Bedste vitaminer til håret – Din guide til øget hårvækst 2023

Af Frederikke Thuesen Jensen BAdge
Frederikke Thuesen Jensen

Frederikke er 24 år gammel, og startede Skønhedsguiden i 2019 med et ønske om at guide og vejlede om makeup, hud- og hårpleje og alt derimellem. Huden kan ikke bare...

Har dit hår brug for ekstra vitaminer? Vi kårer i denne test de bedste vitaminer til håret, så du kan få et flot og sundt hår, der hverken knækker eller falder ud af din hovedbund. 

Hæld kaffe i koppen og læs med her, hvor vi kigger på vitamintyper, smag og virketid ved 5 af de bedste hårvitaminer i 2023. 

Er dit hår tyndt og skrøbeligt og har du allerede forsøgt dig med både shampoo, balsam og diverse hårolier uden held? Du skal have vitaminer, der får håret til at vokse, og det finder du her, hvor vi tester 5 af de bedste hårvitaminer på markedet. Vi runder testen af med en stor guide til alle de gode vitaminer og mineraler for håret – og hvordan du kan spise dig til dem. Derudover kommer vi med et godt råd til, hvordan du stimulerer din hårvækst på bare 5 minutter. Du kan desuden se testens 5 hårvitaminer i en sammenligningstabel her.

Fordele
 • pros-icon.svg Indeholder store mængder af biotin, silica og zink – super kombo til hårets sundhed
 • pros-icon.svg Forebygger hårtab og knækkede hårstrå
 • pros-icon.svg God til slidt hår
 • pros-icon.svg Veganske og uden gluten og laktose

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Hairlust Hair Formula Gummies for women

Giv dit hår nyt liv med den lækre vingummier fra Hairlust. De små gummies er smækfyldt med biotin, zink, vitamin A, B6 og B12, der med dokumenteret effekt bidrager til øget hårvækst og styrker immunforsvaret. Dertil har de en lækker smag af jordbær, så de nærmest føles syndige at spise. De indeholder dog hverken sukker, laktose eller gluten. Ren win win!

Uanset om dit hår er skadet, glansløst, sundt, kort eller langt passer disse Har Formula Gummies til dig. Det eneste der i vores optik trækker ned er at de er målrettet kvinder og derfor ikke er velegnede til mænd.

Når det er sagt, vil de fleste kvinder opleve en hurtig effekt efter indtagelse af vingummierne over en periode på 2-6 måneder.

Fordele
 • pros-icon.svg Velsmagende vingummibamser med hindbærsmag til hår og negle
 • pros-icon.svg Vedligeholder sunde hårstrå og øger hårvæksten
 • pros-icon.svg Rigtig god hvis du døjer med flossede negle
 • pros-icon.svg Beskytter mod oxidativt stress – bamserne er spækkede med c- og e-vitamin
 • pros-icon.svg Fås også med smagsvarianter i fersken, lemon og passionsfrugt

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge VitaYummi Hair & Nails

Lad dig ikke narre af den budgetvenlige pris, for disse vingummibamser kan få nye babyhår til at pible frem og gøre din hårpragt både kraftigere og stærkere.

Her har vi endnu et vegansk kosttilskud med alle de rigtige vitaminer og mineraler som et sundt og stærkt hår har brug for – og som også giver synligt stærkere negle og en flot hud (!)

For dig som ‘bare’ vil have et bølgende flot og glansfuldt hår, er der skam også hjælp at hente her.

Vingummierne ligner en king-size størrelse af Haribos vingummibamser og giver følelsen af at spise slik. Smag og fornemmelse kan dele vandene lidt, men med et kosttilskud med en effekt som der serveres her, spiser vi gerne slik til et hvilket som helst måltid.

Bayer Priorin

Bedste premium

Fordele
 • pros-icon.svg Specialkosttilskud til øget hårvækst og sundere hår
 • pros-icon.svg Giver et synligt stærkere og mere glansfuldt hår ved at nære hårrødderne indefra
 • pros-icon.svg Videnskabeligt testet – hele 88% af de i alt 170 deltagere (kvinder) oplevede positive resultater
 • pros-icon.svg Laktose- og glutenfri
 • pros-icon.svg Indeholder cystin som er vigtigt for vækst af hår og negle

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Bayer Priorin

Priorinkapsler har været på markedet længe, de er her stadig, og det er der en god grund til. Her får du vitaminer til håret, der virker, og som har givet vokseværk i hårrødderne på rigtig mange kvinder de sidste 10+ år. Alle former for hormonelle og periodiske hårtab er godt dækket ind med disse chokoladebrune kapsler, som klart er den lidt lange virketid værd. Du vil opleve et noget mere glansfuldt og i den grad stærkere hår med Priorin, ligesom små nye hår gradvist vil begynde at vokse frem.

