Vitaminer til håret – Se de 7 bedste hårvitaminer (2022)

1
Hair Growth Formula Gummies fra HairLust

HairLust er et dansk brand, som producerer produkter til håret, hvor de fleste er både økologisk certificeret og veganske. Med vingummierne fra HairLust kan du tilføre næring til håret indefra, da de indeholder ingredienser, der er med til at styrke og vedligeholde dit hår. Vingummierne bliver specielt anbefalet til folk, der oplever hårtab, reduceret hårvækst eller har skadet hår. Derfor skal du vælge Hair Growth Formula Guimmes fra HairLust Hair Growth Formula Gummies er fyldt…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 PrisBilligst hos 
Hair Growth Formula Gummies fra HairLust
HairLust
Australian Bodycare Hair Loss Care
Signatura
VitaYummy Hair & Nails - Vitaminer, der styrker dannelsen af nyt hår
Ikke på lager
Smuuk Skin HairBooster
Salling
Solaray Hair Nutrients
Jala-helsekost
Galaxy Hair Vitamins
Med24.dk
Solaray Mega B-stress
Duft & Natur

Med de bedste vitaminer til håret, får du sundt hår indefra. Hvis du derimod mangler vigtige vitaminer eller mineraler, kan det gå ud over dit hår og give problemer med fx uønsket hårtab og tyndt hår. Derfor er det vigtigt at spise en varieret kost, hvor man får alle de nødvendige vitaminer og mineraler til håret fx Vitamin b og c, biotin og jern. Men det er ikke altid lige let, og derfor kan det være godt at tage et kosttilskud ved siden af sin varierede kost – er du gravid eller under 18 år, anbefales det, at kontakte lægen inden man begynder på et kosttilskud.

Hvis du ønsker at optimere dine skønhedsrutiner, så er det en god idé at starte på kosttilskud, da det er nemt og enkelt, og der ses typisk tydelige resultater efter 3-4 måneder (det varierer selvfølgelig fra person til person og hvilket kosttilskud du vælger.

Derfor har jeg samlet 7 forskellige kosttilskud, så du kan vælge den, der passer bedst til dit hår.

Hair Growth Formula Gummies fra HairLust – Bedste vitaminer til fyldigere og længere hår på kortere tid

HairLust er et dansk brand, som producerer produkter til håret, hvor de fleste er både økologisk certificeret og veganske. Med vingummierne fra HairLust kan du tilføre næring til håret indefra, da de indeholder ingredienser, der er med til at styrke og vedligeholde dit hår. Vingummierne bliver specielt anbefalet til folk, der oplever hårtab, reduceret hårvækst eller har skadet hår.

Derfor skal du vælge Hair Growth Formula Guimmes fra HairLust

Hair Growth Formula Gummies er fyldt med vigtige næringsstoffer, som du har brug for til at styrke og vedligeholde dit hår. Vingummierne er sammensat af en speciel kombination af en række naturlige ingredienser, vitaminer og mineraler som fx biotin, folsyre, C-vitamin og zink. Ingredienserne er udvalgt og nøje doseret på baggrund af deres direkte eller indirekte effekt på håret eller hovedbunden, eller for at understøtte optagelsen af de andre vitaminer.

Biotin hjælper med at opretholde et sundt hår, og derfor er der godt med biotin i den daglige dosis. Aminosyrer er byggesten af proteiner, som dit hår er lavet af, og derfor er det vigtigt at opretholde en normal aminosyresyntese, hvilket folsyre hjælper med.

Jod hjælper med at holde hovedbunden sund og bidrager også til at regulere produktionen af hårvækst. Vingummierne indeholder også B6, som bidrager til et normalt proteinstofskifte, der nedbryder proteinerne i de fødevarer, du spiser, så der kan blive produceret nyt hår.

De indeholder også zink, som vedligeholder et normalt hår, og beskytter kroppens celler fra frie radikaler.

