De bedste voksperler 2022 – test af voks til hårfjerning og guide til det rigtige køb

1
Sibel Pink Pearl BeeWax 250g

Er du på udkig efter en voks, som effektivt fjerner uønskede hår og giver professionelle, glatte resultater? Vores testvinder fra Sibel er et virkelig solidt produkt fra et af de førende brands i skønhedsindustrien, når det gælder voksperler. Disse voksperler til hårfjerning er nemme at tage i brug og giver langvarige resultater. Voksperlerne skal kun varmes til 38-40 grader, inden de kan tages i brug som flydende voks. De er dermed skånsomme for huden og…

Tjek prisen →
TESTVINDER
 Billigste prisForhandler 
Sibel Pink Pearl BeeWax 250g 69 kr. Nicehair.dk
Hanne Bang Voksperler 200g 87 kr. Beautycos.dk
Sibel Hot Depilatory Beeswax Pearls 1000g 249 kr. Beautycos.dk
Sibel Green Pearl BeeWax 250g 79 kr. OS Frisørartikler
Uniq Nose Vax Kit

Prissammenligning i samarbejde med  Pricerunner Logo

Vi har fundet frem til de fem bedste voksperler på markedet, så du er klar til at foretage det helt rigtige køb næste gang, du skal foretage en voksbehandling derhjemme. Voksperler er en praktisk, prisvenlig og effektiv løsning til dig, som døjer med uønskede hår.

Måske er du en garvet hjemmevokser, som blot ønsker et hurtigt overblik over de bedste voksperler lige nu. Hvis det er tilfældet, kan du med fordel tage et kig på vores sammenligningsoversigt, som giver et hurtigt overblik over de fem testvindere.

Måske er det første gang, at du kaster dig ud i brug af voksperler. I så fald, kan du have stor gavn af at læse vores købsguide og tips til brug, så du kan føle dig ekstra godt klædt på til at fjerne hår fremadrettet.

Sibel Pink Pearl BeeWax 250g – Bedst i test

Sibel Pink Pearl BeeWax 250g

Er du på udkig efter en voks, som effektivt fjerner uønskede hår og giver professionelle, glatte resultater? Vores testvinder fra Sibel er et virkelig solidt produkt fra et af de førende brands i skønhedsindustrien, når det gælder voksperler. Disse voksperler til hårfjerning er nemme at tage i brug og giver langvarige resultater.

Voksperlerne skal kun varmes til 38-40 grader, inden de kan tages i brug som flydende voks. De er dermed skånsomme for huden og kan bruges over hele kroppen og i ansigtet. De kommer samtidig i den flotteste pink farve, som uden tvivl vil pynte i en dekorativ glaskrukke. Perlerne egner sig til alle hudtyper og er især god til at fjerne uønsket hårvækst på mindre områder som overlæbe, bikinilinje og armhule.

Det vi liker:
 • Langvarig glathed
 • Skånsom for huden
 • Dekorativ farve
 • Til alle hudtyper
Det vi ikke liker:
 • Er bedst til mindre områder på kroppen og dermed mindre effektiv på større områder

Hanne Bang Voksperler 200g – Bedste billige

Hanne Bang Voksperler 200g

Disse Hanne Bang voksperler er velegnede til følsomme områder som ansigt, bikinilinje eller armhule. Voksen er nemlig mild og skånsom, men du kan sagtens bruge den over hele kroppen. Den er udviklet med en duft, som er skabt helt uden parfume.

Voksperlerne er baseret på bivoks og rosin (ikke de små tørrede vindruer du putter på havregryn, men et klæbemiddel), og så er de også udviklet til at pleje og fugte huden. Der følger to smarte spatler med i pakken – én lille til ansigtet og én stor til brug på kroppen. Du kan dermed både fjerne uønskede hår i ansigtet og se frem til glatte ben efter en effektiv voksbehandling med disse voksperler fra Hanne Bang.