Kapslerne indeholder essentielle vitaminer og aminosyrer, der nærer håret helt nede i rødderne, og som kan hjælpe med at forebygge periodisk hårtab.

En fordel ved kapslerne er desuden, at du ikke behøver at tage dem i forbindelse med et måltid (og at du kan tage dem enkeltvis). Med 2 om dagen får du et sundt og stærkt hår – og du får mere af det.

Yuaia Haircare Hair Vitamins

Bedste til både kvinder og mænd

Fordele
 • pros-icon.svg Vedligeholder normalt hår og booster en sund cellevækst
 • pros-icon.svg Gør ny hårvækst kraftigere
 • pros-icon.svg Velegnet til alle hårtyper
 • pros-icon.svg Allergivenlig og uden gluten og laktose
 • pros-icon.svg Med naturlige farve- og smagsstoffer

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge Yuaia Haircare Hair Vitamins

Få dit sunde hår tilbage med smagen af jordbær og alle de vigtige vitaminer og mineraler, som svagt og tyndt hår har brug for. Her er det lige meget om du har styling-skadet hår eller oplever svag hårvækst forårsaget af hormonelle forandringer – disse veganske hårvitaminer giver nyt liv til dine hårrødder uanset.

Vingummierne her vil være en game-changer for mange og særligt for dig, som har prøvet alle mulige former for hårvitaminer uden held. De fleste vil begynde at se positive forandringer allerede efter en god måneds tid, mens de optimale (og ret så fantastiske) resultater ses efter 3 – 6 måneder. Vingummiernes form og farve gør dem nemme at huske og glæde sig til at spise, og det er en ekstra og lækker detalje som vi er vilde med!

Der er altså ikke noget hokus pokus i hatten her, for disse Yuaia vitaminer til håret virker faktisk, og så er de lige så gode til mænd som de er til kvinder!

New Nordic Hair Volume Gummies

Bedste til at give tykt og tæt hår

Fordele
 • pros-icon.svg Kosttilskud med masser af silicium, jern og kalcium – alt det gode til at styrke håret
 • pros-icon.svg Laktose- og glutenfri
 • pros-icon.svg Rig på e-vitamin som beskytter mod frie radikaler
 • pros-icon.svg Giver lange og stærke negle
 • pros-icon.svg Også god hvis du vil have tættere øjenbryn

Detaljeret gennemgang

Derfor skal du vælge New Nordic Hair Volume Gummies

Flot hår og negle, der er solide, hvide og stærke – her får du en bøtte vitaminer til håret, der virker. Med en super stærk kombination af hirse, biotin, zink og padderokke, kan du forvandle tyndt hår til en tykkere og tættere hårpragt, og du kan styrke svage hårstrå så de ikke længere knækker i hårbørsten. Her får du alle de nødvendige vitaminer og mineraler, som svag hårvækst har brug for, og du får dem med en lækker og let smag af æble og druer.

Vingummierne her er uden tvivl 1 måned+ om at virke, men for de flotte resultater som de giver, gør det altså ikke noget.

De kan i øvrigt tages af børn over 11 år, og de virker også fantastisk mod udtyndende hårpragter hos mænd og mandlige typer.

Guide

Sådan vælger du de bedste vitaminer til håret

Oplever du hårtab, svag hårvækst eller har du pludselig fået skrøbelige hårstrå, der knækker? Så er du måske blevet nysgerrig på om et kosttilskud til håret kan hjælpe dig.

Vi guider i det følgende, så du kan få styr på, hvordan forskellige vitaminer og mineraler virker på håret, og vi fortæller dig, hvad du ellers kan gøre for at styrke hår og hårvækst i din hverdag.

Hvordan virker vitaminer til håret?

Ligesom alle andre dele af kroppen, har håret brug for forskellige næringsstoffer for at gro og fungere optimalt. En sund og varieret kost vil i mange tilfælde være tilstrækkelig, men af forskellige årsager kan der ske ubalancer, som går ud over hårets velvære.