B12 er et at de vigtigste vitaminer til håret, men det kan du læse mere om nederst i denne artikel, hvor der er en gode forklaring på de vitaminer til håret, der er vigtigst. De

Som du kan læse indeholder vingummierne godt med vitaminer og mineraler, så dit hår får tilført de rigtige næringsstoffer. Vingummierne er for alle, som ønsker at vedligeholde håret, men har du oplevet en uheldig klipning eller er dit hår blevet skadet af afblegning, extensions eller hård styling, så kan vingummierne blive din hjælp. Det samme gælder, hvis du oplever hårtab, reduceret eller langsom hårvækst.

Desuden er vingummierne velegnet til veganere, og de er både fri for gluten, laktose og gelatine. De er lavet ud fra en sukkerfri formel med lavt kalorieindhold, og de har brugt naturlig farve fra en lilla gulerod for at undgå kunstige farvestoffer. Vingummierne har også en dejlig smag af jordbær.

For at opnå resultater, skal du tage 3 vitaminer dagligt, og de skal gernes tages i forbindelse med et måltid og et glas vand. HairLust anbefaler, at alle 3 vingummier tages på samme tid. Dette er kun for at være sikker på, at man ikke glemmer at tage en af dem i løbet af dagen. Du skal tygge vingummierne grundigt inden du sluger dem, og du skal ikke tage mere end 3 vingummier om dagen.

Husk at dette er et kosttilskud, som har til hensigt at supplere din kost, og det er derfor vigtigt, at du stadig spiser en varieret kost.

Klik dig ind på produktet for at se “før og efter”-billeder. Resultater varierer selvfølgelig fra person til person, men HairLust skriver, at synlige resultater oftest ses efter 2-4 måneders brug.

Næringsindhold 3 vingummier RI
Vitamin C (L-Ascorbinsyre) 27 mg 34%
Vitamin E (D-a-tocopherol) 15 mg 125%
Pantothensyre (calcium-d-pantothenat) 7,5 mg 125%
Biotin (d-biotin) 5 mg 10000%
Zink 3,3 mg 33%
Vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid) 3 mg 214%
Vitamin A (retinol) 800 µg 100%
Folinsyre 360 µg 180%
Jod 150 µg 100%
Cholin 15 µg
Inositol 15 µg
Vitamin B12 (cyanocobalamin) 9 µg 360%
Vitamin D2 (ergocalciferol) 7,5 µg 150%
Det vi liker:
 • Produceret i Danmark, kalorielette og smager af jordbær
 • Vingummierne er velegnet til veganere, og de er både fri for gluten, laktose og gelatine
 • Indeholder klinisk dokumenterede ingredienser

Australian Bodycare Hair Loss Care – til dig, som oplever uønsket hårtab, tyndt hår eller hårfældning

Australian Bodycare er det sidste år blevet kendt i Danmark for deres gode produkter til bl.a. hårtab, tør og kløende hovedbund, barbering, lusebehandling, og ikke mindst deres Tea Tree oil, som er 100% naturlig og virker antibakteriel. Dette kosttilskud er både for kvinder og mænd, som har problemet med håret

Derfor skal du vælge Australian Bodycare Hair Loss Care

Australian Bodycare kosttilskud giver gode næringsstoffer til både hår og negle, og er til både mænd og kvinder, der har problemer med håret. Udover at hjælpe på hårtab, knækket hår, tyndt hår eller hårfældning, så er kosttilskudet også godt til dig, som tørt og ødelagt hår efter brug af varmeapparater eller hvis du har skadet dit hår efter hår extensions.

Biotin og zink vedligeholder normalt hår, men disse tabletter indeholder også Capsaicin fra cayennepeber, som hjælper med at fremme hårvækst.

Det samme gør Agerpadderokke , da de bidrager til at forbedre hårets vækst og styrke samt remineralisere kroppen. Der er også både kobber og silica i tabletterne. Kobber bidrager til normal pigmentering af håret, mens Silica er med til at bevare håret i optimal tilstand.

Kosttilskuddet indeholder som nævnt zink, men udover at styrke håret, beskytter zink kroppens celler mod oxidativ stress, som er en ubalance mellem frie radikaler og antioxidanter. Det er en process, der kan være skadelig for kroppen, hvis den er i ubalance, men det er ikke en process, som kan undgås i kroppen. Den kan stabiliseres ved hjælp af antioxidanter fra kosten.

