en varmekrave end en varmepude – denne plysbløde fleece-opfindelse kan afslappe de mest spændte nakkemuskler og få stressede skuldre til at falde helt ned. Kraven har en god tyngde, der gør den særligt effektiv, og som hos mange kan give samme lindring som et varmt brusebad. Puden varmer desuden bemærkelsesværdigt hurtigt op, ligesom dens forskellige temperaturindstillinger har ganske udmærkede variationer.

Her har vi fat i en moderne varmepude, og klart en af de bedste varmepuder, der findes til skuldre og nakke. Som altid super og sikker kvalitet fra Beurer – denne varmekrave skuffer bestemt ikke!

Guide

Sådan vælger du den bedste varmepude

Er du på udkig efter en hyggelig varmepude til de kolde aftener på sofaen, eller er du ude efter en, som kan afspænde muskler og lindre smerter?

Varmepuder er der nok af, og i følgende købsguide zoomer vi ind på nogle af de vigtigste funktioner og behov, du bør have med i dine overvejelser inden du vælger din nye varmepude.

Typer af varmepuder

Nu behøver du ikke længere at bakse med at hælde kogende vand ned i en gummidunk, der lugter mærkeligt. Nu kan du i stedet få en elektrisk varmepude, der hverken brænder dig eller er tung, og som ovenikøbet kan vaskes. Ja, varmepuden vi kender har fået sig en ordentlig opgradering over de senere år, og det er der ret mange fordele ved. Den mest populære type (og alle i denne varmepude test) er den elektriske varmepude. Den er nem at betjene, den kan lindre lette muskelsmerter og afspænde, og så er den som regel fremstillet i et dejligt blødt materiale.

Sådan virker en el-varmepude

Elektriske varmepuder skal tilsluttes et stik og har derudover en fjernbetjening, som sidder fast på ledningen. Typisk vil en elektrisk varmepude have 3 forskellige temperaturindstillinger, samt en god og jævn fordeling af varmen. En anden fordel ved elektriske varmepuder er, at de – i modsætning til gammeldags varmepuder – holder en konstant temperatur.

Hvor ofte skal du bruge varmepuden – og hvad skal du bruge den til?

Overvej, hvad det er du har brug for. Har du ofte ømme og spændte muskler, som du gerne vil have løsnet op hjemme på sofaen? Eller er det menstruationssmerter du skal have lindret – eller begge dele? De fleste elektriske varmepuder kan bruges på alle kropsdele, men vær dog opmærksom på, at nogle udformninger er mere hensigtsmæssige til bestemte områder.

Udformning og størrelse

Flade og tynde varmepuder er tit også nemme at folde og tilpasse på forskellige måder. De er derudover idéelle at varme maven med, mens du ligger på ryggen, og de kan (hvis de er store nok) også vikles om fødder og håndled. Ligeledes er de nemme at have under både skuldre og ryg mens du ligger fladt.

Sådanne varmepuder er nok de mest alsidige når det kommer til, hvordan de kan bruges. Den eneste ulempe ved de mere flade udformninger er, at de ikke giver støtte. Vil du for eksempel gerne sidde oprejst, eller have noget at læne dig op ad mens du bruger varmepuden, vil en rund model med en mere ‘rigtig’ pudefacon klart være bedst for dig.

Størrelse

En anden ting du bør overveje er størrelsen på varmepuden. Mange varmepuder har et standardmål, der ligger et sted mellem 30/35 cm x 40/45 cm. Enkelte varmepuder kan være noget større som for eksempel Beurer HK125 modellen i denne test. Nogle producenter laver samme model i forskellige størrelser. Hos de fleste vil en varmepude i almindelige standardmål være passende.

Autosluk

Mange elektriske varmepuder er udstyrede med automatisk slukning. Det er en både smart og sikker funktion, som gør at du trygt kan døse hen mens du nyder varmen. Derudover er de fleste også designede med en sikring mod overophedning, så du heller ikke skal bekymre dig om få for meget varme selvom puden har været tændt i et stykke tid.

Vaskbart betræk og betrækkets materiale

Størstedelen af de nyere typer af varmepuder har et aftageligt og vaskbart betræk. Er I flere om at bruge varmepuden, kan dette være særligt praktisk. Derudover er det værd at overveje varmepudens betræk – et blødt og åndbart materiale er altid godt.

Pris

Der findes varmepuder til ethvert budget, og for få hundrede kroner kan du få en god standard varmepude. Det er værd at nævne, at meget billige varmepuder fra ukendte brands ofte også er lig med overophedning og tvivlsomt materiale. Sådanne varmepuder er ikke udstyrede med et innovativt sensorsystem, der blandt andet sikrer at du ikke brænder dig, og at varmepuden slukker automatisk. Prisen på din varmepude vil typisk afspejles i kvalitet og sikkerhed.