Derfor kan det ind imellem være godt med ekstra skud af vitaminer og mineraler for at opretholde den normale hårvækst.

Vitaminer til håret giver også flot hud og stærke negle

De fleste vil opleve positive resultater med et kosttilskud til håret. Mange typer af kosttilskud til hår vil også have en positiv indflydelse på hudens og neglenes sundhed. Du skal dog være opmærksom på, at den gode effekt af vitaminer til håret også gerne ses på kroppens øvrige hår. Med andre ord kan det godt være, at du skal til at fjerne uønskede hår lidt oftere. Til gengæld kan du glæde dig over mere hår på hovedet, der udover at være stærkere også vil være sundere at se på.

Hvilke vitaminer er gode for håret?

Mens hele spektret af ABC-vitaminerne har deres indflydelse på håret (og kroppen i det hele taget), er der dog nogle af disse, som er særligt gode for hårvæksten. Dertil kommer også nogle bestemte mineraler, der i kombination med disse vitaminer udgør en super cocktail for hår, der skal gro.

Her kan du læse om de vigtigste vitaminer og mineraler, som bidrager til hårets vækst og velvære. Flere af disse vitaminer og mineraler vil også have en indflydelse på hud og negle.

A-vitamin

A-vitamin er faktisk et af de vigtigste vitaminer for håret. A-vitamin opretholder nemlig en sund cellevækst og er derfor essentiel for al væv i kroppen – herunder hår (og negle) som er de hurtigst voksende af slagsen vi har i vores kroppe.

Derudover er a-vitamin med til at afbalancere hovedbundens naturlige sebumproduktion, som så igen er afgørende for hårets vækst og velvære. Manglende a-vitamin kan opleves i form af spaltet hår (håret knækker), og et livløst og udtørret look.

Bemærk at a-vitamin er et fedtopløseligt vitamin, og at du derfor skal være opmærksom på ikke at få for meget af dette.

B-vitamin

B-vitamin og dets mange typer er nok det vitamin, der er mest kendt som et effektivt vitamin mod hårtab. Her er eksempelvis B6, B7 og B12 nogle af dem, du vil se på ingredienslisten i alle vitaminer, der skal vedligeholde et normalt hår og booste sund hårvækst. Især biotin (B7) vil du finde store mængder af i vitaminer til hår, hud og negle. Grunden til, at du ser b-vitaminer i kombination i kosttilskud til håret er, at de er afhængige af hinanden for at virke optimalt i kroppen. Af samme årsag er b-vitaminer nogle gange betegnet som et b-kompleks, når de bruges i kosttilskud.

Der findes i alt 8 forskellige b-vitaminer, men her vil vi dog kun gennemgå de, der har en særlig betydning for håret.

Pantothensyre

Pantothensyre er det samme som B5-vitamin og findes i de fleste vitaminer og kosttilskud til håret. Dette vitamin er vigtigt for både hår, hud, negle, og binyrebarkhormoner. Sidstnævnte fordi det stimulerer binyrerne og bidrager til produktionen af kortison. Mangler du pantothensyre i kroppen vil der være flere forskellige symptomer, og et af dem kan være hårtab.

B5-vitamin findes blandt andet i fødevarer som champignon, havregryn, nødder (alle slags), broccoli, avocado, grønkål, sesamfrø og blomkål.

B6

B-vitamin forebygger hårtab ved at styrke og beskytte hårsækkene og har dermed en stor betydning for hår og hovedbund.

B7 – Biotin

Biotin er på mange måder b-vitaminet over dem alle. Det er et afgørende vitamin for både stærkt hår, stærke negle og flot hud. Underskud af biotin sættes ofte i forbindelse med hårtab og svag hårvækst.

Rigelige mængder af biotin vil stort set altid vise positive resultater hos personer, som har lidt af hormonelle og/eller periodiske hårtab.

I kosttilskud til hår og negle vil der altid være tilsat en god mængde biotin.

Derudover vedligeholder biotin sunde slimhinder og en sund tilstand i huden (altså udover at gøre den flot at se på), ligesom det bidrager til et afbalanceret nervesystem.

B9 – Folsyre

Folsyre er endnu et b-vitamin, du skal sørge for at have rigelige mængder af i dit kosttilskud til håret. Folsyre indgår i rigtig mange funktioner i kroppen og spiller en vigtig rolle for kroppens celledeling (sund celledannelse).