Australian Bodycare anbefaler 2 tabletter om dagen ved siden af et glas vand eller et måltid. Den anbefalede daglige dosis bør ikke overskrides, og kosttilskud bør ikke træde i stedet for varieret kost. Tabletterne skal opbevares uden for børns rækkevidde. Bør kun efter aftale med læge eller sundhedsplejerske anvendes af gravide og børn under 1 år.

Der er 60 kapsler i en pakning, så der er til 1 måneds brug. De anbefaler, at man tager det i 3-4 måneder, da der går noget tid før, håret vokser ud, og man kan se en virkning.

Oplever du problemer med hårtab, har du flere muligheder. Bliv klogere på hårtab og piller mod hårtab her. 

Næringsindhold 2 tabletter RI
Skovæble 310 mg
Lucerne, urt 120 mg
Aggerpadderokke 80 mg
Blåbær ekstrakt (10% anthocyanidiner) 75 mg
Brændenælde, blad 65 mg
Gotu kola 50 mg
Cayennepeber 30 mg
Ingefær 30 mg
Silica 25 mg
Vitamin C 42 mg 53%
Vitamin A 700 µg 88%
Pantothensyre 18 mg 300%
Inositol fcc 12 mg 75%
Zinksulfat 1,2 mg 86%
Biotin 150 µg 300%
Vitamin E 12 mg 100%
Vitamin K2 20 µg 27%
Zink 10 mg 100%
Kobber 2 mg 200%
Selen 50 µg 92%
Det vi liker:
 • Kosttilskud til mænd og kvinder, der oplever hårtab, knækket hår, tyndt hår eller hårfældning
 • Indeholder gode næringsstoffer til både hår og negle
 • Beskytter mod oxidativ stress

VitaYummy Hair & Nails – Vitaminer, der styrker dannelsen af nyt hår –

Vegetarisk kosttilskud, der er lavet uden gelatine, med økologiske ingredienser og naturlige smagsstoffer, bliver mere og mere populært. VitaYummy har en hel serie med forskellige vingummier. Udover denne variant, har de også Anti Age, Tan & Glow og selvfølgelig også multivitaminer til både børn og voksne. VitaYummy vil gøre det nemt for hele familien at tage de kosttilskud som de har brug for hver især

Derfor skal du vælge VitaYummy Hair & Nails

Det er ingen hemmelig, at sol og vand er krævende for håret, og derfor kræver hår og negle ekstra kærlighed og sommeren. Derudover elsker mange at style håret og farve det, hvilket belaster håret endnu mere året rundt. VitaYummy Hair & Nails indeholder vitaminer, som supporter hår og negle. Vingummierne har et højt indhold af Biotin, som er med til at vedligeholde et normalt hår og negle.

Der er også Folsyre, Vitamin D og B12 i, som er vigtige vitaminer for celledelingsprocessen, så der lettere dannes nyt hår.

Som nævnt er vingummierne vegetariske, fordi de ikke indeholder gelatine, men i stedet Pektin, som altså gør det muligt for vegetarer at tage kosttilskuddet. Der også blevet brugt flere økologiske ingredienser, og kun 100% naturlige smags- og farvestoffer. Vingummierne har en smag af hindbær.

VitaYummy anbefaler at tage 2 vitamin bamser dagligt, og pakken indeholder 60 stk.

Næringsindhold 2 tyggebamser RI
Vitamin A 630 µg 79%
Vitamin C 20 mg 25%
Vitamin D 10 µg 200%
Vitamin E 14,5 mg 124%
Vitamin B6 2 mg 143%
Folinsyre 260 µg 130%
Vitamin B12 6 µg 240%
Biotin 5000 µg 10000%
Pantothensyre 5,2 mg 87%
Zink 2,7 mg 27%
Jod 70 µg 47%
Cholin 40 mg
Inositol fcc 40 µg
Det vi liker:
 • Styrker og vedligeholder hår og negle
 • Indeholder vitaminer, der styrker celledelingsprocessen, som styrker dannelsen af nyt hår
 • Vingummierne er vegetariske, fri for allergener, glutenfri og produceret med flere økologiske ingredienser. Selvfølgelig er der kun naturlige smags- og farvestoffer

Smuuk Skin HairBooster – forkælelse til hårsækkene

Smuuk Skin er et dansk firma, der har produceret vitaminer, mineraler og kosttilskud til de danske apoteker i mange år, men under navnet Vitacare. Med deres kompetencer og erfaringer indenfor vitaminer, mineraler og kosttilskud, og med hjælp fra andre førende forskere og eksperter, har de lanceret denne serie; Smuuk Skin.