Det vi liker:
 • To spatler medfølger
 • Nem at påføre
 • Egner sig til følsom hud
Det vi ikke liker:
 • Speciel duft, som ikke nødvendigvis er for alle
 • Hvis vokslaget ikke har den rette tykkelse, kan det have tendens til at blive for stift

Sibel Hot Depilatory Beeswax Pearls 1000g – Bedste premium

Sibel Hot Depilatory Beeswax Pearls 1000g

Få det bedste resultat ud af din hårfjerning med disse voksperler fra Sibel. Disse voksperler består af en effektiv hårfjerningsvoks, som giver langvarig glathed og sikrer skånsom hårfjerning uden at gå på kompromis med resultatet. Voksperlerne kan købes i store bøtter på 1000g, så du kan anskaffe dig mere end rigeligt til flere behandlinger og kan sikre dig selv glatte ben i flere måneder.

Voksperlerne kan bruges over hele kroppen – både på større områder og mere følsomme steder, så de er geniale, hvis du leder efter voksperler til flere behandlinger på én gang.

Det vi liker:
 • Effektivt resultat
 • Naturlige ingredienser
 • Perfekt til storindkøb
Det vi ikke liker:
 • Det tager et par forsøg at finde balancen i den optimale påføring af den flydende voks

Sibel Green Pearl BeeWax 250g – Bedste til sensitiv hud

Sibel Green Pearl BeeWax 250g

Disse voksperler fra Sibel er de bedste voksperler til følsom hud. Voksperlerne er baseret på bivoks og harpiks som er to naturlige ingredienser, der begge har et lavt smeltepunkt. Disse voksperler skal derfor kun have en temperatur på 38-40 grader inden påføring, hvilket gør dem særligt velegnet for dig med sart hud.

Sibels Green Pearl BeeWax voksperler kan bruges over hele kroppen og i ansigtet. Da hårfjerning uden strips også er en mindre smertefuld form for voksbehandling end almindelige voksbehandlinger, opnår du en langt mere skånsom hårfjerning med disse voksperler fra Sibel. Voksen er især god til at fjerne hår på mindre områder som bikinilinje, armhuler eller i ansigtet.

Det vi liker:
 • Godt valg til følsom hud
 • Langvarigt resultat
 • Til alle hudtyper
Det vi ikke liker:
 • Er bedst til mindre områder på kroppen og dermed mindre effektiv på ben, ryg etc.

Uniq Nose Vax Kit – Bedste til hårfjerning i næsen

Uniq Nose Vax Kit

Leder du efter den bedste voksbehandling hjemme til næse og ører? Dette smarte sæt med voksperler indeholder alt, hvad du skal bruge til hårfjerning i næse og ører. Sættet indeholder 20 sticks, som gør det til at påføre og anvende voksen, samt små beholdere til at smelte voksen.

Det er super nemt at opvarme dine voksperler i de medfølgende beholdere, så du behøver ikke engang din egen voksvarmer for at gå i gang med din hårfjerning. Den højeste temperatur, som du skal bruge for at smelte disse voksperler er 45 grader. Voksen skal dertil kun sidde i 1-2 minutter, inden du kan fjerne den og glæde dig over, at håret er væk.

Det vi liker:
 • Nemt og effektivt
 • Et kit med alt hvad du behøver til hårfjerning i næse og ører
 • Indeholder kokosolie som et plejende element
Det vi ikke liker:
 • Kan kun bruges i næsen og ørerne og fungerer derfor ikke til resten af kroppen.

Sådan vælger du de bedste voksperler

Kært barn har mange navne. Voksperler går også under navnet perlevoks samt de engelske betegnelser “pearl wax” og “wax pearls”. Alle navnene dækker over den samme voksbehandling, som effektivt fjerner uønskede hår og er et virkelig godt alternativ til andre hårfjerningsmetoder. Der findes til gengæld mange forskellige bud på voksperler fra forskellige mærker, så det kan være svært at vælge. Herunder kan du blive klogere på denne form for voksbehandling og få gode tips til, hvad du skal være opmærksom på, når du køber voksperler til hårfjerning.

Hvorfor er det en god idé at købe voksperler?

Voksperler er i bund og grund helt almindelig voks til hårfjerning, som kommer i form af små perler, der blot skal smeltes for at kunne tages i brug. Ligesom ved en almindelig voksbehandling kan du forvente langvarig glathed, som efterlader din hud hårfri i op til 4-6 uger.