Der findes risikogrupper, hvor optagelsen af folsyre kan være ekstra udfordrende, og hvor det kan udvikle sig til decideret hårtab eller meget svækkede hårstrå, der knækker.

Disse risikogrupper er eksempelvis rygere, gravide og ammende, og folk med leversygdom.

Tilhører du en af disse og døjer du med hårtab, vil et kosttilskud med B9/folsyre højst sandsynligt have en god effekt hos dig.

B12 – Cobalamin

Alle celler i din krop har brug for B12-vitamin. B12 danner blodceller og hjælper blandt andet organerne med at fungere optimalt. B12 har en vigtig funktion i celledelingen i hårfolliklerne, og er derfor med til at styrke hårvæksten i de enkelte hårrødder.

C-vitamin

Vi forbinder ofte c-vitamin med hudplejeprodukter, og som en immunbooster når det indtages som fødevarer. Men c-vitaminer kan også noget når det gælder håret.

C-vitamin har nemlig stærke beskyttende egenskaber, som sørger for at håret ikke slides eller ødelægges af frie radikaler (udefrakommende miljøpåvirkninger).

Derudover hjælper c-vitamin kroppen med at optage andre vitaminer, næringsstoffer og mineraler bedre, og det bidrager til dannelsen af kollagen.

D-vitamin

D-vitamin – også kendt som solvitaminet – bidrager til hårfolliklernes funktion og et afbalanceret miljø i hovedbunden, og er derfor vigtigt for et sundt og stærkt hår.

I det hele taget spiller d-vitamin en vigtig rolle for mange processer i kroppen og har betydning for muskler, knogler, blodkar og immunsystemet mere overordnet.

Dagslys og direkte sollys er umiddelbart den vigtigste og bedste kilde til at optage d-vitamin. Det betyder dog ikke, at alle hudtyper kan klare solen lige så godt, og du skal derfor altid huske beskyttelse når du opholder dig under solen.

E-vitamin

Ligesom c-vitamin er også e-vitamin en super stærk antioxidant, som styrker og beskytter de enkelte hårstrå mod oxidativt stress. Derudover hjælper e-vitamin med en bedre ilttilførsel til hårsækkene, som er en af de vigtigste forudsætninger for hår, der skal vokse.

Hvilke mineraler er gode for håret?

Mineraler er endnu et vigtigt element når det handler om kosttilskud til håret. Vi opsummerer herunder nogle af dem, der anvendes mest og bedst i kombination med vitaminerne vi lige har gennemgået. Husk på, at det oftest er de nøje sammensatte kombinationer af vitaminer og mineraler, som er med til at styrke dit hår og få det til at gro.

Zink

Zink er vigtigt for hårrøddernes evne til at producere nye hår, og det beskytter cellerne mod at nedbrydes. Derfor er zink et af de vigtigste mineraler for knogler, negle og hår.

Er du på jagt efter zink i dine fødevarer, skal du sørge for at få nok med spinat, nødder, kerner, fuldkorn, kød og fisk.

Jod

Jod regulerer dit stofskifte og de hormoner, som bidrager til en sund hårvækst.

Det er ikke som sådan en fast ingrediens i kosttilskud og/eller vitaminer til håret, men det er vigtigt for kroppens generelle funktion og velvære.

Silica

Silica er et mineral til hår, hud og negle, og kan også tages som et separat kosttilskud til håret. Silica findes i vores kroppe, og er som mineraltilskud med til at opretholde den normale funktion af bindevæv, knogler og hud. Silica hjælper desuden kroppen med at producere kollagen, og kan derudover være med til at sætte gang i væksten af negle og hår.

Magnesium

Magnesium hjælper med at opretholde en afbalanceret og sund tilstand i hovedbunden. Det bidrager desuden til dannelsen af protein, som er essentielt for både hud og hår.

Døjer du for eksempel med skæl (som i øvrigt kan føre til hårtab) og fedtet hovedbund, vil magnesium kunne afhjælpe dette.

Jern

Jern er vigtigt for vores kroppe, da det hjælper med at transportere ilt rundt. Derfor har det også en stor betydning for dine hårfollikler i hovedbunden, og dermed din hårvækst.

De fleste af os får heldigvis nok jern gennem vores kost, men det kan ind imellem ske, at vi er i underskud af det, og et af symptomerne kan være hårtab.