Derfor skal du vælge Smuuk Skin HairBooster

Skønhedstabletterne fra Smuuk Skin ligger prismæssigt i den lidt højere ende, fordi det er et dansk firma, som ikke går på kompromis med kvalitet eller dokumenteret effekt. Derfor er deres produktion dansk, så de konstant kan optimere og kvalitetssikre deres produkter.

Deres produkter er formuleret på baggrund af videnskabelige studier, hvor mængden af vitaminer og mineraler er afstemt med de mængder, der jf. kliniske studier giver en påvist effekt.

Tabletterne er sammensat af padderokkeekstrakt for at forkæle håret fra rod til spids. De indeholder også vitaminer og mineraler som biotin, zink og selen, som vedligeholder et normalt hår. Der er også en unik sammensætning af vitaminer, mineraler og aminosyrer, som er med til at sikre en optimal hårvækst, da de tilfører essentielle næringsstoffer til hårsækken. Tabletterne bidrager også til en normal pigmentering af håret, da de indeholder kobber.

Smuuk Skin anbefaler, at de tager to tabletter om dagen, og gerne sammen med et måltid. Der er 180 tabletter i en boks, hvilket svarer til 90 dage, og den daglige dosis bør ikke overskrides. Tabletterne er egnet til personer over 18 år, så de skal opbevares uden for børns rækkevidde, ved stuetemperatur og beskyttet mod fugt. Derudover indeholder tabletterne naturlige ingredienser og kan derfor over tid ændres i farve og duft.

Næringsindhold 2 tabletter %RI
Vitamin B1- Thiamin 5 mg 455%
Vitamin B2 – Riboflavin 5 mg 357%
Vitamin B3 – Niacin 10 mg 63%
Vitamin B5 – Pantothensyre 10 mg 167%
Vitamin B6 – Pyridoxin 10 mg 714%
Biotin 400 µg 800%
Zink 6 mg 60%
Kobber 0,6 mg 60%
Selen 30 µg 55%
L-cystein 500 mg
Taurin 40 mg
Padderokekstrakt 300 mg
Hirseekstrakt 200 mg
Det vi liker:
 • Dansk produceret med deres nøgleord; kvalitet og dokumenteret effekt
 • Bidrager til normal pigmentering af håret
 • Smuuk Skin HairBooster er tabletter, som skal sluges, og ikke vingummier, som de fleste andre i denne artikel

Solaray Hair Nutrients – Kosttilskud til både mænd og kvinder

Solaray laver mange forskellige kosttilskud som fx Omega 3-6-9, jern og andre multivitaminer. Derfor har de selvfølgelig også lavet nogle vitaminer til håret, som kan bruges af både mænd og kvinder. Dette kosttilskud er specielt lavet til mænd og kvinder, der oplever hårtab.

Derfor skal du vælge Solaray Hair Nutrients

Hårtab kan have betydelige konsekvenser for livskvaliteten for enkelte mennesker, og der kan være mange forskellige årsager til hårtab. Det kan bl.a. skyldes kroniske infektioner, hormonelle forandringer og mangeltilstande. Udsætter du dit hår for blegning, permanent og for varm føntørring, kan du også opleve hårtab og andre skader på håret. I disse situationer har dit hår brug for ekstra pleje og næringsstoffer.

Man mister normalt ca. 100 hår om dagen, og det vokser ca. en cm om måneden. Håret består primært af proteinet keratin, som har brug for aminosyrer, og derfor indeholder dette kosttilskud både vitaminer, mineraler, aminosyrer og urter, som du kan se i tabellen nedenunder.

B-vitaminet biotin og mineralerne selen og zink bidrager til at vedligeholde et normalt hår

Kobber bidrager til en normal pigmentering af håret,

Modsat mange af de andre kosttilskud til håret indeholder dette kosttilskud en række urter, som bidrager med mikronæringsstoffer. Urterne er padderokke, brændenælde, alfalfa, persille og brøndkarse.