Det smarte ved voksperler er, at de kan anvendes helt uden brug af strips, da voksen er selvhærdende. Du kan samtidig foretage din voksbehandling derhjemme i ro og mag. Du slipper dermed for den høje udgift ved at gå til en professionel skønhedssalon, og du kan let foretage din voksbehandling lige, når det passer dig.

Hårfjerning ved hjælp af voksperler er med til at eksfoliere huden, hvilket er med til at forebygge indgroede hår. Ved brug af voksperler undgår du også frustrerende skægpest, irritation og stubbe, som typisk opstår efter barbering eller andre hårfjerningsmetoder. Hvis du endnu ikke har fundet succes ved brug af andre hårfjerningsmetoder, er der dermed god grund til at afprøve voksperler.

Hvilket område skal du vokse?

Når du skal beslutte dig for, hvilken type voksperler, du ønsker at købe, bør du altid tænke over, hvilke områder, du har tænkt dig at vokse. Hvis du skal vokse store områder som ben, bryst eller ryggen, er det en god idé at finde en voks, som er drøj i brug og kan købes i en større mængde, så du slipper for hele tiden at skulle købe nye pakker. I en pose med 100g voksperler er der typisk nok til 1-2 behandlinger af store områder som ben, arme, bryst eller ryg. Hvis du kun vokser et område i ansigtet er der til en del flere.

Skal du vokse sensitive områder som armhule, bikinilinje eller ansigtet, er det vigtigt, at du finder voksperler, som egner sig til brug på mere følsom hud. Der er nogle steder på kroppen, som er ekstra svære at komme til med voks. Det gælder især områder i ansigtet – såsom ørerne og næsen. Heldigvis findes der særlige voksperler, som er beregnet til netop dette.

Hvad er din huds specifikke behov?

Når du fjerner hårene på kroppen eller i ansigtet ved hjælp af voks, efterlader du huden mere modtagelig overfor bakterier. Den er derfor mere skrøbelig umiddelbart efter behandlingen. Hvis du i forvejen har sensitiv hud, eller ved at der er ingredienser som din hud kan reagere på, bør du være opmærksom på dette, når du køber voksperler.

Nogle voksperler indeholder parfume, andre voksperler indeholder beroligende ingredienser som aloe vera, hvilket kan være en god fordel, hvis du vil hjælpe din hud godt på vej efter behandlingen.

Hvad er voksperlerne lavet af?

De fleste slags voksperler til hårfjerning består af helt almindelig voks, som også bruges på skønhedssaloner. De er typisk lavet af bivoks og rosin, som er en slags klæbemidler. Nogle former for voks kommer uden klæbemidlet rosin, hvilket kan være mere skånsomt for huden og derfor en idé at afprøve, hvis du døjer med meget følsom hud. Du kan også finde veganske voksperler, hvis det er noget, som du prioriterer i denne forbindelse.

Hvad betyderne farverne?

Voksperler til hårfjerning kommer i mange forskellige farver. Når voksperlerne kommer i en sjov farve, er det dog uden betydning for deres effektivitet. De giver til gengæld et dekorativt udseende. Du kan fx opbevare dem i en glasbeholder og lade dem pynte på badeværelse. I den sammenhæng, kan du med fordel kigge efter voksperler i den farve, som du godt kan lide.

Udstyr

Med voksperler til hårfjerning kan du lave en voksbehandling derhjemme helt uden brug af strips, og du sparer dermed dig selv for en masse besvær. For at smelte dine voksperler skal du dog bruge en voksvarmer, som også kaldes for en wax heater på engelsk.

Det anbefales ikke at anvende en almindelig gryde til at smelte voksperler og slet ikke en mikroovn, da det er sværere at styre temperaturen. Du risikerer at brænde dig på opvarmet voks med en for høj temperatur. En voksvarmer giver dig mulighed for at kontrollere og dermed ramme den rigtige temperatur.

Voksvarmeren skal købes for sig selv, men du kan typisk finde startkits, som både indeholder en voksvarmer og en pakke med voksperler. Voksvarmere findes i mange modeller og i forskellige prisklasser, så du skal ikke nødvendigvis ud i en stor investering, medmindre det er noget, som du selv ønsker, hvis du fx ved, at du vil bruge voksperler fast fremover.