Sådan bruger du en varmepude

Alt afhængigt af, hvilken type varmepude det drejer sig om, vil der være forskel på, om du kan bruge varmepuden direkte på huden eller om der skal være et lag stof mellem dig og puden. Du skal selvfølgelig altid rådføre dig med den medfølgende vejledning. Ved de fleste varmepuder anbefales det, at have et stoflag (for eksempel tøj i let tekstil) mellem puden og området på kroppen, hvor du bruger den.

Brug timeren i din varmepude

Til trods for at de fleste varmepuder automatisk slukker efter et stykke tid, bør du alligevel være opmærksom, hvis du bruger varmepuden på en høj temperaturindstilling. Varmepuder er ikke beregnede til at køre i længere tid ad gangen (og dine muskler har heller ikke godt af det). Der er ikke nogen regler for, hvor lang tid af gangen du må bruge en el-varmepude, men vi anbefaler at du ikke bruger din varmepude i mere end maksimalt en god times tid ad gangen.

Det tager i gennemsnit mellem 15 og 30 minutter før du får effekt fra varmepuden, og du bør faktisk ikke bruge den i meget længere tid derefter. Det kan selvfølgelig ske at du døser hen eller falder i søvn, og det sker der som regel intet ved – netop fordi de fleste varmepuder er sikrede med autosluk og mod overophedning. Er du typen, det sker for ofte, bør du anskaffe dig en varmepude med timer. På den måde kan du mere præcist indstille tiden og sørge for, at du aldrig får for meget. Bruger du ofte din varmepude (og falder lige så ofte i søvn mens du bruger den) anbefaler vi at du altid sætter timer eller alarm til.

Sådan virker en varmepude

En varmepude er med til at øge blodgennemstrømningen på de områder af kroppen, hvor du bruger den. Varmen fra puden får blodkarrene til at udvide sig og forbedrer tilførslen af ilt til det enkelte område. Det betyder, at området har hurtigere ved at hele. Derudover afslapper det musklerne og har en lindrende effekt på smerter, ligesom det har en løsnende effekt på spændt muskelvæv. Dertil kommer den mentale effekt som en varmepude kan have. Dette skal ses i sammenhæng med pudens smertelindrende egenskaber.

Vi ved, hvor forstyrrende det ofte er for sindet at have fysiske smerter, men det er samtidigt noget de fleste af os hverken tænker over eller bemærker. Vi registrerer bare, at noget gør ondt, og hvor dejligt det er, når smerten lindres – eksempelvis med en varmepude. Den afslappende effekt ved at føle smertelindring beroliger hjernen. Så selv ved noget så simpelt som en varmepude, får du altså lidt mentalt velvære med oven i hatten.

Andre fordele ved en varmepude

Det behøver ikke kun at være smertelindring og lun sofahygge som en varmepude kan bruges til. En varmepude er super til at varme sengen op i de kolde vintermåneder; læg den i sengen i et kvarters tid inden du hopper under dynen, og du har en dejlig varm seng at sove i. Hører du til typen, som altid fryser lidt på kontoret, kan du sidde med puden liggende i skødet – det varmer overraskende godt. Du kan også have puden liggende på gulvet og få varmen ved at lade fødderne hvile på den.

Varmepuder Vs. Massagepuder

Varmepuder giver varme, og massagepuder giver både varme og massage. Varmepuder kan hjælpe med at afslappe lettere spændte muskler og lindre ligeledes lette smerter, men de når ikke ned i selve muskelvævet som en massagepude gør. Udover at kunne massere – typisk med roterende bevægelser – hjælper varmen i en massagepude yderligere med at øge blodgennemstrømningen. Det er altså en noget mere intens form for smertelindring og muskelafspænding du kan opnå med en massagepude. Massagepuder vil dermed være mere effektive når det for eksempel gælder hårde myoser og muskler, hvor det virkelig gør ondt.

Når det så er sagt, vil en almindelig varmepude være en fremragende løsning til dig, som har brug for en mild smertelindring i ny og næ. Hvad enten det drejer sig om ryg-, nakke-, eller menstruationssmerter, kan en varmepude altid give lidt ekstra omsorg i hverdagen.

FAQ

Hvilken varmepude er bedst i test?

Den bedste varmepude i denne test er Beurer HK48! Her får du en elektrisk varmepude i et stilrent udseende, der er blødt som et plysdyr, nem at betjene, og fantastisk til at lindre ømme muskler.

Kan gravide bruge varmepude?

Ja, gravide kan sagtens bruge en varmepude. Varmepuder vil ofte være særligt effektive til både graviditet og barsel, da de er gode til at lindre eksempelvis lændesmerter, pluk- og efterveer.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×