Solaray anbefaler at tage en kapsel om dagen med et stort glas vand, og pakken indeholde 60 kapsler, så der er nok til 2 måneden.

Næringsindhold 2 tabletter %RI
Vitamin C (L-Ascorbinsyre) 100 mg 125%
Pantothensyre (B5) calcium-d-pantothenat 60 mg 1000 %
Riboflavin (B2) 13 mg 929%
Niacin (B3) Nikotinamid 10 mg 63%
Thiamin (B1) thiaminmononitrat 8 mg 727%
Vitamin B6 (pyridoxinhydrochlorid) 3 mg 214%
Biotin (B8) d-biotin 475 µg 950%
Folat (folsyre/calcium-L-methylfolat) 200 µg 100%
Jern (ferrofumerat) 4 mg 29%
Zink (zinkcitrat) 4 mg 40%
Mangan (manganocitrat) 3 mg 150%
Kobber (cupricitrat) 1 mg 100%
Selen (L-selenmethionin) 75 µg 136%
L-cystein 200 mg
Vitamin C 100 mg
Inositol 50 mg
Cholin (cholinbitartrat) 50 mg
Blandede urter 800 mg
Det vi liker:
 • Indeholder aminosyrer, som er vigtig for hårets protein kreatin
 • Indeholder naturlige ingredienser som fx persille og brændenælder, som bidrager med mikronæringsstoffer

Galaxy Hair Vitamins – Hurtigere hårvækst og sundere hår

Galaxy Hair Vitamins hed tidligere Hairworthy, men det er det samme gode produkt, som det altid har været. Disse hårvitaminvingummerier er et hårvæksttilskud, som giver dig en 3-i-1 løsning til dit hår, hud og negle.

Derfor skal du vælge Galaxy Hair Vitamins

Vingummierne indeholder også en god kombination af alle de gode vitaminer, som dit hår, negle og hud har brug for. Der er både vitamin A, vitamin B12, Vitamin B9, biotin, vitamin C, jod og zink. Alle b-vitaminerne styrker hår, hud og negle. Vitamin B9 og biotin øger din hårvækst og er god for din hud, da de hjælper med at få en mere fejlfri og ungdommelig hud. Neglene skal også forkæles, og biotin er med til at bekæmpe neglebrud.

Vingummierne indeholder ikke gelatine, og er uden gluten og veganske. Galaxy anbefaler at spise to vingummistjerner om dagen. Derudover skal man forvente at spise vingummierne i 3 måneder før man kan forvente et eventuelt resultat. Pakken indeholder 60 stk., og er altså nok til en måned.

Næringsindhold 2 tyggebamser RI
Vitamin A 751 µg 94%
Pantothensyre 10 mg 167%
Vitamin E 15 mg 125%
Vitamin C 30 mg 38%
Vitamin D 10 µg 200%
Vitamin B6 3 mg 214%
300 300 µg 150%
Inositol 15 mg 94%
Biotin 5000 µm 10000%
Vitamin B12 8 µg 320%
Jod 40 µg 27%
Zink 4 mg 40%
Det vi liker:
 • Vitaminer til hår, hud og negle
 • God hjælp til dig, som har flossede eller knækkede negle
 • Øger hårvækst, bekæmper neglebrud og gør din hud sundere

Solaray Mega B-stress – Mere end bare vitaminer til håret

Her får du et kosttilskud i kapselform, som indeholde en række gode vitaminer og mineraler, som bl.a. bidrager til hår og hud, men de indeholder også en række andre vitaminer og mineraler, som hjælper kroppen.

Derfor skal du vælge Solaray Mega B-stress

Indholdet i kapslerne er baseret på et kompleks udvalg af vitaminer og mineraler, som bl.a. er med til at styrke dit hår og din hud, men de har også en masse andre gode egenskaber.

Solaray Mega B-stress indeholder bl.a. B1, B2, B3, B5, B6 og B12, så alle de vigtige B-vitaminer er med. Kapslerne bidrager også til energistofskifte og til at mindske træthed og udmattelse, da de indeholder biotin og flora.

