Vatrondeller – De bedste vatrondeller 2022

1
Bocoton Bio Rectangles vatrondeller 170 stk

Disse store vatrondeller er super bløde og kommer i et dejligt bredt format. Der er hele 170 stykker i pakken. De er behagelige at røre ved og virkelig effektive, da de er meget absorberende. Da de både er hypoallergene og uden parfume, kan de bruges dagligt til ansigtspleje samt både voksne og babyer. De er helt fnugfri og vasker effektivt makeup samt andet skidt og snavs væk. De er fremstillet af økologiske fibre, så de…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Bocoton Bio Rectangles vatrondeller 170 stk 48,95 kr. Mecindo.dk
Organyc Vatrondeller 70 stk 15,95 kr. Jala-helsekost
Imsevimse Washable Cleansing Pads 10-pack 79,20 kr. MiniE

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Hvilke vatrondeller er de bedste vatrondeller på markedet i 2022? Det spørgsmål svarer vi på i denne artikel, hvor vi har testet og udvalgt de tre bedste slags vatrondeller derude lige nu. Vatrondeller er for de flestes vedkommende en fast bestanddel af den daglige rutine, når det gælder hudpleje. De små runde pads er ideelle til fjernelse af makeup, neglelak og generel ansigtspleje.

De bedste vatrondeller er en god blanding af blødhed og effektivitet. Derudover er de milde mod din hud, fnugfri og bæredygtige. Læs med videre i denne artikel, hvor vi giver dig en guide til det helt rigtige køb af vatrondeller. Hvis du blot ønsker et hurtigt overblik over vores testvindere, kan du tage et kig på sammenligningstabellen.

Bocoton Bio Rectangles vatrondeller 170 stk – Bedst i test

Disse store vatrondeller er super bløde og kommer i et dejligt bredt format. Der er hele 170 stykker i pakken. De er behagelige at røre ved og virkelig effektive, da de er meget absorberende. Da de både er hypoallergene og uden parfume, kan de bruges dagligt til ansigtspleje samt både voksne og babyer. De er helt fnugfri og vasker effektivt makeup samt andet skidt og snavs væk. De er fremstillet af økologiske fibre, så de er ideelle, hvis du ønsker at foretage et mere miljøvenligt valg.

Disse vatrondeller er produceret af det franske mærke Bocoton, og de har derfor fået den franske øko-certificering EcoCert, som stiller en lang række krav til ingredienser i forhold til økologi, brug af ressourcer og biodiversitet. Omtanken for både miljøet og forbrugeren fortsætter i form af den bionedbrydelige pose, som også er fremstillet med en smart genluk-funktion, så hverdagens hudpleje gøres nem og tilgængelig.

Det vi liker:
 • 100% økologisk bomuld
 • Kan bruges til ansigt, voksne og babyer
 • Bionedbrydelig pose
 • Uden parfume og hypoallergene
Det vi ikke liker:
 • Bomulden er produceret af 100% naturlige fibre, og den kan derfor indeholde spor af organiske partikler.

Organyc Vatrondeller 70 stk – Bedste billige

Disse vatrondeller fra Organyc er utroligt bløde og effektive til at rense huden. Deres naturligt absorberende evne gør, at de er gode til at fjerne makeup og neglelak uden at strippe ens hud for fugt. De bløde vatrondeller er lavet af 100% EcoCert-certificeret bomuld, hvilket betyder, at de er produceret økologisk med høj omtanke for miljøet og brugen af ressourcer.

Organycs vatrondeller kommer i en kompakt pose med snørreluk og en praktisk åbning i bunden, så du kan hænge den op ude på toilettet. Du kan dermed hurtigt finde dine pads frem til fjernelse af makeup, eller til når din hud skal vaskes.

Det vi liker:
 • 100% økologisk bomuld
 • Naturligt absorberende
 • Modvirker hudirritation
Det vi ikke liker:
 • Kan kun købes i en pakke med 70 stk

Imsevimse Washable Cleansing Pads 10-pack – Bedste premium

Har du også overvejet at skifte over til genanvendelige vatrondeller? Du behøver heldigvis ikke at lave dine egne hæklede vatrondeller derhjemme for at finde en effektiv, men miljøvenlig løsning til fjernelse af makeup. Med disse genanvendelige vatrondeller fra Imsevimse får du bløde vatrondeller, som er effektive til at fjerne makeup, neglelak eller bare til generel fjernelse af skidt og snavs.

De bløde pads er milde mod ens hud og let eksfolierende, da de er fremstillet af bomuldsfrotté. De genanvendelige vatrondeller kan let kommes i vaskemaskinen og skal blot vaskes på 60 grader. På ingen tid har du 10 rene og bløde pads, som er klar til brug igen.