Det smarte er, at du kun behøver at investere i din voksvarmer én gang. Herefter er det kun voksperler og træspatler til påføring, som du skal købe på ny.

Guide til brug af voksperler:

Her kommer en let lille guide til brug af voksperler til hårfjerning. Vær opmærksom på, at dine hår skal være min. 3-5 mm lange, før du påbegynde voksbehandlingen. Det giver nemlig voksen bedre mulighed for at gribe fat i de enkelte hårstrå. Du kan starte med at vokse hver 3. uge og når dine hår begynder at følges ad, kan du typisk nøjes med en voks hver 4. til 6. uge. Det er dog forskelligt fra person til person, hvor hurtigt ens hår vokser.

Anvendelse:

 1. Start med at dosere den anbefalede mængde af voksperler til det område, som du skal vokse, så du undgår spild og har flere voksperler til næste gang. Her kan det være en god idé at bruge en køkkenvægt.
 2. Kom dine voksperler ned i din voksvarmer og indstil temperaturen, så dine voksperler begynder at smelte.
 3. Når voksperlerne er smeltet, skal du skrue temperaturen ned til den anbefalede temperatur, så voksen ikke er for varm for huden. Det er vigtigt, at du er sikker på, at temperaturen er faldet, så du ikke brænder dig.
 4. Når voksen har nået den rette temperatur, er det tid til at påføre den. Sørg for, at du påfører voksen på ren og helt tør hud i hårenes groretning.
 5. Brug en træspatel til at lægge et jævnt og tyndt lag voks på huden i en aflang rektanglet form som følger hårenes groretning.Tip: Når voksen er flydende, kan den være svær at styre. Hvis du drejer træspatelen rundt i luften, kan du med lidt god vilje undgå at voksen glider af og efterlader et klistret rod. Det vil også gøre det nemmere at påføre et jævnt lag.
 6. Lad voksen størkne i et par minutter.
 7. Nu skal voksen rives af. Du river voksen af ved at løsne ét af hjørnerne og herefter rive hele stykket af i ét hurtigt ryk. Husk at rive mod hårenes groretning.Tip: Det kan være en idé at lægge et tykkere lag voks i den ende, som du vil rive voksen af fra, så du har noget at gribe fat i. Husk, at hjørnet skal placeres, så du kan rive mod hårenes groretning.
 8. Efter voksbehandlingen bør du påføre en mild fugtgivende creme eller olie. Du bør også bruge løstsiddende tøj, så du undgår irritation i det voksede område.

Rengøring og overskydende voks:

Når du skal rengøre din voksvarmer, kan du hælde den overskydende flydende voks i skraldespanden og skylle skålen fra din voksvarmer i varmt (ikke kogende) vand. Brug en børste eller svamp til at fjerne de sidste voksrester.

Hvis du har meget voks tilbage i voksvarmeren, som du ikke har anvendt, kan du lade det blive i voksvarmeren til næste gang. Dæk blot voksvarmeren til, så der ikke kommer skidt og bakterier i. Du må ikke genbruge voks, som du har allerede har anvendt på huden.

Supplerende hudpleje:

Hvis du vil få det bedste resultat ud af dine voksbehandlinger, bør du også sørge for at vedligeholde huden mellem behandlingerne. Det handler især om at eksfoliere huden hyppigt, så du undgår indgroede hår og kan opnå langvarig glathed. Du kan eksfoliere huden ved brug af diverse scrubs, eksfolierende svampe, handsker eller lignende. Sørg også altid for, at din hud bliver jævnligt fugtet med en god fugtighedscreme eller olie.

Til de mere følsomme områder på kroppen og i ansigtet, bør du se på mildere produkter til eksfoliering og fugtgivende pleje, som er udviklet specifikt til disse områder.

FAQ

Hvilke voksperler er bedst i test?

De bedste voksperler i test er Sibel Pink Pearl BeeWax 250g. De leverer den bedste hårfjerning til alle hudtyper.

Skal man bruge strips til voksperler?

Voksperler er selvhærdende, og du kan derfor anvende dem helt uden brug af strips. Da voks fra voksperler klæber sig mere til hårene end huden, er det også mindre smertefuldt, når du fjerner hårene i et hurtigt ryk end ved traditionelle voksbehandlinger.