Navnet på disse vitaminkapsler er Solaray Mega B-stress, og det er fordi, at de indeholder vitamin C, som er den stærke antioxidant. Vitamin C er med til at beskytte kroppens celler mod oxidativ stress, som er en forstyrrelse i balancen mellem frie radikaler i kroppen og antioxidanter. I følge Helse.dk, kan Oxidativ stress være en årsag til en række sygdomme bl.a. overvægt. Derfor møder man tit Begrebet oxidativ stress, når man læser om vitaminer, mineraler og antioxidanter.

Vitaminerne og mineralerne i kapslerne frigives i to tempi, hvilket betyder, at en del frigives med det samme du har taget kapslerne og resten frigives kontinuerligt resten af dagen. På den måde opnår man en forlænget virkning af produktet.

Udover alle de vitaminer og mineraler jeg allerede har nævnt, indeholder kapslerne også hyben, acerola og aloe vera.

Solaray anbefaler, at du tager 2 kapsler dagligt i forbindelse med et måltid, og indeholder 250 kapsler.

Næringsindhold 2 tyggebamser RI
Vitamin C (L-Ascorbinsyre) 550 mg 688%
Niacin (B3) Nikotinamid 400 mg 2500%
Pantothensyre (B5) calcium-d-pantothenat 100 mg 1667%
Thiamin (B1) thiaminmononitrat 28 mg 2545%
Riboflavin (B2) 22 mg 1571%
Vitamin (B6) pyridoxinhydrochlorid 8 µg 571%
Vitamin (B12) cyanocobalamin 1000 µg 40000%
Biotin (d-biotin) 400 µg 800%
Folinsyre 360 µm 180%
(Magnesium (magnesiumoxid) 230 mg 61%
Urteblanding (Råris, acerola, hyben, aloe vera) 34 mg
Det vi liker:
 • Indeholder vitamin B2, B3 og biotin, som styrker både hår og hud
 • Hjælper med at beskytte kroppens celler mod oxidativt stress
 • Kapslerne er vegetabilske, og vitaminerne og mineralerne frigives i to tempi

Hvorfor tage vitaminer til at styrke håret?

Vi har altid hørt, at det er vigtigt at spise en varieret kost. Spiser du ikke en varieret kost kan det nemlig ramme dit hår, hud og negle hårdt. Det kan derfor være nødvendigt at tage kosttilskud, som indeholder de mineraler og vitaminer, som håret har brug for. Hvis du er i underskud af vitaminer og mineraler, der er vigtige for håret, kan kroppen omdirigere vitaminerne til vitale funktioner i kroppen, da kroppen ikke anser håret for et vitalt organ. Så hvis kroppen er i underskud af visse vitaminer, der er vigtige for kroppen, så kan kroppen lede næringsstofferne væk fra håret.

Det kan resultere i uønsket hårtab, tyndt og skrøbeligt hår, spaltede lokker og i værste tilfælde at hårvæksten bliver langsommere eller stopper helt. Derfor er det vigtigt at give håret de vitaminer, som der er brug for, og det gøres nemt med et kosttilskud, der skal tages en gang om dagen.

Du kan prøve at tage vitaminer til håret, hvis du bl.a. oplever følgende:

 • Uønsket eller reduceret  hårtab grundet graviditet, overgangsalderen eller som følge af oxidativt stress
 • Langsom hårvækst
 • Ødelagt, spaltet og knækket hår fra afblegning, forkert styling af håret eller extensions
 • Ønsker længere hår

Gode vitaminer og mineraler til håret

Der er en række forskellige vitaminer og mineraler som er godt for håret og det er typisk blandingen af de forskellige vitaminer og mineraler, som giver dig et sundere hår. Nogle vitaminer er med til at vedligeholde håret, andre er gode for hårsækkene og øger dermed hårvæksten. Læs mere om hvorfor de forskellige vitaminer og mineraler er gode for dit hår.