Det vi liker:
 • Genanvendelige vatrondeller
 • Skabt af blød bomuldsfrotté
 • OEKO-TEX certificerede vatrondeller
 • Tåler at komme i vaskemaskinen
Det vi ikke liker:
 • Noget makeup kan efterlade pletter på disse vatrondeller, men de kan vaskes væk med mild pletfjerner
 • Det anbefales, at du vasker de genanvendelige vatrondeller et par gange i vaskemaskinen inden første brug, da der ikke garanti for et 100% kemifrit produkt

Sådan vælger du de bedste vatrondeller

Hvis du bruger vatrondeller dagligt, er det godt for dig selv, din hud og miljøet, hvis du bruger tid på at finde frem til de bedste vatrondeller derude. Når du skal vælge vatrondeller, er der nemlig flere faktorer, som du bør tage med i dine overvejelser:

Vatrondellers effekt på din hud

Vatrondeller bruges typisk til at fjerne makeup og neglelak eller til at rense huden. Det er derfor utroligt vigtigt, at du vælger bløde vatrondeller, som er milde mod din hud – specielt hvis du har sensitiv hud, eller hvis du bruger vatrondeller omkring dine øjenomgivelser, hvor ens hud er tyndere og mere følsom end i resten af ansigtet.

Traditionelt set har mange vatrondeller indeholdt parfume og kemikalier, som kaldes for optisk hvidt. Optisk hvidt bruges til at få materialer som tekstiler, papir og vat til at se mere hvide ud. Optisk hvidt maskerer nemlig de gullige farver, som findes i det naturlige materiale. Både parfume og kemikalier som optisk hvidt kan skabe hudirritation.

Bruger du vatrondeller til daglig hudpleje, og har du sensitiv hud, bør du derfor kigge efter vatrondeller, som er fri for begge dele.

Ekstra tip: Gnub ikke huden med dine vatrondeller, når du forsøger at fjerne makeup, specielt ikke ved dine øjenomgivelser. Dit renseprodukt bør være effektivt nok i sig selv, og du skal derfor blot holde dine vatrondeller med renseproduktet over området i længere tid ad gangen.

Vatrondellers effekt på miljøet

Hvis du bruger vatrondeller til din ansigtspleje både morgen og aften, skal der ikke meget hovedregning til for at kunne se, at det ikke ligefrem er miljøvenligt med al den ekstra affald. Der bruges nemlig enorme mængder vand og i mange tilfælde også kemikalier, som nævnt ovenfor, i produktionen af bomuldsvat. Heldigvis har det store fokus på miljøvenlighed i de seneste år skabt et større marked for bæredygtige vatrondeller. Du kan finde effektive og bløde vatrondeller, som er fremstillet af økologisk materiale uden skadelige kemikalier. Du kan også vælge at investere i genanvendelige vatrondeller af ren bomuld, som kan vaskes igen og igen.

Vigtigt tip: Smid ikke dine vatrondeller i toilettet. Det er skadeligt for kloaksystemet og rensningen af spildevandet, når du skyller vatrondeller eller lignende ud i toilettet, da det slider på rensningsanlæggenes ressourcer. I sidste ende forringer det derfor vores fælles vandkvalitet.

Vatrondellers sammensætning

Med en smule kendskab til sammensætningen i vatrondeller, vil du hurtigt kunne skelne kvalitet fra kvantitet og dermed sikre dig, at du får fingrene i de rigtige vatrondeller.

 • To forskellige overflader

Typisk har gode vatrondeller to forskellige overflader, som er udviklet til optimal hudpleje. Årsagen til de to forskellige overflader er, at de to sider har hver deres fokus. Den ene overflade er skabt til at fjerne makeup og suge fugt på den mest effektive måde ved at have en høj absorberingsevne. Det er typisk den side, som er mønstret. Den anden side af de to forskellige overflader er skabt til påføring af makeup eller lignende. Den har derfor en mindre absorberingsevne og er ikke mønstret.

 • Undgå vat, der fnuldrer

Kender du det, når du skal fjerne neglelak, og din vatrondel ender med at efterlade små fnug over det hele? Gode vatrondeller er bløde vatrondeller, som slet ikke fnuldrer. Det er typisk sikret ved en forsegling i siderne, som holder lagene i vatrondellen sammen.

Vatrondeller er nemlig sammensat i lag, og du kan derfor hurtigt spotte, om nogle givne vatrondeller vil fnuldre ved at kigge efter forseglingen. Hvis vatrondellen ikke er forseglet, vil den højst sandsynligt have en tendens til at efterlade fnug.

FAQ

Hvilke vatrondeller er bedst i test?

De bedste vatrondeller i test er Bocoton Bio Rectangles vatrondeller 170 stk, da de er effektive, milde og miljøvenlige.

Kan jeg lave mine egne genbrugelige vatrondeller?

Du kan sagtens lave dine egne strikkede eller hæklede vatrondeller. Der findes mange opskrifter på nettet med hæklede og strikkede vatrondeller til genbrug. Hverken strikkede eller hæklede vatrondeller kræver alt for avancerede teknikker eller evner.