Hvor hurtigt virker vitaminer mod hårtab?

Man plejer at sige, at der ved kosttilskud går 2 – 3 måneder før du kan begynde at se og mærke effekt. Men det er selvfølgelig individuelt, hvordan og hvor hurtigt kroppen reagerer på lige præcis det kosttilskud, der indtages. Mange vil kunne se de første positive effekter allerede efter en god måneds tid, mens der ved andre faktisk godt kan gå op til 4 måneder.

Tag altid dine vitaminer til håret i forbindelse med et måltid

Vitaminer til håret og kosttilskud i det hele taget optages bedst i kroppen i forbindelse med et måltid mad. Det gør det fordi de fleste vitaminer og mineraler er vandopløselige, og de udskilles derfor bare i urinen, hvis der ikke er noget mad, de kan optages i.

Fødevarer med gode vitaminer til håret

Mens faktorer som arvelig genetik, hormoner og alder har indflydelse på hårvæksten, vil sund og varieret kost altid være vigtigt for hårets velvære.

Sørg derfor altid for at supplere dine vitaminer til håret med en sund kost.

Herunder kan du se, hvilke fødevarer, der indeholder særligt gode næringsstoffer til håret.

Vi har lister dem, som giver dig en god variation af alle de vitaminer og mineraler, vi har gennemgået ovenfor.

 • Æg
 • Fuldkorn
 • Fed fisk og skaldyr
 • Grønne bladgrøntsager
 • Bønner og linser
 • Nødder og kerner
 • Bær
 • Broccoli og apsarges
 • Rødbeder
 • Hvidløg
 • Olivenolie
 • Hørfrøolie
 • Alle slags kål
 • Rucola
 • Magert kød
 • Yoghurt

Kan man forhindre hårtab med vitaminer og mineraler?

Det korte svar er nej, man kan ikke forhindre hårtab med vitaminer og mineraler. Men man kan få et sundere hår, og man kan få det til at gro sig stærkere. Hvis det viser sig at kroppen er i underskud af nogle af de vigtige vitaminer og mineraler, kan der opnås særligt gode resultater.

Generelt om sundt hår og hovedbund – stimulér din hårvækst på få minutter

Udover at spise en sund og varieret kost (eventuelt suppleret af ekstra vitaminer til håret) findes der en anden måde at bidrage til en bedre hårvækst på. Og det er hovedbundsmassage. Hovedbundsmassage øger blodcirkulationen i hovedbunden og booster ilttilførslen til de enkelte hårfollikler. Dette kan være med til at styrke celledannelse og vækst af nye og tykkere hårstrå.

Du behøver ikke bruge flere halve timer på at give dig selv en god hovedbundsmassage, og du behøver heller ikke gøre det på en bestemt måde. Brug små trykkende og cirkulære bevægelser med fingrene i 3 – 5 minutter. Gør det en enkelt eller to gange om dagen. For mange er en hovedbundsmassage perfekt inden sengetid, da det kan gøres mens man ligger ned – og det er lækkert at blive lullet i søvn af.

Gider du ikke bruge fingrene, kan du anskaffe dig en hovedbundsbørste. Hovedbundsbørster er både effektive og nemme at bruge, og de er oplagte at massere med når du vasker hår eller bruger hårkur.

FAQ

Hvilke vitaminer til håret er bedst?

De bedste vitaminer til håret i test er Hairlust Hair Formula Gummies for Women! Med en dejlig smag af jordbær kan disse veganske vingummier booste hårvækst og give fyldigere hår med imponerende resultater!

Hvad stimulerer hårvækst?

Biotin er et af de vitaminer, der er rigtig gode til at stimulere hårvæksten. Derudover er a/c/d/e-vitaminer og mineraler som zink, jod og silica vigtige for et stærkt og sundt hår.

Beskrivelse af kilder og tests

Vi håber, du fornemmer, at der ligger et stort arbejde bag denne artikel. Vi ønsker at give dig en objektiv vurdering af samtlige produkter, og derfor læner vi os op ad både officielle forbrugerråd, eksterne eksperter samt forbrugernes egne anmeldelser på tværs af både danske og internationale webshops. Vores research-team har gransket markedet og undersøgt alle relevante kilder.
I vores arbejde har vi anvendt følgende ekspertkilder og tests:

×