B-vitaminer til håret

B-vitaminer er noget af det vigtigste, hvis man ønsker det bedste for sit hår, da det ofte bliver omtalt som ‘hårets vitamin’. Der er i alt 8 b-vitaminer; B1, B2, B3, B5, B6, B12, Niacin og Biotin. Overordnet er alle b-vitaminerne vigtige for hårets trivsel, da vitaminet styrker en sund cellevækst, hvilket er vigtig for håret og hårvæksten. B12 er det vigtigste b-vitamin for håret, da det er vigtig for produktionen af normale røde blodlegemer, som giver næringsstoffer til hårfolliklerne, og de er essentielle for at producere nyt hår.

Er man i underskud af biotin og niacin, kan det i værste fald resultere i hårtab. Desuden har biotin også en positiv effekt på håret, da det er med til at vedligeholde håret, gøre det sundere og længere samt undgå, at det knækker og spalter.

Niacin er vigtig for din hovedbund, da den tilfører næring til hovedbunden og fremmer en sund hårvækst. Mangel på niacin kan gøre at håret knækker, og vil i øvrigt gøre håret livløst.

C-vitaminer

C-vitaminer bliver typisk koblet sammen med en immunbooster, da det bidrager til immunsystemets funktion og dermed forebygger sygdomme, træthed og udmattelse. Men c-vitaminer er også vigtig for håret, da vitaminet hjælper kroppen med at optage bl.a. jern og calcium. Vitaminet bidrager også til dannelsen af kollagen, som er dét håret primært består af. I denne artikel er der blevet nævnt oxidant stress et par gange, som er en ubalancen mellem frie radikaler i kroppen og antioxidanter. Frie radikaler skader kropsvæv og celler, men kan også beskadige håret og gøre det både svagt og skrøbeligt. Knækker dit hår meget eller kruser mere end det plejer, så kan det enten være tid til en hårklipning eller fordi du har brug for c-vitaminer.

Jern – en af kroppens mest essentielle mineraler

For at kroppen skal fungere optimalt, skal den brug jern. Har du mangel på jern, går dette typisk også ud over dit hår, da håret vil spalte og virke livløst. Jern har overordnet en positiv effekt på håret, da det styrker håret og fremmer hårvæksten.

Magnesium – vigtig for hovedbunden

Hovedbunden har brug for magnesium af flere årsager. For det første er magnesium med til at styrke hårsækkene, så de kan dyrke et langt og sundt hår. Derudover modvirker magnesium også hovedbundsproblemer som fx skæl og kløende hovedbund.

Er du plaget af skæl, kan du læse vores artikel om skælshampoo og få gode råd til hvad man kan gøre for at bekæmpe skæl.

Hvad betyder RI?

Hvis du har læst vores artikel, har du set alle tabellerne under hvert produkt. Tabellerne viser alle de forskellige kosttilskuds næringsindhold pr. daglige dosis. Den daglige dosis kan varier alt efter hvilket kosttilskud du vælger. Den tredje kolonne i tabellen hedder %RI, hvilket står for referenceindtag

Sådan får du længere hår

Ønsker du at få længere hår, er kosttilskud en rigtig god idé. Som du har læst nu, findes der mange kosttilskud og vitaminer til håret, der indeholder alle de gode næringsstoffer til håret. Det er vigtigt, at håret bliver styrket indefra, hvis du ønsker sundt og langt hår. Nogle kosttilskud kan nemlig få håret til at gro hurtigere – og specielt hvis du har været i mangel på nogle af vitaminerne eller mineralerne.

Læs også vores artikel “Gode råd til at gå langt hår hurtigt!”, hvor vi kommer med andre 14 gode råd til hvordan du kan passe og pleje dit hår.

FAQ

Hvad er de bedste vitaminer til håret?

De bedste vitaminer til håret får du bl.a. i Hairlust Hair Growth Formula Gummies, hvor de har samlet alle nødvendige vitaminer til håret, så du kan få fyldige og længere hår. Derudover er deres produkter også veganske og økologiske. Vitamin A, B6, B12, Zink og Biotin er nogle af de vigtigste vitaminer til håret.

Hvornår ser man en effekt på håret?

Du kan forvente at se en effekt på håret efter 2-4 måneders brug, men resultaterne afhænger af mange faktorer. Bl.a. hvilket kosttilskud du har valgt, din generelle hårpleje og din livsstil. Derfor er der ikke et garanteret resultat.